IVF MAJ/JUNIJ 2016
Olimpicus, ni bilo čisto brez, ampak sploh ne vem, če naj tiste tri mini mini pikice na 8. dan – bolj vodeno krvave, sploh štejem. Tarat me je sicer postalo strah in sem se pomirila s prebiranjem enega foruma, kjer so punce omenile, da če je čisto malo in potem poneha, ni nujno, da je kaj narobe. Ampak očitno, pri meni vseeno ni bilo to to. Sem pa imela Estimo in Estrofem in oboje menda zavira menstruacijo. Kako si ti? Vse OK?
In ostale? Upam, da ste dobro! Pozdrav vsem 🙂
Dobro jutro 🙂
Prvo naj vam povem kaj sem opazila in sicer to, da nas punce zelo berejo, da imamo velik pregledov zato je kar fajn da se še za njih mal razpišemo. Ob tej priliki vas vse lepo pozdravljam ;).
Znaki? Občasno me boli trebuh kot rahli menstrualni krči in to bolj v jutranjem času. Izcedek je ampak zaradi estime, tako mi je moja super doktorca v Mb razložila. Sem pa zelo nervozna 🙂 in to tista notranja nervoza, to bo verjetno od hormonov, da me še na momente lonec v kuhinji nervira zakaj je ravno v tem predalu in ne v onem. Partner pravi, da sem čudna haha, da čudno reagiram na njegove besed……. no lepo prosim si mislim :). Evo tako se jaz počutim. Aha prsa čutim jih na momente zelo, potem enkrat skeleče bradavice, enkrat pa spet nič, da so se kaj povečale pa mislim da ne.
Lepe pozdravčke od mene. GoodMoon en dan pred mano imaš test ;).
Zdravo!
Je katera med vami, ki je nameravala junija v postopek v Ljubljani? Sem slišala, da naj bi bilo junija že vse polno in da v Ljubljani dajejo ven datume že za september. Ve katera, ali je to res? Sem resnično upala, da nama pred poletnimi počitnicami uspe še v postopek, pa me je tole zdaj kar malo potrlo…
Uf, imam posla, da ni kaj. Bolečina zaradi domnevnega išiasa kar ne popusti…zadnje 2 dni je še celo hujše. S postle se zlagam kot, da ne bi imela nog. Nimam časa posvečat pozornosti moji mali pikici, je žal na drugem mestu, bolečina kraljuje. Sem pa pogledala vse nanizanke, sedaj pa iščem mini posteljice, ker klasična 120×60 ne gre v spalnico….. Pač imava mini stanovanje, narejeno po meri, idelano za 2, ampak je vse pohištvo prifiksirano in ne nudi nekega premikanja. Očitno je moj, ko je delal to, mislil, da ali bo večno sam ali pa ne bo imel družine…hehe.
Kako pa ste ostale?
Pozdravljene …
Jaz sicer zdaj bolj čakam drugo polovico junija, da grem po novo pikico, sem pa se te dni spomnila, da se bliža čas dopustov, zato sem v MB pisala, kako je s tem, da si ne bom planirala ETZ v juniju, potem pa do njega ne bi prišlo in dobila sem tak odgovor, kar se zamrznjenčkov tiče:
“… za zamrznjenčke bomo vključevali do 6.7.2016 (torej pri menstruacijah do 6.7.2016 ) in potem spet od 15.8.2016 in naprej.”
Upam, da sem s tem še kateri razdrla dvom. Mene je zelo pomirilo, sploh pa sestra Jasna, ki zmeraj tako ažurno s pridihom vzpodbude odgvovarja na maile. Bi rada vedela tudi v živo, katera je, pa mi še ni uspelo razbrat z njihovih priponk . 🙂
Jaz bolj slabo, včeraj sem bila v takih bolečinah, da je klical reševalno. Sedaj sem na Naklofeno, da je znosno, se pa bojim, kaj to naredi moji pikici. V navodilih piše, da je lahko kaj narobe, ampak ginekologinja je rekla, da naj v moje primeru kar jemljem, dokler ne bo bolje. Trebušček me pa tudi boli, ni pa se še ulilo….čakam na dobre novice 🙂
Ojoj, GoodMood tega ti pa res ne privoščim. Išias boli kot sam satan. Ne sekiraj se preveč zaradi vpliva naklofena – glede na to, da so znaki zanositve podobni znakom menstruacije, sem prepričana, da je en kup žensk, ki so zanosile naravno, ko so bile noseče, vzelo kakšen naklofen (ali nalgesin, ki je v bistvu podobna zadeva), ker so mislile, da se približuje menstruacija, pa je bilo vse ok.
Če je tako hudo stanje, je boljše, da to saniraš, kot da trpiš v mukah. Čudno pa je, da ti niso dali kakšne blokade, ki bi stanje vsaj malo umirila.
Drži se, pa upam, da ti čimprej popusti in boš lahko veselo skakala do stropa, ko boš zagledala plusek! 🙂
Oo drage moje ste se kar izpisale 🙂
GoodMoon to pa mi ni bilo všeč kar sem prebrala 🙁 . Upam, da je zdaj bolje, znosno. Ampak kolikor imam v spominu te to že cel teden matra. Počasi bo izvenela bolečina in tako kot je napisala čebelica Maja boš poskočno pričakala plusek :).
Kar se znakov tiče pa tako… ti imaš vsaj bolečine v trebuhu, ki nekaj nakazuje….pri meni pa nič, mal ampak čist mal čutim trebuh, to je pa tudi vse. Čakam 26 tako, da ne morem dočakat. Vleče se, vleče. Tako, da ja Marika kmali bo vse jasno.
Isabela. Gonal ni nobeden bau bau :). Pomembno je, da si ga dajaš vsaki dan ob istem času, priporočam zjutraj. Je najbolj ustrezen čas. Nobenih stranskih učinkov nisem imela. In tudi pri drugovrstni inekciji nisem imela nobenih znakov. Opazuj če ti raste trebuh in če imaš bolečine na mestu jajčnikov. Bojijo se hiperce, ki pa ni enostaven zaplet. Ampak možnosti so majhne za to. Vse bo ok. Fino si jih dajaj :). Je pa nekaj res. Že med dajanjem hormonov sem čutila dlesni, potem pa vedno bolj in bolj. Po transferju pa zelo hudo vnetje dlesni, ki me spremlja še danes ampak je znosno. Šla sem zobozdravniku in mi je povedal da se to rado zgodi.
Lepo mi bodite, papa do naslednjič
Oo drage moje ste se kar izpisale 🙂
GoodMoon to pa mi ni bilo všeč kar sem prebrala 🙁 . Upam, da je zdaj bolje, znosno. Ampak kolikor imam v spominu te to že cel teden matra. Počasi bo izvenela bolečina in tako kot je napisala čebelica Maja boš poskočno pričakala plusek :).
Kar se znakov tiče pa tako… ti imaš vsaj bolečine v trebuhu, ki nekaj nakazuje….pri meni pa nič, mal ampak čist mal čutim trebuh, to je pa tudi vse. Čakam 26 tako, da ne morem dočakat. Vleče se, vleče. Tako, da ja Marika kmali bo vse jasno.
Isabela. Gonal ni nobeden bau bau :). Pomembno je, da si ga dajaš vsaki dan ob istem času, priporočam zjutraj. Je najbolj ustrezen čas. Nobenih stranskih učinkov nisem imela. In tudi pri drugovrstni inekciji nisem imela nobenih znakov. Opazuj če ti raste trebuh in če imaš bolečine na mestu jajčnikov. Bojijo se hiperce, ki pa ni enostaven zaplet. Ampak možnosti so majhne za to. Vse bo ok. Fino si jih dajaj :). Je pa nekaj res. Že med dajanjem hormonov sem čutila dlesni, potem pa vedno bolj in bolj. Po transferju pa zelo hudo vnetje dlesni, ki me spremlja še danes ampak je znosno. Šla sem zobozdravniku in mi je povedal da se to rado zgodi.
Lepo mi bodite, papa do naslednjič
Evo mene, avtorico te teme…
Od petka se špikam, sem v dolgem postopku tokrat. zdravim se v MB, enega otroka že imam.
To je moj drugi IVF, zamrznjenčkov nimam, prvič je uspelo z IUI.
prvi postopek je bil kratek, gonal f+ cetrotide, slab odziv, 2 celici, en zarodek, minus.
zdaj drugi postopek sem imela spontano vključitev, ker sem zavrnila jemaje Femodena. Postopek bo dolg, trenutno se špikam z gonapeptyl-om, ko dobim m (predvidoma med soboto in ponedeljkom) grem na UZ in začnem s stimulacijo, ki pa ne vem še kakšna bo…a bo spet gonal F, a bo menopur, pa kaka doza, to nič ne vem.
Če bo tudi ta postopek neuspešen v IVF več ne grem. Enkrat pač ugotoviš, da gre življenje mimo tebe, ker je ves fokus na tem.
Kaj vse že nisem probala, kako sem jedla, pila…zdaj jem, pijem vse. Ker i je resnično v redu kot je in ne bom razočarana če ne bo nič. Pravzaprav ne glede na rezultat komaj čakam konec tega postopka, da končno lahko spet začnem živeti. Seveda pa bi razmišljala čisto drugače, če otroka še ne bi imela….
Držim pesti za obe, ki imata v teh dneh test.
Ojoj, GoodMood, ta bolečina je grozna. Jaz sem doživela višek tega išiasa lani, pa nisem bila v takem stanju kot si ti sedaj in mi je bilo že za umret. Jaz res tiste dneve nisem več vedela, če bom lahko sploh kdaj še normalno hodila. Mene je zategnilo tako močno, bolečina je bila taka, kot bi mi nekdo po žilah vlival vroče olje. In ko nisem mogla niti več na stranišče, sem se pa sesula in morala sem na urgenco, čeprav sem že razmišljala tudi o tem, kako hudo ti mora bit, da pride dr. k tebi domov. Problem pri meni je bil pa ta, da nisem želela jemat protibolečinskih, prav zaradi tega ker sem stranske učinke jemala preveč resno … češ, saj pa hočem zanosit itd. Pa bi bilo 1000x boljše, če vzela kaj. 🙁 GoodMood, zato ti pa želim, da se čimprej to neha. Meni je zelo pomagal dvojni lekadol 3x na dan, ker menda tako deluje tudi rahlo protivnetno. In potem sem počasi začela jemat samo po enega. Mi je dr. rekla, da boljše 2 lekadola kot pa npr. zaldiar, ki sem ga tudi dobila. Jaz sem iz tega tudi naučila, da je najbolje išias kar napast s protibolečinskimi.
ursa37, hitro bo 26. 🙂 jaz sem sicer po enem tednu šla v službo in mi je res hitreje minilo, ampak tebi bo pa tudi 😉
Malina, tebi pa želim uspešno stimulacijo!
Pozdravljene…Eko včeraj zadnja tableta Femoden-a…Malina vidim, da imaš identičen postopek kot jaz. Ultrazvok imam 26.05.2016 . Nato prevzem zdravil, če se kaj ne sfiži na samem ultrazvoku :-/ Upam, da bolje odreagiram na špike. Ursa37…joj to z dlesnimi si me pa pošteno prestrašila. Sem že tako občutljive sorte glede dlesni, zdaj pa še to. Mogoče pa me obide ta nevšečnost 🙂
Držim pestke za vse ostale…lp ISABELA 😉