IVF/ICSI/IUI 2021
pozdravljene vse borke.. mogoče vam pomaga moja informacija.. midva sva bila v mb, sva imela vedno celic okrog 10, 6 transferjev ampak brez uspeha.. osebje je bilo zelo prijazno ampak so skozi nekaj zafrknili.. vedno je prihajalo do nekih napak.. od tega, da so mi pri pregledu histerskopije predrli maternico.. zdaj pri zadnjem icsi so pozabili aktivirat nek protein v spermiju.. skratka midva sva imela obcutek, da me samo čimprej spravijo skozi te postopke cimveckrat..
in sva se odločila, da greva drugam. tako sva v tujini. vem, da je plačljivo ampak dejansko zbirajo razloge kaj bi slo narobe.. tako je dr takoj rekla, da ni normalno, da se ne delajo dodatne preiskave, ce imas za sabo 3 neuspešne transferje.. in sumi, da so zgresili inplatacijsko okno.. torej zdaj smo opravili gensko raziskavo ERA test, kar pomeni da se ugotovi receptivnost sluznice za zarodek.. in naredili so mi se imunolosko in hematolosko raziskavo.. vse rezultate se cakam.. hvabogu sva se tolko mlada, da se imava čas. ampak hocem recti, ce ni uspeha menjajte kliniko, mogoče je samo malenkost, ki ju drugje naredijo drugače in vam bo prineslo uspeh.. jaz sem prosila v mb, ce mi lahko naredijo ET 3. dan namesto peti, ampak niso imeli posluha..
upam, da vam moje informacije pridejo prav, in da vam vsem uspe priti do svoje štručke.. 🤗
V zvezi s postopki klinik in morebitno menjavo, naj še sama dodam pet centov. Nikakor ne zagovarjam enega ali drugega pristopa, ali celo klinike; menim pa, da so vsake informacije koristne za vse, ki še čakajo na pozitiven rezultat.
Jaz sem 2.postopek delala v tujini. Pristop se je zelo razlikoval tako od Dravelj kot od MB (za GK LJ ne vem, ker nisem imela izkušenj).
Med postopki pri nas (tako Dravlje kot MB) se je na trenutke dozdevalo (v določenem primeru bilo tudi jasno povedano), da se dela zato ker “se mora” in da (dodajam jaz) lahko izdajo fakturo na zzzs. Nisem dobila občutka, da bi bila jasna osredotočenost na rezultat. Poleg tega so tudi pristopi med klinikami različni. Kar koristi enemu paru, drugemu morda ne bo in obratno. Skratka, je za poskusiti tudi z drugačnim pristopom.
Če te še kaj zanima, kar vprašaj!
Je mogoče še katera na PGDju tukaj?
tako, se strinjam z napisanim maja..
toskanska, jaz sem vse precesala izkušnje punc v tujini.. in na koncu sma se odločila za reprofit brno.. moram povedati, da me je prepričal njihov odnos na koncu.. vse jih je zanimalo v povezavi z mojimi izvidi.. in pa odzivnost.. ko pa sva zdaj prvič sla tja na ta mini poseg, pa sploh, od organiziranosti, cakas 5 min da prides v ordinacijo. vse mi je razlagala med posegom, čutiš da jim je mar in nisi samo številka.. na vse so mi bili pripravljeni odgovoriti, ko sva se pogovarjala na poti domov z možem nama je bilo kr neverjetno.. v mb je bil sleherni odgovor nevem.. bob dneva je tako bil, ko sem vprašala za ta mikroskop imsi ker imava midva moski faktor neplodnosti, (navadni mikroskop icsi in ivf je povecava 200-400x imsi pa 6000x) in mi rece biolog, veste kaj z tem našim 400x se cisto dovolj dobro vidi za postopek.. midva sva bila sokirana. ker v tujini za slabo morfologijo sploh ne uporabljajo druga kot imsi.. res pa je, da verjetno nimajo sredstev za to pri nas, ampak samo osnovo..
Jaz še kar nisem dobila ničesar, pa sem klicala in so mi rekli, da sicer imam odobren postopek s strani ZZZS, o začetku postopka me bodo pa obvestili, ko bodo kaj več vedeli. Nazadnje sem bila na genetiki avgusta, ko smo podpisali vse papirje in se mi zdi čudno, da se nič ne premakne.
Jaaaa, hvala da si se javil.. nisem več najdla najinga pogovora 🙂
Jaz sem dobila pošto od konzilija okol 10.1. Se mi zdi… čeprav so mi zagotavljali, da bo pošta že decembra in grem januarja sigurno v postopek. No pač ni blo tko.. kot ponavadi pri njih…
julija sem dobila potrjeno diagnozo, danes začnem s špikanjem s tem da, sva imela vse izvide, preizkave itd že opravljene.. ker sva itak bila na dveh postopkih že pri Rešu, mene so tudi v teh 5ih letih pregledal po dolgem in po čez.. tako da sva imela vse pa sva čakala več kot pol leta.. res ne vem kaj tok časa počnejo. Si ne znam predstavljat, kok dolgo traja, če moraš še kakšne preiskave opravit v Ljubljani.. na PGD se načeloma nič dodatno ne čaka, ker si itak obravnavan isto kot navaden IVF… upam, da dobiš čimprej. Moreš bit pa kar nadležna, klicarit in pisarit. Je pa res, da ti po pobere ful ene energije in še več živcev..
jaz sem rabila iz leonišča samo še štempilko od ginekologa, da grem lahko na konzilij in so mi novembra poslali, da je moj “pregled” odpovedan zarad korone. Sem poslal grozilni mail in bla na vrsti nasledni dan. Hahaha
Srečno
Hvala. Javim. Tele inekcije mam prvič. Bomo vidl kako bo.. mal mi je čudn, ker v leonišču kr psihirajo glede športanja, jaz pa sem vsakič športala do zadnjega dneva pred punkcijo.. in pol sem tut spet dost hitro začela.. tut po čiščenjih…
kako ste ostale s športanjem med špikanjem, postopki itd?
Hvala, srecno tudi tebi 💖 in vsem ostalim 🍀
Manjkal nama je posvet pri psihologu, ker so nama pozabili (!) povedat, da je poleg UZ in spermiograma obvezen, jaz pa tudi nisem vedela, da bi morala it na pogovor. Tako da sva psihologa imela šele decembra, zato papirji še niso bili popolni in so bili verjetno nekje založeni. Kličem pa sestro Bernardo, na srečo je res prijazna.
Upam, da se do poletja prebijem skozi prvi krog postopkov in bo šlo letos hitreje.
[hashtag=toskanska]#toskanska[/hashtag], midva sva bila prvo v Dravljah in sem se zarad slabega občutka, ker so se premalo poglobili v sam razlog neplodnosti premislila glede postopka. Čez pol leta sem zanosila in imela ss. Zakaj je do tega prišlo se ni raziskalo. Kasneje, ko sem bila stara že skoraj 40 sem zamenjala ginekologinjo, ki je me je takoj poslala v leonisce, v 1 mesecu sem imela histeroskopijo, potem ivf in uspelo je v prvo.
Namesto, da bi se iskal vzrok za neplodnost in spontane splave, se izvaja postopek na postopek, zato so brez uspeha. Srečno vsem
Trenutno sem dalec 20 tednov. 2.transfer v tujini je bil.uspesen. prvi ni bil, ampak to pripisujem zdravniski napaki ob UZ za transfer pri nas (na UZje pred transferjem sem hodila v Slo). Za drugi transfer sem sla drugam v Slo na pregled in je bila strokovnost na nivoju, ravno tako na kliniki v tujini in se je, vsaj do tega trenutka, vse poklopilo.
Zanimivo je bilo tudi to, da ko sva v MB kliniki omenjala PGS oz. PGTA test ki sva ga nameravala opravljati takrat na tuji kliniki, nama je bilo povedano, da ti testi niso potrjeni ali strokovno sprejeti, saj ce bi bili, da bi jih delali tudi pri nas, ampak ker nimajo dodane vrednosti, jih v Slo ne delamo.
No, midva sva test naredila in sem zelo zadovoljna da sva ga.