Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Izbira keramičnih ploščic v majhni kopalnici

Izbira keramičnih ploščic v majhni kopalnici

Imamo majhno kopalnico,zelo dobrodošel bi bil nasvet kakšne ploščice in katere barve se najbolje obnese,da prostora še ne pomanjšajo,pa da je dober,ne kičast,izgled. Hvala 100x.

Bele, krem, barve dodaš z dodatki, brisačami, preprogami

Ogledalo vdelano v steno, ozke, zračne omarice, steklena, prozorna tuš kabina. To mi zdajle pride na misel.

Če bi imela pogum, bi se tudi jaz igrala z barvami. Na eni sliki sem videla kopalnico, na tleh črno bel karo, tuš kabina (banjica) zivo rumena, omarica vijolična… mega

svetle ploščice in pa kakšno veliko ogledalo….

Mi imamo sivo-modre po steni-sijaj, zgoraj je vse naokoli temno moder rob, ena ploščica na sredini nad kadjo je dekorativna – izgleda kot oko v srebrni barvi…po tleh je šahovnica postavljena v diagonalo, da nam poveča prostor, sivo modre in temno modre ploščice – mat.

Ja, in ogledalo je čez celo steno.
Zaprtega pohištva ni, imam samo manjše 4 (ena nad drugo) temno modre mediapan police na eni steni, levo od ogledala. Spodnji dve polički sta ožji, zgornji dve širši.

Pred kratkim so sosedje obnavljali kopalnico cca 5m[sup]2[/sup] in wc cca 2m[sup]2[/sup]. Nova razporeditev mi je super, barva ploščic super, taka nežna siva, lepo razporejena ogledala, ploščice brez fug, umivalnik na omarici, krasno zgleda. A dali so velike ploščice in naša kopalnica s navadnimi 20*20 zgleda večja.
Sklepam, da bi bilo potrebno te velike ploščice razbit s kako borduro ali dati vmes še kako barvo ali pa preprosto manjše ploščice.

V majhno kopalnico pašejo samo svetle nežne barve, nikakor ne močne!!!!
Svetlo siva, svetlo modra, svetlo bež, svetlo zelena….po tleh pa lahko šahovnica v temno-svetli kombinaciji. Po zgornjem robu (2 ploščici pred stropom) daš lahko temno črto-rob
Le sem in tja kakšen dekor, največ 3, enega ali raje nič.

Tole, npr., https://www.google.si/search?q=majhna+kopalnica+plo%C5%A1%C4%8Dice&biw=1600&bih=789&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=bvBaVa35KsWsUenVgZgO&ved=0CB0QsAQ#imgrc=dY-hXIiMdxEqTM%253A%3BXiAD_Wl_hBixuM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.podsvojostreho.net%252Fvsebina%252Fsites%252Fall%252Ffiles%252Fimagecache%252Fbigpicture%252FIzzo%252FIMG_1008.JPG%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.podsvojostreho.net%252Fvsebina%252Fslika%252Fizzo%252Fmajhna-uporabna-kopalnica%252F2496%3B650%3B867
je grozljivooo:)

O,hvala lepa za trud in se še priporočam 🙂
A po tleh v majhnem prostoru je bolje dati temne ali svetle ploščice,če imaš npr. ploščice svetle(belo,bež)? Meni so všeč tudi tiste majhne – mozaik ploščice/bordure.

[img]http://www.e-m.si/media/moja_kopalnica/articles/prenavljanje/mk_2010_1_026-3.jpg[/img]

a to je za koga majhna kopalnica?

in ja, grozljivo

predvsem velike ploscice, na tla kaksne temno sive, rjave, modre, na steno pa velike bele s sijajom. Prostor bo deloval obcutno vecji. In na steni jih poloziz po dolzini, ne v visino.

Imamo majhno kopalnico. Po tleh temnejše kvadratne ploščice položene v X optično povečajo prostor. Na stenah imamo peščene ploščice. Tuš kabina, wc, nekaj omaric, ozek in malo drugačen umivalnik.
Zaradi lažjega čiščenja je v takem majhnem prostoru fino imeti tudi wc brez stika s tlemi.

Aja, ploščice so skoraj mat, ker je tiste s sijajem treba kar naprej drgnit in glancat. Vodni kamen, saj veš.

tla oranžno,stene bele,položene 1/2,ostalo prepleskano.Zgoraj verjetno bolje svetel strop,ker temen “pritiska” dol.

Jaz sem hotela dati v spodnjo kopalnico, no WC, pločice večjega formata, ki bi bile enake kot tiste v veži. Pa me je zadnjič keramičar opozoril, da je potem lahko problem z izvedbo naklono, ker bomo imeli sifon. Samo v razmislek.

New Report

Close