IVF MAJ/JUNIJ 2016
Olimpicus pozdravljena
Zelo kompliciras in puncam, ki nimajo možnosti, da bi sploh prišle do pozitivnega krvnega testa greš ob prebranem na živce, spravljaš jih v jok in žalost. Z napisanim deluješ bahato .Oprosti ampak to sem ti morala napisati. Seveda, razumem te, strah je vedno prisoten, ampak ta bo skozi celo nosečnost. Vedno je lahko nekaj čemur sledi šok. Rajš uzemi kaj pametnega za prebrat kot to, da iščeš statistiko, ki te spravlja izven okvirjev.
Pozdravček vsem skupaj. 🙂 mal nasmehca, da ne zgledam tako strogo 😉
Olimpicus, jaz te popolnoma razumem. Sem bila ista, pa še sedaj sem občasno v strahu, ko sem skoraj polnih 37. tednov. Tudi jaz sem 3x šla delat urinski test, da se prepričam, če je res plus, pa 4x sem šla samoplačniško na krvnega, da sem kontrolirala, ali se beta lepo podvaja. Pa vsakič, ko sem nekaj čutila, da “teče” ven, sem letela na wc, da vidim, da le ni kri. Ko daš toliko čez in končno zagledaš plus, se pojavijo pa nove skrbi, ali se bo obdržalo. Tiste 4 tedne med vsakim ultrazvokom se ti zdijo najdaljši in vedno znova s strahom zreš v monitor, ali bo utrip ali ne. Sčasoma se potem umiriš in vidiš, da je vse v redu in verjameš da tudi bo. Zagotovila pa itak ni, kot za nobeno stvar v življenju. Srečno Olimpicus in ti kar piši o tem, kaj občutiš in kaj se dogaja,
Tako je, strah je res ves čas prisoten, ampak škoda bi bilo celo nosečnost preživet v tem strahu. Pa jaz še niti nisem šla skozi celotno fazo – sem prišla le do krvnega. Prej se mi niti sanjalo ni, koliko “stopnic” nas čaka v postopku. Se mi je zdelo, da ko sem od konzilija dobila odgovor, da je to to. Zdaj smo pa zmagali. Potem pa …
– a bo prišla M pravi čas, da lahko začnem s predpisano terapijo pred stimulacijo?
– kako se bom pikala?
– a so folikli kaj zrastli (to sem se spraševala pred 4-imi UZ-ji, ker nikakor niso hoteli sodelovat)?
– a bo sploh prišlo do punkcije (to, da ne bo transferja, so mi povedali že na prvem UZ)?
– a bo kaj jajčec?
– se bodo oplodili? to, da niso vsa zrela tudi na prvi punkciji ne veš …
– jih bodo lahko vse zamrznili?
– potem čakanje 3 M, da lahko greš na ETZ, vmes se pojavi strah, če bo odmrznitev uspešna,
– po ETZ tistih 14 dni pred testom,
– čakanje rezultatov po testu in tisti grozni občutek v čakalnici polni parov.
Zatem pa spet strah, seveda, kako bo … ampak verjetno bi ta strah bil prisoten tudi ob naravni zanositvi. Sploh, če si tak človek.
Sho, pozdravljena! To, da greš kake pol ure za vsemi po rezultat res ni tako slaba ideja 🙂 Meni je bilo res grozno, sploh ker sem nekako imela dober občutek, potem pa opazila, da so najprej poklicali vse s pozitivnim in na koncu m z negativnimi, Takrat sem pa vedela 🙁 ursa37, ko si bila ti, pa so najprej poklicali tiste z negativnim, ne? Ali je o tem katera druga pisala. ta njihova taktika mi sploh ni všeč 🙁
Ja, tudi to poznam. Jaz sem tudi bila prepričana ob prvem postopku, da ker so se vse celice oplodile in lepo zrasle do 3. dne, ko je bil transfer, da to je to, vstavijo in bom že noseča. Saj zdravniki pa že vedo to poštimat. Hja, pa ni bilo tako. Ne drugič, ne tretjič… Ena sama loterija vse skup se zdi. Še veliko preprek je vmes do končnega cilja. No, sedaj smo tik pred njim in že komaj čakamo.
Pozdravljene! Sem malo pozna s pisanjem, saj sem komaj včeraj videla, da ste babike bile na naši temi in pisale. Ne vem zakaj nisem prejela obvestila, da je na strani novi odgovor :(…no da preidem k stvari, ursa37 ja špike grejo na polno, nimam nobenih težav, razen prvi dan pa je bilo kar zanimivo. Kar nekaj minut sem držala v roki ta famozni gonal f in razmišljala kako naj, kje naj, pa saj verjetno veste o čem govorim :D…trema na kubik, sedaj pa je že utečeno, v sredo sem dodala cetrotide, malo speklo, malo rdečice ampak ni bilo sile. Kakšne 2 uri po vnosu pa malo napihnjenosti. Jutri ultrazvok pa da vidimo kako naprej. Napišite punce, ali ste imele kakšen občutek, da ste napihnjene, da so folikli zrasli ipd.? ursa37 ja pa ja 😉 bolniška hehe, nisem ampak ni sile, sem se v službi pogovorila in so ta glavni zelo uvidevni. S sodelavci pa ni težav, tako da sem OK in mi je ravno za celi svet kar pomeni, da se res ne obremenjujem z zunanjimi dejavniki ;). Še vedno sem glavna v moji/najini zgodbi JAZ/MIDVA :). Vsem lep dan še naprej, ko bo kaj novega pa poročam.
LP ISABELA 🙂
Čau,
jaz sem včeraj imela prvi Uz, zraven sem dobila še Gonal 100. Zdaj sem ga dala dvakrat, občasno me že špika po jajčnikih, pa tudi napihujem se, tipičen stranski učinek pri meni, vedno. Tako da če bo kot prejšnjič bom kavbojke za tri tedne kmalu pospravila v kot. Že danes me tiščijo 🙁
Isabela, kdaj imaš spet Uz in predvideno punkcijo, koliko je foliklov, velikosti?
Hej Malina…jaz sem imela 1 ultrazvok 26.05.2016 (četrtek), nato prevzem zdravil, začetek špikanja z gonal v petek 27.06. , špiko nastavljam na 225, v sredo dodala cetrotide, jutri zjutraj še padeta zadnji 2 spiki (gonal+cetrotide) in jutri tudi ultrazvok. Tako, da bom jutri izvedela kaj sem pridelala, upam, da bo vse ok. Me pa cuka po jajčnikih in napihuje ampak ne preveč. Ker pa je to moj 1 postopek IVF ne vem kaj dosti kaj lahko pričakujem, razen to kar sem prebrala s forumov,kar pa tudi ni dobro preveč brati pravijo ;)…ko me stisne v želodcu neham skakati po forumih in se zamotim z drugimi stvarmi ;). Se tipkamo,…
Lp ISABELA 🙂
Pozdravljene.
Jaz sem se tudi v ponedeljek začela spikat in sem pri dr. Resu. Me pa že danes spika v jajčniki in v prsih. Sploh še tega ne spomnim iz prejsni postopkov.
Sem pa drugače bila do sedaj v dveh postopkih in imam dva otroka 🙂 sem ena velika srečnica 🙂
Doma nama pa nikoli nič ne rata 🙁
Vglavnem vsem želim veliko sreče 🙂
Hej Malina in ostale…ja tako je ultrazvok mimo, prav tako tudi punkcija (včeraj). Pridelala 2 celici. Za eno vem da je bila 19mm, za drugo nisem razumela, bila pa preveč razočarana in nisem vprašala. Kaj bo iz tega še ne vem. V sredo se moram vrniti, da vidimo kako naprej. Srčno upam, da se vsaj 1 oplodi :(…imam estimo 3x na dan. Držim pestike zate in ostale. Se tipkamo 🙂
Lp ISABELA
Kako pa to da so ti kar v prvo dali gonal 225?
Jaz mam zdaj Gonal 100….Bomo videli.
Drugače pa leta naredijo svoje, jaz sem tri leta nazaj na gonalu 37.5 imela 7 foliklov, zrelih (celic ne vem a bi bile v vseh…)
letos v IVF 75 gonal samo dve celici.
Zdaj mam 100 pa dolg postopek, bomo videli.
Isabela, dost je ena celica pa ta taprava. Ene jih majo 20+ pa še slabši izkopiček od tebe na koncu.
Držim da se vsaj ena oplodi in da ti v sredo naredijo transfer.
Pozdravljene :), da se mal oglasim
Isabela res hodiš po moji poti :). Se spomnem, da si tam nekje napisala “upam, da grem po tvoji poti”. Enako je bilo pri meni. Sam tri celice. Veš kaj ti bom povedala. Bolje dve celice kot 17 + in kvalitetna ena kot vseh 17 nekaj na pol. Malina ima prav. To je eno, a drugo možnosti za kasnejše zaplete so tako male, da jih skoraj ni. Ker vemo, da se zapleti pri več celicah vrstijo lahko kot po tekočem traku. Da nama je skupna pot govori dejstvo, da enako razmišljaš kot sem jaz “ali se bo sploh oplodilo” in si nervozna in gledaš v eno točko v svojem svetu, okolica te skoraj ne zanima. Isabela BO SE OPLODILO 🙂 . Zakaj se ne bi? A ima partner slab spermiogram? Ti dve celici pa nista nekvalitetni. Če je ena, druga zagotovo ni. Predvidevam, da imaš transfer v sredo, torej jutri. Vse bo ok. Boš vidla. No potem se pa oglasi, da nam boš zaupala kako je bilo :).
Jaz imam uz 14-ega in upam na najboljše.
Malina kaj je pokazal uz?
Marika sploh nisem razmišljala v tej smeri, da so prvo klicali negativne potem pa pozitivne na dan krvnega testa in če bolje pomislim res je bilo tako :(. hm že to je lahko znak včasih, oohhh, dobr, da nisem vedela tega, ker bi se še s tem ubadala.
Tara15 vem za Češko, za Zagreb pa nisem še slišala.
Lepo vas pozdravljam in Isabela čakam te 😉
Ursa37 :)…res je vse kar si napisala…nič ni zame pomembno sedaj, kot ena sama misel…ali se bo katera oplodila…in ja nervoza me daje kot še nikoli. Hvala ti, ker si me res potolažila in zdi se mi, da me res razumeš, kot marsikdo ne. Moj ima spermiogram popoln, tako, da z njegove strani vse OK. Javim kako se bo odvijalo, je pa nekaj res…kakšne načrte ima univerzum z menoj oziroma nama pa itak nimam vpliva ;)…vse bo ok če ne zdaj pa drugič. Tvoj post pa bom še 10x prebrala…če bo prišla slaba misel :)…mislim nate ursa37 in ostale. Javite se kaj :)…
Lp ISABELA :-*
Evo mene :D…hvala za vse pestike in pozitivne misli ;). Vstavili 2 zarodka…eden je bil 12 celični drugi pa 4 celični. Embriolog je rekel, da je ta drugi malo počasnejši ampak nič zato. Jaz/midva bova vesela za 1 ali 2, samo da bo. Tako bejbe moje…zdaj pa čakanje. 23.06. testek. Vsem, ki še čakate na punkcijo ali transfer mislim na vas in držim pesti. Če pa bo imela katera slabe misli naj se obrne na URSA37…moja terapevtka ;)…res ti hvala ursa 37…se tipkamo. Misli name še naprej 🙂 aja pa ne zamerite če tako raztrešeno pišem, ne morem dojet, da sem prilezla do transferja ;).
Lp ISABELA
🙂 Isabela, a sem rekla? A sem do zdaj vedno imela vse prav? 🙂
SUPER evo. 23.6. bo pa… hm…. kmali in ne kmali tu. Je pa to zagotovo čas, kjer imaš vihar čustev in greš iz dneva v dan. En dan je super, en dan mal manj super, en dan za prespat, drugi pa spet, da bi svet nosila na roki. Vsa ta dejanja bojo pa odvisna od tega “kolk misliš, da si noseča”. Isabela zdaj pa počivaj, dva, tri dni kar počivaj. Če mi boš pa napisala, da si v službi me boš izredno razočarala. Od kod pa si, da vem s katerim koncem Slovenije se pogovarjam 🙂 ?
Me pa zelo zanima kaj je z GoodMOon, kar usahnila je. Upam, da je vse ok.
Cmok 🙂