IVF MB JULIJ 2015
Oj, ja začnem avgusta jest kontracepcijo, tako da imam prvi ultrazvok 10.9. ja. Ja bo nam moramo verjeti v to pa bo 😉
Si imela prej kake posege in inseminacije?
Moja zgodba je zeloo dolga. Najprej dva spontana splava – po naravni poti zanosila. Potem histeroskopski poseg pregrade v maternici. Genetski testi mene in partnerja, tudi vse ok. THL pregled prehodnost jajcevodov, tudi vse ok. Skratka nazadnje smo še meli 3 inseminacije pa ni šlo. Ne vedo razloga zakaj..
Zdaj pa sem pristala na IVF. Pa ti?
Ooo potem pa se morebiti vidiva na UZ 🙂 pri nama je šlo kar na hitro, po dveh letih neuspeha sva pristala v neplodnostni, pri meni vse ok, moj pa je imel slabsi spermiogram – počasne plavalce, dr. Gavrič je ocenila da so male možnosti za zanositev po naravni poti, vprašala naju je, če sva pripravljena poskusit z ICSI postopkom, midva pa sva kar pristala. Tako da od napotnice pa do postopka v slabem letu 🙂
Midva sva imela ob enih, ni bilo nikogar v čakalnici, tako hitro ni šlo še nikoli 🙂 tako da sva še isti dan dala kri za pregled za spolne bolezni… Jaz poznam pare ki jim je hitro uspelo z IVF, tako da jaz grem pozitivno nastrojena v postopek 🙂 imaš ti kakšne posebne priprave? Jaz sem začela z folno, tako je dr predlagala, sem kar Elevit kupila, ima še druge vitamine, ker sem k slabokrvnosti nagnjena.. Drugače sem tu na forumu nekje zasledila da je fajn pred punkcijo pivo pit, zelenjavne sokove, pa stročnice in matični mleček itd.. Ne vem če to kaj pripomore, škodit pa sigurno ne more 🙂
Zdravo, ja mi tudi jemo Elevit tabletke, druga pa ne. Potem pa mora fejst pivo pit hehe… Mogoče pa res to pomaga. Meni so rekli, da je krvomočnica v redu, da imaš bolj zadebeljeno sluznico. Pa Moca sem pila tudi, pa tudi ni bilo kakih učinkov. Sicer pa bo zdaj to vse odveč, ker bomo v prvo vse šle pozitivno na punkcijo in potem na vstavitev zarodkov ter bile čez 9 mesecev mamice… mogoče tudi dvojčkom hehe 😉
Hvala za odgovor. Jaz imam septembra posvet in upam, da me bo dala na čakalno za konzilij. Koliko inseminacij pa si dala skozi? Jaz bom do posveta samo dve, zaradi dopustov. Imam pa na “napotnici” napisano 4, mi je pa takrat rekla, da se naj po drugi neuspešni naročim na posvet tako, da sedaj upam, da me bo dala kar na čakalno za ivf in ne še na dve inseminaciji. 🙂