Najdi forum

Zanima me, do kdaj je še “sprejemljiva” neizgovorjava črke R.
Sin je star 5 let in pol (4 mesece). Pravim, da R izgovarja kot Koroški Slovenci. Pregled logopeda je imel v vrtcu, menda sredi aprila, vendar zaenkrat še nismo dobili nobenega sporočila, tudi pediatrinja ne.

Navt,

če logopedinja dela preko šolstva, ji niti ni potrebno obvestiti pediatrinje.
Spremeljivost izreke R je zelo različna. Načeloma se izreka kot jo opisujete že šteje med napake, za katere je potrebna terapija. Vendar mnogi takšno odstopanje štejejo le za estetsko napako.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Iz tega razumem, da bi bilo fajn, če bi sama stopila do logopedinje in zahtevala nadaljnjo obravnavo. Menim, namreč, da ne gre za kar pustiti to estetsko napako. Ali pa imam drugačne pojme o estetiki.
Logopedinja je mobilna, sicer pa (kot sem razumela vzgojiteljico v vrtcu) je zaposlena v Zavodu za korekcijo sluh in govora (Portorož).
Kaj mi svetujete?

Hvala in lep pozdrav.

Navt,
stopite do logopednjie in se pogovorite.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close