izbira partnerja (ona ali ona)

pojavil se mi je sledeci problem..
S punco sva bila skupaj 10 mesecev, od tega sem bil od nje oddaljen 4 mesece in videvala sva se samo med vikendi.. Potem je vmes prislo to, da mi je punca rekla, da se je ohladila, da se ne znam pogovarjati, da ni nic spontanega, da govorim samo o sluzbi… Nakar sem cisto obupan ostal v dvomih in punca mi je rekla, da je bolje, da koncamo, ker ce ne se bi samo se skregala.. Ko sva sla narazen se je pojavilo sledece.. skusal sem priti nazaj, vendar enkrat je bilo ok, drugic ne.. enkrat se me je zelela drugic ne.. izgubljal sem energijo, vendar v upanju na to, da bi se spremenila sem ji govoril,da jo ljubim da mi je vse…
Stvari se vlecejo ze tri mesece..
Vendar sem sedaj spoznal drugo dekle in prvo me privlaci kot drugo obcutim nekaj kar prej nisem…
Zadeva je prisla tako visoko, da se morem odlociti, ali eno ali drugo..
Sedaj pa ce razmisljam, o lepih trenutkih, potem izberem prvo, ce razmisljam o slabih trenutkih in o trenutkih ko moja punca ni vedela kaj se dogaja in sva za to morala koncati, potem izberem drugo. Drugo izberem tudi zato, ker je se ne poznam in je to nov izziv.. Bojim pa se to, da ce se vrnem nazaj k prvi bo cez cas isto..
Ker sem obcutljiv clovek se sekiram za prvo punco, sekiram se za njeno pocutje in zdravje… Po drugi strani pa ni fer do druge punce da stvari vlecem in da vse skupaj caka… Odlocitev je pac moja, ampak se vedno bi se rad pozanimal tudi drugje..
Stvar je taksna, da sem po eni strani ostal prizadet, ker nisem dobil tega kar sem rabil, po drugi pa mi punca ocita da je zaprta in da jaz vedno hitim.. Ampak mislim, da bi morala razumeti, da ce stvari niso tekle do sedaj, in ce sva narazen 3 mesece in da se ponovno zblizujemo potem mislim da to ne bi vec funkcioniralo, ker prvic v meni bi bil strah, da bi se to pojavljalo v nedogled, drugic bi mi ona ocitala da sem bil z drugo (ne mislim spolno ampak sponavno in na kavi 🙂 ).
Prosim, ce mi vi svetujete kaj menite in kako bi se vi odlocili v mojem primeru…

lp
Marko

Spoštovani Marko!

Očitno za svojo odločitev potrebujete dosti več časa in življenja s partnerko, kot ste ga imeli do sedaj na voljo. Po prvem žarečem navdušenju se polagoma kažejo tudi tisti manj zaželeni dejavniki, ki jih morate pač vzeti “v zakup”. Morda vam nagaja to, da ste po naravi neodločni ali pa preveč podlegate hipnim vzgibom, ne da bi pred tem predvideli posledice. Odrasel odnos, kamor štejemo tudi zvezo dveh polnoletnih ljudi, mora pač vsebovati tudi odgovornost in ne le pravic. V izbiri boste uspešni, ko boste prekipevajoča čustva oplemenitili z logiko.

Če prav razumem s tvojega pisma, ni več tvoja odločitev, ali bi še bil s prvo punco ali z drugo.
Namreč prva punca ti je že povedala,da s teboj noče več biti. To, da sta po prekinitvi odnosa seksala, pove bolj malo o vajini bodoči vezi.
Pove le to, da kljub temu, da nista več par, sta le še seksala.

New Report

Close