Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje izcedek iz prsi

izcedek iz prsi

stara sem 30 let, nisem še rodila, na modrčku sem opazila izcedek iz prsi, prsi sem tudi stisnila in pritekla je bela tekočina, gosta, lepljiva, nimam nobenih težav, ne jemljem nobenih tablet. Kaj bi to lahko bilo

Spoštovani!

Izcedek iz prsi je verjetno posledica hormonske stimulacije in delovanja prolaktina, ki se izloča v pulzih. Če bi bilo izcedka več priporočam posvet pri ginekologu oziroma endokrinologu.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Pozdravljeni,

imam podoben problem z izcedkom iz prsi. Izcedek je viden le, če prsi stisnem. Je belkasto prozoren, brez vonja in ni lepljiv. Prsi me večino časa na dotik bolijo, drugače ne. Bila sem že na ultrazvoku prsi in je bilo izraziteje ohranjeno žlezno tkivo obojestransko, brez prisotne duktektazije.Aksili prosti.
Zdravim se za ščitnico, dnevno jemljem Euthyrox 75 na dan. Diagnoza: vnetje bezgavk v zgornjem mediastinumu kronično vnetje ščitnice s hipotirozo. Že dlje časa imam tudi 3 povečane bezgavke kavdalno od levega režnja.
Večkrat žarim v obraz in ko to opazim, si izmerim temperaturo ki je za 0,5 stopinje povišana.

Spoštovani!

Izcedek iz prsi pri stiskanju je pogost pojav. Glede na to, da je Uz dojk v mejah normale razloga za preplah ni. Kronični tiroiditis s hipotirozo ni vzrok za “vnetje bezgavk v zgornjem mediastinumu”. Tudi vzrok za povečane bezgavke kavdalno od levega režnja ščitnice, verjetno ni kronični tiroiditis. Predvidevam, da so vam opravili UZ ščitnice in, da v njej ni vozličev ali cist! Glede opredelitve vzroka za povečane bezgavke, priporočam posvet pri izbranem zdravniku. Včasih je za natančnejšo oceno potrebna biopsija bezgavke.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Pozdravljeni,

stara sem 34 let.Z dojenjem svojega prvega otroka sem prenehala v osmem mesecu.Od tega je sedaj minilo že 1 leto in deset mesecev.Če stisnem dojki, mi se vedno priteče manjši bel izcedek.Ali je to še nekaj običajnega ali se moram obrniti na svojega zdravnika.

Lp in hvala

Spostovani!

Izcedek pri stiskanju dojk se lahko pojavi se leta po prenehanju dojenja. V kolikor ni drugih tezav predvsem v zvezi z menstruacijo,obisk pri zdravniku ni potreben.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Tudi jz opažam da mi iz dojke priteče tekočina, imam pa tudi težave z menstruacijo. Enajst dni po menstruaciji sem spet začela krvavet, zdaj že peti dan. Kljub temu da zdaj četrti mesec jem kontracepcijske tablete Minulet. Mogoče je krivo to da sem jo dva dni pred krvavitvijo pozabila vzet?

Spoštovani!

Občasen izcedek iz dojk je lahko popolnoma normalen pojav. Krvavitev enajst dni po menstruaciji je lahko posledica prekinitve jemanja Minulet tablet.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Pozdravljeni! Stara sem 17 let in tudi jaz sem opazila majhen izcedek iz prsi. Toda to se mi je zgodilo šele zdaj (takoj po menstruaciji), zato ne vem kaj je vzrok temu. Ko stisnem dojko se prikaže malo izcedka-skoraj brezbarven, brez vonja.. (kot v zgornjih opisih). Je mogoče to zaradi kakršnega koli vpliva razburjenosti-živčnosti? Ali mogoče vpliv tabletk?

hvala Lp

Spoštovani!

Majhen izcedek iz dojk pri stiskanju je dokaj pogost pojav. Izcedek je delno posledica izločanja prolaktina ob stiskanju, delno pa manipulacije dojk same po sebi. Jemanje KT ne povzroča izcedka. Če bo izcedka več, oziroma boste opazili kakršnekoli spremembe na dojkah, pa je potreben obisk pri izbanem zdravniku.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

pozdravljeni,

stara sem 41 let in občasno imam lepljiv izcedek iz bradavice. ob tem me bolijo dojke na dotik.
Že 3 leta jemljem zdravila ,katera mi je predpisal kardiolog zaradi infarkta.Sama pa sem se odločila še za sojine tabletke zaradi občutka problemov pred meno.
Izcedek me skrbi,zato prosim za pojasnilo.
želim vam lep dan,
Marija

Spoštovani!

Občasen izcedek iz dojk je lahko normalen pojav, lahko pa gre za prekomerno izločanje prolaktina, vnetja ali druge bolezni dojk. Glede na to, da vas dojke bolijo na dotik je možno, da gre za hormonsko stimulacijo ali vnetje. Izcedek verjetno ni v povezavi z jemanjem zdravil, ki vam jih je predpisal kardiolog. Priporočam opraviti pregled v ambulanti za bolezni dojk in določitev prolaktina (pool prolaktina).

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog