IVF/ICSI/IUI 2021
Pozdravljene, punce. Prebiram vas že od svojega prvega IVF postopka v 2018, tako da se mi zdi, da nekatere dobesedno “poznam” že leta. Iskrena hvala za vse informacije, misli, strahove, ki ste jih in jih še delite. Meni so ogromno pomagale. In zato upam, da vsaj nekaj “povrnem” v tem in prihodnjih postih.
Pri okužbi s Covid-19, se lahko s postopki nadaljuje 14 dan od negativnega testa. Tako so mi rekli zadnjič na sprejemu, ko sem informativno vprašala. Tako da 10 + 14. (Vprašaj pa, če moraš 10. dan na test, da ti tudi uradno pokaže neg.)
Sončnica2021, ne obupaj. Bo uspelo naslednjič. Mora.
Toskanska, čestitke za dober pridelek. Tako kot Hani41 tudi tebi vse dobro na prenosu.
Da vlijem upanje tistim, ki čakate na 1. postopek: pri 38 sem z vstavljeno 1 celico dočakala + in potem povila najlepšega 😉 sinčka. Preveč vas je, da bi vas vse omenila. Če pa to prebirate, iskrena hvala, drage punce. Spomnem se Orhid in njenega pluska (če sem prav sledila: čestitam za ponovni +), pa Upanja2 z njenim + (čestitke za punčko), potem sem se občasno vrnila in vas prebirala, zvedela, da bo postala mamica tudi neverjetna optimistka Banana. (BTW, če kdo ve: je banana že rodila?)
Držim pesti vse. Da bi mogoče še letos držale v naročju naše zakladke.
Dobrodošle vse nove punce in srečno 🍀
Živjo punce, tudi jaz vas že nekaj časa prebiram zdaj pa sem se vam odločila pridružiti. Moja zgodba je sledeča.. naravno sem zanosila 3x v skoraj treh letih, prva nosečnost je bila IMN in sem ostala brez jajcevoda, potem skoraj 2 leti ni prišlo do nosečnosti, lani pa celo 2x ampak sta se obe končali kar hitro oz. sta bili obe biokemični. Od novembra sem vodena v Dravljah, konec februarja začetek marca grem v prvi IVF postopek. Najine preiskave so vse OK. Je imela katera izkušnje z biokemičnimi oz. ss-ji pa ji je potem uspelo donositi? Malo me zdaj skrbi, da problem tiči še kje drugje ne samo v oploditvi. Drugače pa zdaj razmišljam in razmišljam in sem se spomnila, da sem bila kot otrok v bolnišnici, ker sem imela pregosto kri, tako sta mi rekl starša ampak več kot to ne vesta, tudi na internetu ne najdem informacij.. se mi pa zdi, da bi to lahko vplivalo na te biokemične..
Dolg zapis, upam, da ga preberete. Vsem želim vse dobro in čimprej mali zakladek v rokah!
najprej pozdravljam vse borke, še vedno vas spremljam (postopki so očitno pustili “pečat” na meni), kljub temu, da sem zaenkrat prišla do 20T (jutri bo 20T). Držim pesti za vse vas, pa seveda tudi zase, da se bo nadaljevalo v tej maniri.
Na hitro povzamem: Imela sem 2 stimulacijska postopka na dveh različnih klinikah, oba ICSI. Problem: slab spermiogram. Na prvi kliniki sem imela samo en embrio, ki je bil sveže vstavljen 3.dan, a ni bil uspešen. 2 postopek naju je “obdaril” z dvema (zdravima) embrijema, ki sta bila oba zamrznjenčka, in drugi izmed teh je danes v meni in veselo poplesava. Svežega transferja druga klinika ni izvajala.
Pokomentiram glede zamrznjenčkov: Tudi sama sem slišala mnogo različnih informacij glede zamrznjenčkov, med drugim, da jih veliko ne preživi zamrzovanja in odmrzovanja (slišala sem tudi že za odstotek 50/50). S to mislijo sem sprva navijala bolj za sveže transferje, a ko sem na drugi kliniki izvedela, da jih preživi 99,99%, sem se pomirila. “Preživetje” zamrznjenčkov je odvisno tudi od metod in tehnik zamrzovanja/odmrzovanja.
Ojla punce,
Lepo, da ste drzale pesti, a meni danes to zal ni pomagalo. Punktiral mi je dva folikla (niti ni bilo tako zelo hudo), ampak zal niso nasli zrele jajcne celice.
Pravi, da ce zelim, naj probam ze v naslednjem ciklu z blago timulacijo-klomid in pridem 9. dan na uz. Nisem vprašala, če misli soet punktirat, al bi pač midva imela nirmalne spolne odnose. Kolikor sem brala, tako ne punktirajo vsak cikel, ampak je vmes vsaj 2 cikla pavze.
Zdaj je rekel, naj pa progesteron si dajem 14 dni, da se sluznica fajn ojača in maternica potem scisti.
Sicer pa še vedno kar precej krvavim, a to je normalno in ce ja, koliko dni?
Pa upam, da moj negativen izzid pomeni, da bo za kaksno vec od vas ta mesec pozitiven 🙂 Ne vem, če sem se prav izrazila, upam, da razumete 🙂
Glede mutacije: tudi sama imam mutacijo Faktor V leiden, heterozigotni. Drugih mutacij na trombofilijo nimam.
Terapijo sem prejela na kliniki v tujini. V Sloveniji sem bila v ambulanti za krvožilje in mi je prof.Kozak povedal, da v Sloveniji tega ne bi prejela, ker so smernice v svetu zdaj 10 let že drugačne, vendar naj kar zaključim s terapijo do 12 T in da ni popolnoma nič narobe, če jo imam saj ni negativnih vplivov (na pregledu sem bila okoli 9T). Imela sem Fraxiparine 0,3.
Povedal pa je, da v Sloveniji še vedno dajemo terapijo s heparinom za takšne primere pa po porodu (6T po porodu). Da svetovne smernice sicer to opuščajo oz. so že opustili, pri nas pa še vedno “vztrajamo” pri tej terapiji za poporodno obdobje in zato mi bo on tudi predlagal injiciranje heparina za 6T po porodu.
Srečno vsem nam tukaj in hvala vsem, ki z nami delite svoje izkušnje in nasvete
Sama sem imela eno kemično nosečnost in en ss. Za tem sem si samoplačniško šla testirat v MB:
– test za določanje mutacij v genu MTHFR;
– test za Določanje mutacije Leiden in polimorfizma v genu za protrombin
Pri obojem gre za to, da se ti kri napačno strjuje. Cena za oboje je cca 120 EUR. Vse info na: Lab za Med.Genetiko . Mane je negativen rezultat pomiril.
Srečno!
Najprej hvala vsem, da ste me tako lepo sprejele in hvala za odgovore na moja vprašanja.
Evy si me malo pomirila z odgovorom tvojega G. Si ti spontano zanosila ali v postopku?
Moji sta bili pa aprila in decembra. Mi pa vliva upanje to, da takrat, ko sem imela IMN mi je na izvidu lpsc pisalo, da je bila nosečnost ohranjena, predvidevam, da pomeni, da je bil zarodek živ samo napačno vgnezden.
Ella tereza tudi tebi hvala za sporočilo, sem že iskala če bi se dalo kakšne preiskave samoplačniško opraviti pa nisem nič našla. Bom pa res pisala na tale mail. Zanima me samo kako dolgo se čaka na izvide? So znani po enem odvzemu krvi ali se jih potrebuje več? Predvidevam, da samoplačniško si hitro na vrsti ali?
Hvala
Če boš poguglala chemical pregnacy boš u bistvu šele videla kako zelo pogoste so zares, samo nezazanene, saj menstruacija zamuja max en teden, včasih še manj, in tista ki nima točnega ciklusa ali ne planira, sploh ne dela takoj testa.