Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF September 2016

IVF September 2016

Js ce me mozek ne napsihira prevec komaj naslednji ponedeljek v Lj. On bi ga pa ze jutri delal, ker bo 11 dan po prenosu in bi moglo pokazat realno. Ampak se mi zdi brezveze zapravlat test,ki sm ga kupila da ga bom nardila ko bom ze vedla da sm da ga mam za spomin.

Seveda, da boš mirna kar pojdi še enkrat pregledat hcg.
Jaz imam uradnega v petek 7.10. vendar bom šla po vsej verjetnosti v sredo 5.ga samoplačniško. Bo pa to 13.dan, upam da tako fajn kot je bil tvoj 😉
Sem pa lani, ko sem naravno zanosila, imela simptome kot so slabost in kovinski okus v ustih. Da o spancu ne govorim 🙂

Xlalax tudi tebi čestitkeeee 🙂 Verjamem, da si v skrbeh ali bo vse ok naprej ali ne, ampak boš vidla na UZ bo srček bil in tokrat bo vse ok. 🙂 Napet trebuh ali ne, napihnjen ali ne to se sploh ne sekiraj. Moja prijateljica tudi ni bila prav nič napihnjena, pa ji je uspelo z dvojčki v 2. poskusu in ni imela prav nobenih simptomov razen občutljivih prsi in utrujenosti. Simptomi lahko izginejo in se vrnejo. Tako, da samo pozitivno naprej, kljub prejšnjim izkušnjam. Moja sestra ima tudi slabe izkušnje z SS. Tokrat ji je spet uspelo in verjamem, da bo trajalo 🙂
Počakaj še na UZ pol pa veš kaj naredit 🙂 sej vem, da je še strah in trepet prisoten…seveda če si želiš, da z dnevnikom ohraniš lepe spomine na to posebno obdobje pričakovanja
–> Vaš link= http://malicudez.weebly.com/%5D
–> Vaš link= https://www.facebook.com/noseckapisesvojdnevnik/ ]
Punce simptomi po ET ( boleče prsi itd.) imamo po stopki, ker sama stopka vsebuje hormon beta HCG, zato tudi ni realen rezultat, če ga delamo pred 10 dnem od stopke.

Hannah48 Estima lahko zadržuje M, ni pa nujno. Tako, da lahko jo dobiš, lahko ne. Razen v prvem postopku, ko je bil krvni pozitiven, v vseh naslednjih sem dobila rjav izcedek, ki se je nadaljeval v M. Včasih tudi, če ne zanosiš, Estima zadržuje M in šele ko se neha jemat Estimo pride.

Joooj popravek, vstavljat Estimo…

Ja men že ko so dali Dabroston pred parimi leti se spomnim da prvi mesec nisem imela niti enga izcedka, ker prej sm ga imela ful, sedaj ko sm ga pa že toliko časa jemala sm pa vseeno dobila tam nekje 23 dan malo izcedka, ga je bilo še zmeraj ful manj kot pred Dabrostonom ampak bil pa je še. Tako da žal tiste ki nimamo izcedka res ne mormo vedet a se je prijelo al ne. Me je pa moj prepričal v test ampak sem rekla da ga bom naredila v petek ker bo že 14 dni po ET in en dan po izostanku M, tako da bo test sigurno realen, ker če ga delam prej bom ziher rekla če bo negativen, ja kaj pa če ni še to to.

Drage moje, najlepša hvala vsem za čestitke. Prihajam z rezultatov za krvnega in so mi moje rezultate samo potrdili. Beta nekaj čez 1200 – si nisem niti prav zapomnila koliko, ker mi je to bil že lep rezultat. Lahko da sta se prijela oba, to pa bomo videli čez 14 dni na UZ.

Kar se pa simptomov tiče, pa sem jaz tudi bolja ali manj brez. Edino, kar me vsake toliko zdaj spomni, da se očitno nekaj dogaja, so dokaj rezke bolečine v spodnjem delu trebuha. Prsi nič napete, kaj šele, da bi bile boleče. Utrujena sem jaz tak skoz … jaz bi skoz spala, če bi se slabosti – mogoče malo, ampak nisem prepričana če od nosečnosti ali od psihe. Tu je po moje tanka črta zdaj.

Me res delamo celo znanost iz našega telesa in vidimo še tiste stvari, ki jih sploh ni. Ampak hec pa je, da tako ne moremo kaj dosti vplivat. Mogoce prehrana, ampak kaj, ko še to ne vemo, kaj nam bi potencialno škodilo in kaj ne.

Držim pesti za vse vas .. in tudi zase seveda, da se vse dobro izteče tja enkrat do maja/junija naslednje leto!

Zri – drzimo pesti tudi zate, srčno upam da ti bo uspelo!!

Zvezdica82 – hvala za vse napisano…pravi balzam za ušesa 🙂 Sem pa glede tega pisala tudi Pušenjaku, ker itak mimo tega ne morem…haha…in je rekel da je beta hcg vsekakor vredu, kar se tiče pa simptomov je pa čisto subjektivno. Tako da sedaj mislim da se tukaj res ne da vedeti…vsako telo in vsaka nosečnost očitno reagira po svoje…in si vse želimo da bi bili simptomi 100% indikator…samo očitno niso in so zelo pogojeni z našo psiho. Tako da jih bom poskušala čim manj opazovati 🙂

Kar se tiče Estime vam na žalost sama ne morem nič svetovati, ker nisem imela nikoli problemov z izcedki…tako da dejansko ne vem kaj lahko Estima povzroči.

Marika tebi pa seveda čestitke!!! Upam da res speljemo tole tja do 9 meseca in si bomo potem lahko končno oddahnile!!

Čestitke Marika in xLalax! In srečno do konca!

Punce, koliko časa ste bile ve na bolniški? Sama sicer nimam fizično težke službe, imam pa precej dolg delavnik in relativno stresno delo. Razmišljam, da bi v bolniški ostala malo dlje kot le tri dni po transferju, a ne vem, koga moram za to prosit.

Zvezdica82 – sem si pogledala ta link ki si ga dala glede dnevnika nosečke…Mi je zelo interesanten in bi ga dejansko naročila, pa me zanima na kateri točki nosečnosti se ga splača kupiti…ker če se nosečnost zaključi npr. v 9 tednu…do takrat pa veselo pišeš notri…potem imaš v bistvu nedokončan dnevnik…in ti ne koristi več 🙁 To vprašanje je čisto informativne narave 😉

Cebelica Maya – hvala 🙂 Jaz sicer nisem nikoli potrebovala bolniške, ker sem imela do pred kratkim s.p. Mislim pa oz. sem kar dokaj prepričana, da bi ti mogel dati bolniški stalež tvoj osebni ginekolog. 😉

Cebelica Maja tudi sama imam podobno sluzbo tako da sem se zmenila s svojim zdravnikom zmenila da mi je dal na podlagi tega da si moram vstavljat Estimo do krvnega.

Mene pa zanima ce tiste ki ste mele neuspesni postopek ce je bila vedno takrat kri prisotna, pac izcedki?

Zri – lahko ti naštejem moje izkušnje….če ti bo kaj v pomoč:

Prva nosečnost: zanosila naravno….nisem vedela da sem sploh noseča…imela krvavo-rjavkast izcedek….dlje časa..dokler nisem testa naredila…potem sem šla na urgento in je bil SS, sledila abrazija (6/7 teden)

1.postopek : 12.dan po ET sem imela par kapelj sveže krvi…naredila test (pozitiven), naredila celo paniko, šla k Rešu in je rekel, da se to lahko še dogaja…in se mi je kasneje v nosečnosti še ene 2x ponovilo, po par kapljic krvi…to je bilo pa to…rodila deklico

2.postopek: transfer 2.zamrznjenčkov iz prvega postopka….nisem zanosila…nič izcedka, nič krvi

3.postopek: zanosila, nobenega izcedka, nič krvi…splav (zarodek zaostal v razvoju…čiščenje v 11.tednu nosečnosti)

4.postopek: nisem zanosila, nič izcedka, nič krvi….nastopila menstruacija ob normalnem času (ki je pa trajala cel mesec)

5. postopek: to je pa sedaj…zanosila….nič izcedka, nič krvi

Tako da sem imela dejansko prisotno kri samo v postopku, ko sem rodila.

xLalax ja te popolnoma razumem. Tako bom povedala. Tudi če dnevnik naročiš okoli 12.tedna, ko gre tisto najbolj rizično obdobje mimo, ne izgubiš nič. Kajti kasneje imaš tudi sezname, ki ti bodo prišli še kako prav. Sicer se začne dnevnik s 5. tednom…ampak kake občutke, simptome, počutje pa to boš vedla napisat tudi za nazaj, pa slikco UZ in mini trebuščka zalepit 🙂 Lahko pa si kam začasno zapišeš, pa še kg, obseg trebuščka pol pa vse prepišeš noter, da boš imela urejeno, pa vse skupaj.

Čebelica Maya jaz ti svetujem, če misliš, da tvoja zdravnica zna komplicirat, da na dan transferja vprašaš ali tistega, ki ti dela transfer ali sestro, ki ti da papir za bolniško, da bi želela malo dlje ostat doma. S tem moraš do svoje osebne zdravnice/ka, ne ginekologa. Če pa tvoja osebna zdravnica/k običajno ne komplicira, se kar z njo zmeniš, da se še ne počutiš it delat, ker te mogoče še kaj boli,da ti je stresno, da bi se rada psihično spočila…ne vem nekaj.

Pozdravljene!
Ker sva tudi midva na tem,da naju caka IVF, bi imela vprasanje – pa ne bi odpirala teme, ceprav midva ne bova septembrska ;). Sva nova v tem postopku,tako da danes dobila vabilo na IVF konzilij za 18.10. (je bilo presenetljivo hitro,saj sem cca.14dni nazaj dobila napotnice). Na vabilu pise,da naj s seboj prinesem zadnji PAP test, nic pa ne omenjajo krvnega testa za SPB. Ker sem na netu prebrala,da naj bi to tudi potreboval,me zanima al je to smotrno kr pred 18.narest ali raje pocakava,da nama oni povedo,ce je treba? Kako je potem s prijavo v postopek oz.z injekcijami – imam napotnico za kratki protokol; glede na to,da sem ravno zakljucla z menstruacijo – a obstaja moznost,da ze s koncem oktobra zacnem s spikanjem (ker bo naslednja nekaj dni po konziliju prsla na obisk :)). Ker me je groza injekcij,upam,da mi bo slo. So te punkcije in transfer neprijetni – ker bo to zame prvic,me je kar malo strah. Hvala za odgovore in seveda drzim pesti za vse vas/nas 😉

predlagam, da vprasas po tel. ali mejlu, kaj vse prineses s seboj na konzilij,ker jaz sem ze malo pozabila… obicajno nosim kar skos vse s sabo,ker nikoli ne ves,kateri izvid rabis 🙂

zri, ali ti mogoce ves,katera doktorica nam je delala transfer v lj 16.,ker jaz sem jo prvic videla… pa nic ne vem o njej.

Majpi…nekaj mi ni čisto jasno. A napotnico za kratek protokol že imaš, konzilija pa še nista imela? hmmm…mi smo šele na konziliju zvedli sploh, če bodo odobrili postopke pa koliko. SPB so naju poslali šele oni v Lj. delat, vse preko zdravstvenega zavarovanja. Samo izvid brisa sem morala prinest. V glavnem po konziliju prvi dan M pokličeš ali pišeš po mailu za naročanje v postopek in dobiš datum 22. dan cikla, ko podpišeta papirje za začetek postopka. Ker praviš, da že veš, da imaš kratek protokol, boš morala po zdravila prvi dan naslednje M, kar bi rekla jaz, da bo to v novembru. Če sem te vse prav razumela.
Drugače pa tako. Naj te ne bo nič strah. Kako si dajat injekcije pokažejo, pa imej lepo misel, da si jih boš dajala, da boš nekega dne imela majhno štručko. Bo vredno! Za punkcijo bom iskrena. Pri Dr. Vogler mene niso bolele nič, ker da pravilno protibolečinsko injekcijo. Ena je bila zelo boleča, ki mi jo je delala Dr. Jančar. In Dr. Vogler mi je razložil, da me je bolela, ker mi ni pravilno dala injekcije. Zdaj pa je tu stvar tudi kakšen prag bolečine imaš, pa koliko povečane jajčnike imaš…ampak nič straha imet. Vse bo ok! Pa želim ti, da ti čimprej mine čas do začetka 1. postopka 🙂

Na konziliju dobiš napotnice za SPB, tako da ne it prej delat. In rezultate za SPB lahko dvigneš osebno takoj naslednji dan, potem ko daš kri na Zavodu za transfuzijo v Lj, če želiš, da jih imaš prej v rokah.
Transfer je v bistvu neboleč, kot navaden ginekološki pregled recimo. Punkcija pa je lahko boleča ali pa tudi ne, odvisno od tvojega praga bolečine in števila foliklov (več jih je, večkrat mora zbosti in lahko boli). Sicer dajo pred punkcijo za spit protibolečinsko tableto oz. tekočino, pa tudi injekcijo ti dajo v nožnico včasih. Meni osebno ni bilo hudo, malo neprijetno, ampak gre, sem pa imela največ 4 folikle, tako da ni primerjave s tistimi, ki jih imajo 10 ali več.

Zvezdica82 ….. ja,meni je dala gin. za neplodnosti v Leoniscu,dr.Gersak,zadnjic eno napotnico za konzilij in eno za postopek IVF kratki protokol – tezave imava zaradi slabsih partnerjevih semencic (mu dr.Drobnic dal mnenje za IVF). Vse skupaj s kartoteko sem pustila pri sestri,ki mi povedala,naj pocakam na posto. No,dans posta z datumom prisla,tako da zdaj pocakava 18.,pa da vidiva,kaj bodo povedali. Glede na to,da se nama zadeve kar hitro odvijajo,upam,da bo se naprej tako….kljub temu,da bom ocitno novembra zacela, vam bom vseeno malo sledila 🙂
Hvala za odgovor!

Xlax najprej hvala za tvojo razlago. Sm ze nekak mislna da ker ni jic krvi da bo to to. No bomo vidli.

Rozca dr šalamun je bla tista doktorca. Js sm prsla ze eneparkrat k njej na UZ in je bla ful prijazna. Enkrat na IUI sm bla na vikendu in si je vzela ful cajta in se z nami tut pogovarjala.

New Report

Close