10-letni sin si je v Čatežu na toboganu izbil stalno enko.Zob so mu vsadili nazaj, trenutno ga ima še fiksiranega z žicami/četrti teden), nato pa naj bi sledilo še zdravljenje zoba in čez približno šest mesecev bi zob dokončno naredili, saj se je zob tudi odlomil.Maksimalna življenjska doba zoba, ki je sedaj v bistvu mrtev, bo nekje do 8 let, če sploh bo.Na zavarovalnici so dejali, da dobi dnevno odškodnino za čas zdravljenja, ampak nikakor ne do šestih mesecev, temveč nekje tri tedne. Zakaj?Še vedno ima zob fiksiran z žicami, je kašasto hrano in tudi v bodoče vprašanje kako bo.Zob, če ga bodo lahko dodelali, ne bo prej kot čez pol leta.
Kakšne pravice mu torej grejo iz šolskega zavarovanje?Lahko mogoče pričakujem tudi kaj iz term Čatež?Kako je z zobnim vsadkom, če bo potrebno, kdo to plača?
lp, mamica
Odškodnina za bolniške dneve bo vašemu sinu zagotovo pripadla,nadaljne zdravljenje pa bo krilo osnovno zdravstveno zavarovanje po vas ali možu.Verjetno bi lahko dobili tudi kakšno odškodnino iz naslova invalidnosti,zahtevek od le te pa bi lahko vložili po preteku enega leta od poškodbe.
Lepo vas pozdravljam in srečno , Bruno
Živjo.
Tudi sam sem imel nedavno nesrečo.. in sicer sem si v službi zlomil zob.
Takoj sem šel k svoji privat zobozdravnici..
Sedaj dobra 2 tedna kasneje že imam novi zob.
Obdelava zoba, cementiranje, postavljanje zatiča, izdelava zoba, .. vse skupaj me je koštalo 80 tisoč..
Te dni pa nameravam iti na zavarovalnico uveljaviti svoje zavarovalne pravice.
Zanima me..
– Ali je zavarovalnica, kjer sem osebno nezgodno zavarovan, dolžna meni plačati samo stroške zdravljenja, ali mi izplača neko določeno vsoto za tovrstno poškodbo (ki je lahko več ali manj od stroška zobozdravnika)?
– Delam v dokaj “velikem” podjetju. Na vprašanje ali sem upravičen do kakšne odškodnine v podjetju, so mi rekli, da ne. Upravičen sem lahko le do 100% bolniške. Je to res? Mar niso podjetja sama zavoravana pri zavarovalnicah in sicer tudi za “poškodbe znotraj zgradbe/delovnega prostora” .. ?
Sprašujem zato, ker sem trenutno v finančni stiski.. in je 80.000 SIT kar velik finančni udarec zame.
Lp,
Nikola.
V kolikor je v vašem paketu nezg. zavarovanja tudi nadomestilo za stroške zdravljenja,bi vam zavarovalnica povrnila stroške za zobni nadomestek.Ne povrnejo se vam stroški popravila ali pa ponovne nabave zobnega nadomestka.
Izguba ali poškodba zoba pa že kar nekaj časa ni več tretirana kot trajna invalidnost.
Podjetje,kjer ste zaposleni pa ima gotovo zavarovano svojo odgovornost.Če jo ima,bi odškodnino najbrž dobili,vprašanje pa je,če bi šli v tožbo vašega podjetja.
Lepo vas pozdravljam, Bruno
Pozdravljen!
Hvala za pojasnilo.
Še nekaj bi vprašal..
V dokumentu, ki ga moram izpolniti za zavarovalnico imam vprašanje:
“Kjeste se zdravili zaradi te nezgode: V kateri ambulanti – zdrav. domu in kdaj? V kateri bolnišnici in kdaj?”
Zdaj, navedel sem točno zobno ordinacijo.. vendar me zanima ta “kdaj”. Dejstvo je da sem v dveh tednih moral nekajkrat priti na zdravljenje in popravljanje zoba. Naj navedem datum odkar sem prvič prišel zaradi te težave in datum, ko sem s popravilom zoba zaključil?
Lp,
Nikola.
Navedite ambulantno zdravljenje,ter datum pričetka in zaključka zdravljenja,pa bo v redu.
Lep pozdrav, Bruno