Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca IZGUBA SPOMINA?

IZGUBA SPOMINA?

Imam taščo staro 72 let. Jemlje zdravila za pritisk in živce.
Zadnjič ko sem bila pri njej smo se pogovarjali o neki stvari, opazila pa sem, da je iz ene teme prehajala na drugo. Torej, zdelo se mi je, kot da se med pogovorom izgubi in enostavno ne ve, kaj smo se tisti trenutek pogovarjali, začne pa govoriti čisto nekaj drugega, ki s to temo nima prav nobene veze, daleč od tega, kar smo se pravkar pogovarjali. To se je v dveh urah pogovora zgodilo dvakrat. Bila je čisto zmedena. Pustila sem jo čisto na miru, te stvari ji nisem omenila, me je pa zaskrbelo, ker je bila ta zmedenost tako očitna.
Prosim, svetujte mi, kaj naj naredim. Naj jo peljem k zdraniku, kateremu, ….?

Prosila vas bi, da mi o tej zmedenosti, ki jo opisujem napišete kaj več.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani!

V zadnjih dveh tednih sem v ordinaciji in na hišnem obisku pregledala tri starejše paciente s podobnimi težavami.
Pri enem od njih je bil razlog v iztirjeni sladkorni bolezni, ki se je zelo poslabšala, ker je gospod zbolel tudi za pljučnico. Oboje je prispevalo k motnjam v zavesti, koncentraciji. Gospod je danes že izboljšan, seveda ob uvedbi ustreznih zdravil.
Druga gospa (imela je tudi močan glavobol in zelo zabrisano naslednjo sliko: eden od ustnih kotov je bil malenkost povešen) je bila poslana k nevrologu. Potrdil se je sum na manj obsežno možgansko kap. Sedaj se zdravi ambulantno.
Tretja gospa je bila urgentno pregledana pri nevrologu (pred tem je namreč že utrpela eno možgansko kap). Še isti dan so ji naredili CT, ki pa je zavrnil pojav nove kapi. Po večkratnih pogovorih s svojci smo ugotovili začetne znake demence ter to, da zdravila jemlje popolnoma “po svoje”.

Vsekakor vam svetujem, da se najprej opravi pregled pri izbranem zdravniku.

Lepo vas pozdravljam.

Danica

New Report

Close