IVF Maribor januar/februar
Punce, živjo.
V postopku v MB sem prvič in bi vas prosila za kakšno informacijo kako poteka sam postopek. Namreč s partnerjem sva imela v dec. prvi posvet, nato sem opravila vse preiskave (hormoni, UZ). Rečeno mi je bilo, da bo vsa dokumentacija poslana na konzilij.
Zanima me, KAKO DOLGO SE ČAKA NA POŠTO KONZILIJA IN KAJ POTEM? Prosim, če mi lahko katera opiše kako vse poteka.
Upanje 30, kaj naj bi to pomenilo – rdeči list?
Upam, da bom tudi jaz v postopku že februarja, kot je bilo prvotno rečeno na posvetu.
Hvala vam za odgovore in seveda držim pesti za vse vas.
Čau
Upanje30, vem kako je, ko hočeš predčasno vse izvedet, sem bila ista 🙂
Bruncek, moja dokumentacija je šla oktobra na konzilij. Najprej sem dobila pošto, da sem na čakalni listi, novembra pa še eno pošto z datumom za razgovor, ki je bil še isti mesec. Takrat dobiš vse info za postopek…konec decembra sem začela s kontracepcijo, drug teden imam prvi UZ, v začetku februarja pa je že punkcija. Predvidevam, da boš februarja najverjetneje začela s kontracepcijo. Rdeči, rumeni list…to pa so navodila za postopek, na katerih so vsi pomembni datumi: Navodila pa dobiš, ko te bodo poklicali na razgovor.
Jaz pa imam še 4 tabletke potem pa konec…že odštevam do prvega UZ :).
Jaz sem bil vpisana na konzilij 16.12, 29.12 sem ze pa dobila posto da imam razgovor 8.1.2016…res zeeelo hitro, sem bila resnicno vesela da se je koncno zacelo premikati z svetlobno hitrostjo:-)
Tako da zacnem z tabletkami v zacetku februarja, prvi ultrazvok pa ze 3.3…punkcija sledi po 14.3:-)
Koncno bom enkrat vesela menstruacije da zacnem z tabletkami, trudima se ze dobra 4leta diagnoza pa je nepojasnena neplodnost….sma ze sicer dala lani skos 3 IUI, pa vsi neuspesni….
Poka* se ze dolgo trudita? In kako prenasas tabletke? Resnicno sem vesela vsake lepe novice, in vse okoli sebe si predstavljam srecke nosecke, ampak sebe pa ne, se mi zdi da dokler ne bom sama postala mamica ne bom verjela da nama je uspelo….ampak nikoli ne boma obupala, saj si zelim vec kot dva otrocka, samo mi ze leta posteno gredo hitro:-):-)
Poka* iz srca ti zelim da pridelas cim vec celic in da vama v prvo uspe,da bo se to leto v nasih domovih otroski smeh in jok od srece
Upam da se javis se kaj po punkciji in transferju da sporocis pocutje in potek…
Lp
Upanje30, trudiva se 2,5 leti. Tudi midva sva imela lani tri neuspešne IUI in prav tako nepojasnjena nepolodnost. Tudi jaz si želim dva, bom pa zelo vesela vsaj enega zdravega otročka 🙂 Resnično upam, da mi kmalu uspe, mi že gre malo na živce to čakanja na + 🙂
Po prvi ali drugi tabletki se nisem dobro počutila, vrtelo se mi je, rahla slabost…sedaj pa sem ok, razen razpoloženje je kot, da bi imela cel mesec PMS 🙂
Hvala, tudi jaz želim tebi in vsem ostalim puncam, da nam končno uspe.
Seveda se bom javila tudi po punkciji. 😉 Lp
Pozdravljene punce,
sama sem tudi v čakanju na pošto ki pa bo baje okoli maja. Me pa res zanima kako je to s kontracepcijskimi tabletkami. Zakaj dajejo t etabletke, kaj naj bi pripomoglo? Na kaj uplivajo ? Če mi katera lahko kaj razloži okoli teh tabletk, in kako grejo postopki v MB bi bila res vesela. Se pa po že opravljenih poskusih ne morem kaj veseliti ker je rezultat bolj tako. tudi počutje se iz postopka v postopek slabša, in PMS ( verjetno res zaradi jemanja tablet) se pojavi že malo pred menstruacijo in traja kar do ovulacije. sem opazila res razliko od časa pred posegi.
Me pa res zanima kakšne učinke imajo te tablete, ki se jih jemlje pred postopki in kaj sprožajo.
Hvala za vsakršen info in držim pesti vsem za čimprejšne pluske.
Lep pozdrav, tabletke dajo da uredijo cikel,kajti na ta nacin te lahko uvrstijo v skupine. Tablete ne naredijo nic drugega kot to da na datum dobis menstruacijo,kajti priporocljivo je da je 1.ultrazvok prvi dan menstruacije. Drugi dan se zacnes pikati.Vsaka skupina ima svojo barvo lista kje so zapisani datumsko kdaj zacnes jemati kontracepcijske tablete in kdaj koncas,kdaj imas prvi in drugi ultrazvok in kdaj priblizno je punkcija.