Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF MB JULIJ 2015

IVF MB JULIJ 2015

Pozdravljeni,
zanima me če je katera že imela sedaj v juliju konzilij v mb in je že dobila navodila za terapijo?

Pozdravljena! Ja, ravno danes sva bila v Mb in dobila navodila oranžni list 31ctx postopek

Pozdrav nazaj tudi jaz sem dobila oranžnega 😉 sva v enaki skupini.
prvič?? Jaz sem prvič.

Jaa prvič.. Joj te sva skupaj sotrpinki! Upam da nama bo ratalo. Jaz sem trenutno na estimi, da si sprožim menzo do določenega roka, potem pa kontracepcija.. Imaš ti tudi UZ 10.9.?

Oj, ja začnem avgusta jest kontracepcijo, tako da imam prvi ultrazvok 10.9. ja. Ja bo nam moramo verjeti v to pa bo 😉
Si imela prej kake posege in inseminacije?
Moja zgodba je zeloo dolga. Najprej dva spontana splava – po naravni poti zanosila. Potem histeroskopski poseg pregrade v maternici. Genetski testi mene in partnerja, tudi vse ok. THL pregled prehodnost jajcevodov, tudi vse ok. Skratka nazadnje smo še meli 3 inseminacije pa ni šlo. Ne vedo razloga zakaj..
Zdaj pa sem pristala na IVF. Pa ti?

Ooo potem pa se morebiti vidiva na UZ 🙂 pri nama je šlo kar na hitro, po dveh letih neuspeha sva pristala v neplodnostni, pri meni vse ok, moj pa je imel slabsi spermiogram – počasne plavalce, dr. Gavrič je ocenila da so male možnosti za zanositev po naravni poti, vprašala naju je, če sva pripravljena poskusit z ICSI postopkom, midva pa sva kar pristala. Tako da od napotnice pa do postopka v slabem letu 🙂

OJ, ja se bova videla. Aja sta bila res hitra. Mogoče pa sva se že videli na prvem posvetu, kdaj sta imela uro? Midva sva bila ob 12 : 30 naročena 20.7. na posvetu.
Ja res tečejo meseci za te postopke in vse. Poznam pa dosti primerov, ko jim je ratalo na IVF, tako da moramo biti pozitivni.

Midva sva imela ob enih, ni bilo nikogar v čakalnici, tako hitro ni šlo še nikoli 🙂 tako da sva še isti dan dala kri za pregled za spolne bolezni… Jaz poznam pare ki jim je hitro uspelo z IVF, tako da jaz grem pozitivno nastrojena v postopek 🙂 imaš ti kakšne posebne priprave? Jaz sem začela z folno, tako je dr predlagala, sem kar Elevit kupila, ima še druge vitamine, ker sem k slabokrvnosti nagnjena.. Drugače sem tu na forumu nekje zasledila da je fajn pred punkcijo pivo pit, zelenjavne sokove, pa stročnice in matični mleček itd.. Ne vem če to kaj pripomore, škodit pa sigurno ne more 🙂

Zdravo, ja mi tudi jemo Elevit tabletke, druga pa ne. Potem pa mora fejst pivo pit hehe… Mogoče pa res to pomaga. Meni so rekli, da je krvomočnica v redu, da imaš bolj zadebeljeno sluznico. Pa Moca sem pila tudi, pa tudi ni bilo kakih učinkov. Sicer pa bo zdaj to vse odveč, ker bomo v prvo vse šle pozitivno na punkcijo in potem na vstavitev zarodkov ter bile čez 9 mesecev mamice… mogoče tudi dvojčkom hehe 😉

Midve morava pivo pit 🙂 sicer v tej vročini mi ni treba dvakrat rečt 🙂 lep vikend ti želim 🙂 od drugega tedna pa že pričakujeva menstro 🙂

Ja res je pivo in vročina je dobra kombinacija, ja tebi tudi lep vikend. Ja midva pa imava PM 6.8. Se tipkamo.

lp

Jaz že imam uro ultrazvoka veš 13 :30 mi ga je dala ko sva bila na posvetu. Kako se mi zdaj vse skupaj vleče, sem ful neučakana.

Punce, kako dolgo ste čakale na začetek postopka od vpisa na čakalno listo? Hvala.

oj, jaz sem bila maja na posvetu pri dr. Reliču in me je dal na čakalno listo za konzilij, julija dobila termin in so mi rekli kako in kaj naprej, septembra pa imam že punkcijo.

Hvala za odgovor. Jaz imam septembra posvet in upam, da me bo dala na čakalno za konzilij. Koliko inseminacij pa si dala skozi? Jaz bom do posveta samo dve, zaradi dopustov. Imam pa na “napotnici” napisano 4, mi je pa takrat rekla, da se naj po drugi neuspešni naročim na posvet tako, da sedaj upam, da me bo dala kar na čakalno za ivf in ne še na dve inseminaciji. 🙂

Jaz sem imela 3 inseminacije dve s clomifenom in eno z gonalom. Ne vem mislim, da je odvisno od primera do primera. Si mela tablete ali inekcije?

Dva krat sem imela inekcije. Ja res je odvisno od primera do primera samo, ko sem tako neučakana, da si že pred posvetom delam zgodbice kaj bo sledilo 🙂

He he, mislim, da nisi edina 😉 in imata kak vzrok zakaj ne gre? Pri nama ne vedo kaj je.

Pozdravljene…jaz pa imam roza list ctx 27…13.8. imam UZ in dobim gonal za pikanje.
Ali ima še katera roza list….zame je vse prvič

Tinkara147, tudi pri nama niso najdli vzroka 🙂 Držim pesti punce, da vam uspe v tem postopku 😉

New Report

Close