Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Izdaja zdravniških potrdil!

Izdaja zdravniških potrdil!

Jaz pa bi zastavila malce drugačno vprašanje! Sem vzgojiteljica in opažamo, da dajejo pediatri otrokom bolniška potrdila včasih že tisti dan, ko začnejo z bolniško. (primer: bolan od 31.3.-7.4.2008) Otrok je šel k zdravniku 31.3., prišel danes, datum izpisa bolniške je pa 31.3.!
To sprašujem zato, ker se nam je že večkrat zgodilo, da so starši pripeljali otroke v vrtec že nekaj dni pred iztekom bolniške. Zgodilo se je tudi že, da je starš popravljal datum, ko naj bi otrok prišel. S tem je seveda verjetnost, da bi zboleli tudi drugi otroci večja. Vem, da je velikokrat staršem težko dobiti bolniško, a vseeno morajo gledati tudi na druge otroke. O tem bo govora zdaj na roditeljskem, poklicali pa bomo tudi tega pediatra in ga na to opozorili!
Moje vprašanje se torej glasi, če lahko oz. zakaj pediatri vnaprej dajejo bolniška potrdila.
Hvala za vaš odgovor!
LP, Klavdija

Pri meni nobena od tvojih trditev ni mogoča. Poleg tega se mi gre za zdravje mojega otroka. Os.zdravnica se boji še lastne sence, nikar da bi podpisala nekaj v naprej. Ni varijante.

Pediater tisti dan, ko ga obiščeš lahko napiše že tudi bolniški list,če kontrole ne bo. Ponavadi pa je kotrola in se šele takrat napiše potrdilo. Vseeno tukaj ne vidim problema, pediater v vsakem primeru lepo napiše do kdaj je bolniška kajne in če ti starš prej pripelje otroka v vrtec ga zavrneš in konec debate! zakaj, zaradi drugih otrok in bolanega otroka sicer. Menda ja pediater ne napiše bolniške kar tako. pri tem vztrajajte in bo mir. Enkrat bo starš prej pripeljal otroka v vrtec, bo zavrnjen in bo vedel za drugič, da se tako ne greste več. da tisto, ko starš popravlja potrdilo sploh ne govorim, zavrni in čao, naj prinese novega. Madona no, to niso heci!

Meni pa tukaj nekaj ni jasno? A v vašem vrtcu morajo starši prinest potrdilo od zdravnika, če je otrok npr. en teden bolan??? Jaz pač samo sporočim, da je bolan in da pride ko bo zdrav. Bolniški list pa jaz nesem v službo, ne pa v vrtec. Dobro, druga stvar je, če je otrok bolan dalj časa (vsaj 15 dni) in uveljavljaš znižanje plačila za tisti mesec.

Nikoli ne dobimo zaključka bolniške oz. nege v naprej. Tudi če ni kontrole.

Kako to, da imate v vrtcu vpogled v bolniške liste staršev? Na kakšni osnovi lahko to zahtevate?

Nege nikoli ne dobim zaključene vnaprej.

kaj po novem morajo otroci v vrtec nosit opravičila?

??????????
Bolniško potrdilo za v vrtec? Pri nas tega ni. Zakaj pa, čemu služi?

Pri nas prinesejo starši bolniški list za otroka, če je otrok bolan več kot 5 dni, ker se jim potem več odšteje od plačila, kot za navadne dni.

Ne v bolniške liste staršev, ampak otrok!

Koliko manj pa, ali ni povsod z zakonom določeno, da staši plačajo vrtec po programu, odšteje se le strošek prehrane v času odsotnosti? In prehrana je tako poceni, da je npr. dražji telefonski klic v vrtec kot dnevni obroki.

Tega pa mi ne vemo. To nam sporoči računovodkinja in tega se držimo! Od 5 dni naprej, se odračunajo oskrbni dnevi in ti so malce več, sigurno pa to ni neka ne vem kaka cifra!!!

New Report

Close