IVF/ICSI/IUI 2021
srečno***
Hej, kaj ti težijo, da ne smeš?
Jaz sicer tudi veliko tečem, ampak v prvem IVF mi ni pasalo…skoz sem čutila jajčnike, kot da bi se napihnili in mi ni sedlo. Reš pravi, da normalno živiš naprej. Jaz bi se kakim poskokom in tudi teku recimo raje odpovedala. Kake vaje za moč pa pomoje lahko delaš, seveda brez kakega pretiravanja in če se okej počutiš.
Mene ni dal niti na krvnega, je rekel da ni treba, da ga poklicem ko pride krvavitev in narediva plan za naprej, da z 2. menstruacijo ponovno startam cel postopek, pa da vidimo kaj bomo sedaj spremenili, oz. ali naju bo dal se na kake preiskave….
Danes sem 12. dan po transferju (vstavljen 3.dan). V cetrtek naredim test…znakov nimam popolnoma nobenih, obcasno malo napetosti v trebuhu kot pred menstruacijo, prsi nic vec ne bolijo….iskreno…ne pocutim se cisto nic noseco🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Imam pa tokrat vsaj 2 zamrznjencka in me malo tolazi dejstvo, da ne bo treba spet na punkcijo pred novim poskusom🙂
Drzim pesti za vse nas✊✊✊
Mogoce se moja izkusnja glede obeh postopkov in kaj sem se “naucila”….
V prvem postopku sem kao fuul dobr odreagirala na zdravila, na UZ-ju so rekli wauu kolk foliklov, tolk da jih ne moremo prestet…na punkciji potem 15 celic, 13 oplojenih in 5. dan sta me pricakali 2 “srednji” blastocisti. Itak totalno razocaranje in se vecje po 11. dneh ko sem zacela krvavet.
V drugem postopku (se pravi v trenutnem) so mi zamenjali zdravila, ki naj bi vzpodbudila se vec celic/foliklov ( me je kar stisnilo ko je to rekla ker sm si ze predstavljala punkcijo s se vec folikli in koolk bo to bolel-sem v dravljah in tam ni narkoze). Uz-ji spet super, kao ogromno foliklov. No in rezultat je bil 7 celic. Toook sm bla razocarana ( dobr je blo sam to da je trajal 10 min, prvic je blo precej dlje). In sem sla tretji dan na transfer pripravljena da ne bo nic – pac primerjala sem s statistiko prvega postopka. No in pricakali so naju 4-je baje lepi zarodki( res so luskani, sem potem itak googlala kaksni so lepi oz kvalitetni in kaksni so “slabi”). Vstavili so 2 za druge dva pa so rekli da jih zamrznejo ce jim rata do 5. dneva in dobim posto, ce bo temu tako. Itak se dodatna zivcnost, ko sem cakala posto…ker sm si v glavi nardila teorijo, da ce unima dvema v laboratoriju rata prezivet bo pa valda tud tema dvema pri meni😊 In sm bla itak cist happy ko sem posto dobila. Aja, pa v decembru sem imela histeroskopijo zaradi baje polipa, ki je potem cudezno izginil in so mi hkrati naredili se scratch maternice ter potrdili da je tam not vse ok.
Tako, da sem bila precej optimisticna od transferja naprej sedaj sem pa ze precej manj, ker nekak mislim, da ko bom noseca, da bom to zacutila…in trenutno ne cutim NIC.😏
Aja, point vsega kar sem hotla povedat pa je , da v prihodnosti sigurno ne bom vec primerjala postopkov in napovedovala naprej. Itak vemo, da je zadost samo en pravi zarodek za naso sreco❤️