Naslovnica Forum Zdravje Čutila Otorinolaringologija Izguba sluha po Fowlerju 3{251650fec493513d43f5f7e2e3c06088e951719f74e82177f89b8bb705212ec9}

Izguba sluha po Fowlerju 3{251650fec493513d43f5f7e2e3c06088e951719f74e82177f89b8bb705212ec9}

Pozdravljeni po Fowlerju so mi ugotovili 3,2%izgubo sluha na obe ušesi .Zanima me kako velika izguba je to ?Ali je tak rezultat lahko posledica prehlada ,ušesnega masla(ušesa me srbijo).Ali lahko to izgubo zmanjšam ali popravim kakšne so nevarnosti ,da bi se mi sluh poslabšal?

Po Fowlerju so mi ugotovili 3.2% slabši slih zanima me ali je to posledica prehlada ,mogoče zamašenih ušes ter ali je treba k zdravniku

Spoštovani,

izračun izgube sluha po Fowlerju je namenjen le izračunavanju telesne okvare – trajne izgube sluha. O funkciji sluha mi ne pove kaj veliko. Odvisno je, v katerih frekvencah imate izgubo. Priložite vaš ADG.

Izguba seveda ni posledica prehlada, ampak okvare notranjega ušesa (zaradi starosti, genetskih vzrokov, izpostavljenosti prekomernemu ropotu brez uporabe zaščite). Večinoma se okvare ne popravijo. Prereprečite pa lahko dodatno slabšanje, če se izogibate kajenju, hrupu, alkoholu, ototoksičnim zdravilom.

Ušesa vas srbijo zaradi premalo masla. Priporočam vkapavanje olja.

asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med. specialistka otorinolaringologije Klinika za ORL, Univerzitetni klinični center Ljubljana MD MEDICINA, Bohoričeva 5, Ljubljana Telefon: (01) 430 90 10 GSM: 031 214 444 [email protected]

Adg izvida še nimam to je bilo ugotovljeno na zdravniškem za službo.Tako da grem najprej do osebnega zdravnika.(upam da je tak rezulatat mogoče posledica velike utrujenosti pred pregledom sem spala samo 3ure )Potrebe po slušnem aparatu predvidevam da ni

New Report

Close