Najdi forum

Iz kje naj pije

Imam hčerko staro 7 mesecev. 5x se doji in 1x ima obrok goste hrane. Ko bom počasi zamenjala dojenje za gosto hrano ji bom morala dati tudi kaj za spit ampak ne želim si jo navajati na stekleničko. Do sedaj ni še nikoli pila iz nje.

Ali mislite, da je možno, da bi dojenček pil iz kozarčka oz. magičnega lončka? Ali bo sploh znala?

Hvala za vsak odgovor.

Hitro znajo, samo poskusiti je treba.

Ne moreš vedet, dokler ne probaš. Poskusiš lahko tudi z navadnim lončkom ali pa po slamici. Je pa odvisno od otroka. Jaz imam tri in vsak je imel drugačne finte. Prvi je lepo pil iz lončka in nikakor ni znal potegniti iz slamice. Drugi je potegnil iz slamice takoj ko jo je dobil v usta, z lončki takimi in drugačnimi smo se pa matrali. Tretji ne zna ne enega ne drugega in še vedno pije iz flaške. :))

nova
Uredništvo priporoča

Pri nas je sin imel flaško in iz magic lončka ni znal piti. Hči navadne flaške ni imela in se je hitro navadila na magic lonček pri 8 mesecih in potem nekje pri enih 15 mesecih na navadnega.

Naš (7m) ima stekleničko samo za mleko (ker mu dajemo prilagojeno mleko), noče pa piti nič drugega … če že pije potem nekaj malega in magičnega lončka ali pa kar iz majhnega kozarčka. Pri tem nastane težava, ker ima že zobke in bi ga rad včasih tudi pogrizel 🙂

Pri nas ni bilo stekleničk, otroci so po 6m znali piti iz lončka s kljunčkom, seveda ga sami niso znali še nagniti nekaj mesecev.

Pri 7,5 mes je lepo pil po požirkih iz kozarčka, vendar smo še vedno imeli s seboj stekleničko. Ne vem, v čem je fora, da ne na stekleničko, saj je magični lonček (ki ne poliva) čisto ista figa, če ga ima otrok ves čas med zobmi in iz njega cuza. Ni problem steklenička ali lonček ali pa slamca, problem je tekočina oz. vsebina in čas – koliko časa se to valja po ustih. Če otrok spije za žejo v minuti ali dveh, ne bo škode ne od flaše ne od magičnega lončka ne od slamce. Če pa se karkoli od našetega valja po ustih po pol ure ali ves čas po malem, je vse po spisku škodljivo, tudi počasno cuzanje iz kozarca po požirki, še toliko bolj, če je pijača sladka.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

bo, tudi z slamico bo znala. sedaj je tako vprašanje, če bi flaško sprejela. lastne izkušnje, samo če daš slamico, daj kratko.

pred nekaj leti, so v DM prodajali od aventa učne lončke z 3 nastavki: mehki ustnik, trši ustnik in nastavek za slamico. bil je komplet, navzven je izgledalo kot majhan steklenička. pravzaprav bi na nastavek šla tudi duda, je pa ni bilo zraven. tega je 6 let, sedaj ne vem če jih še imajo.

tudi naš ni pred to “težavo” nikoli pil po flaški. ko je prišla potreba po tekočini iz kozarčka ni znal, iz magic lončka tudi ne, po slamci sploh ne, tako da pije pač po flaški. navadno vodo.

Živjo,

pri nas nas je takoj začel piti iz kozarca. Z magičnimi lonči nismo imeli posebne sreče, zelo pa se je obnesla tudi plastenka Tupperware, ki je imela nastavek za pitje. Pri enem letu starosti pa smo za darilo dobili čutaro, ta pa je bila zelo praktična v primerih, ko nismo bili doma.

Lp, janja

Ta mehki nastavki (beli) za magični lonček so od 3 mesecev dalje, tako da kar poskusi.
Naša se je zelo hitro naučila tudi piti po slamici – z malo pomoči. Ko ji ponudiš pijačo po slamici, najprej ti potegni, da bo začelo teči. Potem pa hitro ugotovijo, kako naprej.
Stekleničke s cuclom pa jaz pri taki starosti tudi ne bi uvajala, pa tudi, če gre samo za vodo.

mi se po 3 mes. nismo več ubadali ne z dudo ne z flaško, ker če do takrat ni hotela, potem nima smisla siliti, pa še po žlički je že prvi teden tako lepo spila čaj, žličko ali dve, tako da smo pač prakticirali tako.

aja lahko še poskusiš z steklenicami z nastavkom za pitje.

Če otrok ne pozna niti stekleničke niti kozarčka, je prav vseeno s čim začneš- oboje bo zanj novo. Mi smo šli takoj na kozarček, nikoli ni poznal magičnih lončkov, stekleničk itd. Tako smo se izognili vsem prehodom iz tega na tisto iz tistega na nekaj tretjega. NIkoli ni imel problemov, razen pač začetnega polivanja, to pa itak spada zraven. Pri naslednjem bomo naredili isto.

Ne rabis uporabljati steklenicke.

Pri priblizno enaki starosti- mogoce mesec kasneje, sem zacela dajati vodo, ker smo imeli ze nekaj goste hrane (prej se je izkljucno samo dojil, brez kakih cajev ali prekuhanih vod). Nekajkrat sem poskusila z zlicko, ampak se ni obneslo. Potem sem pa dala kar navaden steklen kozarec. Noter sem dala za en prst vode in mu ponudila. Na zacetku se ne ve, kako iz njega piti, tako da je vecina vode sla mimo – sem pod brado vedno podlozila kaksno krpo ali papircek. Ampak smo vztrajali. Pocasi je slo vedno na bolje in enkrat nas je presenetil, ko ni pustil uiti niti kapljice. Zdaj lepo pije iz kozarca, pocasi pa bomo poskusili, da si ga kar sam nese k ustim (verjetno kaksnega iz debelejse plastike, ce slucajno pade na tla).

Poskusi, da bos hitro videla, kaj tvojemu bolj ustreza.

-- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- Otroški smeh je ena najlepših stvari... čista sreča in brezskrbnost sta drugi. Pridno rasemo in vsak dan spoznamo delček sveta, na katerega smo pozabili.

Seveda, kar začni ji ponujai iz kozarčka. Pa ne prehitro obupati. Traja kar nekaj časa, da začne zares piti. Kot prvo ni nujno, da je sploh žejna, pa zato ne bo ravno navdušena, kot drugo pa mora naučiti drugače požirati. Jaz sem svojim po vsakem gostem obroku prislonila kozarček k ustom, spodaj krpica in po kakem mesecu so dokaj lepo pili. Enega sem navadila pa na slamco. Je takoj pogruntal kako se vleče in je nekaj mesecev pil po slamici.

Kar pogumno začni s kozarcem.
Bo trajalo nekaj časa (pri nas je bilo to 14 dni pri 3.5m), da se navadi, ampak odtehta, da se ne ukvarjaš potem s flaškam, temveč enostavno natočiš vodo v kozarec kot sebi in je to to. Na poti pa ji ponudiš direkt iz plastenke.

Kaj pa je tako slabega na steklenički? Nisem brala prejšnjih odgovorov, samo svoje mnenje bom povedala. Razni lončki, ki imajo takšne in drugačen nastavke so popolnoma enaka stvar.
Sin je v tem času že pil iz kozarčka. Bolj je pomembno kaj v tem kozarčku, flaški, lončku je. SAma sem pristaš vode in naravno stisnjenih sokov.

LP

saj z stekleničko ni nič narobe, samo če je otrok prej ni hotel potem kot razmišlja mamica ki je link odprla je po moje prav, da pri tej starosti nima smisla navajat na stekleničko.

New Report

Close