Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Pozdravljene, punce. Prebiram vas že od svojega prvega IVF postopka v 2018, tako da se mi zdi, da nekatere dobesedno “poznam” že leta. Iskrena hvala za vse informacije, misli, strahove, ki ste jih in jih še delite. Meni so ogromno pomagale. In zato upam, da vsaj nekaj “povrnem” v tem in prihodnjih postih.

Evy,
Nikita 21 Po zamrznjenčka greš lahko takoj z novo menstruacijo. Na nov stimulirani postopek moraš počakati 2-3 mesece. (S 3. menstruacijo štartaš. Kot 1. šteje tista po neuspelem prenosu.) Enako po ss. (2-3 menstruacije). Žal mi je, da se vama ni izšlo…

Neucakana
na napotnici piše FSH 225i.e. (folicle stimulating hormone) Torej gre za IVF. Kot stimulacijo boš najbrž prejela Gonal. Saj si na GKLJ?

Pikica1234
Za novo napotnico kliči ginekologinjo, ki te vodi v Leonišču. Povej, da bi potrebovala napotnico za nov IVF postopek. Povej, da bi pred postopkom rada opravila še kontrolni UZ. (Kliči na centralo 015226088 in vprašaj, kdaj ima ordinacijo. Malo se boš natelefonirala, ma na koncu bo uspelo. Meni je. Dobila UZ in napotnico. Je pa res, da se pri meni kot še pri nekaterih, ki štejemo 40+ pomladi, mudi…)

spega
Tudi ti kliči v Leonišče in skušaj dobiti dr. Jančarjevo.

Hana41
Če pridelaš 1-2 celici je transfer vedno 3.dan. Drugače 5. Razlaga, ki sem jo dobila, je, da želijo celico čimprej vrniti v naravno okolje. Je pa res, da ima blastocista večjo možnost vgnezditve kot morula. Je pa, če se morula vgnezdi, možnost uspešne donositve enaka tisti z blastocisto. Prebrala kar nekaj strokovnih člankov na temo… Pa držim pesti za uspešen transfer.

Upanje2
pri dolgem protokolu sem zasledila, da ni nujno, da tečka sploh pride. Sama bom v pon po UZ začela z dolgim protokolom. (No, upam vsaj.)

Pri okužbi s Covid-19, se lahko s postopki nadaljuje 14 dan od negativnega testa. Tako so mi rekli zadnjič na sprejemu, ko sem informativno vprašala. Tako da 10 + 14. (Vprašaj pa, če moraš 10. dan na test, da ti tudi uradno pokaže neg.)

Sončnica2021, ne obupaj. Bo uspelo naslednjič. Mora.

Toskanska, čestitke za dober pridelek. Tako kot Hani41 tudi tebi vse dobro na prenosu.

Da vlijem upanje tistim, ki čakate na 1. postopek: pri 38 sem z vstavljeno 1 celico dočakala + in potem povila najlepšega 😉 sinčka. Preveč vas je, da bi vas vse omenila. Če pa to prebirate, iskrena hvala, drage punce. Spomnem se Orhid in njenega pluska (če sem prav sledila: čestitam za ponovni +), pa Upanja2 z njenim + (čestitke za punčko), potem sem se občasno vrnila in vas prebirala, zvedela, da bo postala mamica tudi neverjetna optimistka Banana. (BTW, če kdo ve: je banana že rodila?)

Držim pesti vse. Da bi mogoče še letos držale v naročju naše zakladke.

Momo23 držim pesti da začneš v ponedeljek. Zakaj pa nebi? Nazadnje ko sem imela dolgi postopek se mi zdi, da tut nisem dobila menstre. Upam da bo ok.

Hana41
držim pesti 🤞🤞🍀
21Baby
punkcijo mi je delala dr. Jančar.. Je res super zdravnica jst sm bla ful vesela ko sm vidla, da je ona na punkciji 😁 drugač pa jst sm pred punkcijo dobila Nalgesin 550mg, Zaldiar 325mg in Xanax 0,25mg tko da dobiš bombo 😂 sm bla v čakalnici kr mal zadeta 😂

Dobrodošle vse nove punce in srečno 🍀

momo23
najlepša hvala za info, imam sedaj končno tudi jaz razjasneno 🙂 Pri tebi je v 1.postopku takoj uspelo? Še eno vprašanje, če slučajno kaj veš, sicer sem že spraševala, tudi veliko prebrala so pa mnenja zelo deljena. Uspešnost prenosa zamrznjenčkov v primerjavi s svežimi? eni pravijo, da je slabše, drugi da boljše, ker če preživjo zamrzovanje in odmrzovanje so “tough”, čeprav meni je nekako najbolj logična razlaga neke ameriške klinike, ki sploh ne dela svežega prenosa, ki pravi nekako tole: delajo samo FET, ker zaradi hiperstimulacije organizma pirčakujejo, da sama sluznica maternice nima dovoj časa za regenracijo oz. da bi bila dovolj sprejemmljiva. Verjetno je to spet povezano s tem kaj se ženski predpiše, kakor sem zasledila nekatere dobijo estrogen tudi ob stimulaciji ravno zaradi tega? Sama sem imela v prvo osnovni odmerek bemfole in gonala, in potem uterogestan nic drugega. sedaj estrofem 2mg 3x na dan, asprin protect 100 in uterogestan… pa da vidimo kaj bo.

Ampak si res zadet od tega. Jst se spomnim, da sem se kr neki smejala😁🤭. Pač se sprosiš po teh zdravilih.

Živjo punce, tudi jaz vas že nekaj časa prebiram zdaj pa sem se vam odločila pridružiti. Moja zgodba je sledeča.. naravno sem zanosila 3x v skoraj treh letih, prva nosečnost je bila IMN in sem ostala brez jajcevoda, potem skoraj 2 leti ni prišlo do nosečnosti, lani pa celo 2x ampak sta se obe končali kar hitro oz. sta bili obe biokemični. Od novembra sem vodena v Dravljah, konec februarja začetek marca grem v prvi IVF postopek. Najine preiskave so vse OK. Je imela katera izkušnje z biokemičnimi oz. ss-ji pa ji je potem uspelo donositi? Malo me zdaj skrbi, da problem tiči še kje drugje ne samo v oploditvi. Drugače pa zdaj razmišljam in razmišljam in sem se spomnila, da sem bila kot otrok v bolnišnici, ker sem imela pregosto kri, tako sta mi rekl starša ampak več kot to ne vesta, tudi na internetu ne najdem informacij.. se mi pa zdi, da bi to lahko vplivalo na te biokemične..
Dolg zapis, upam, da ga preberete. Vsem želim vse dobro in čimprej mali zakladek v rokah!

momo23- ja na gklj sem. Naslednji teden imam sprejem, potem čakam samo še menstro, okrog 13, ki pa je lih vikend.

Jaz sem obkrožila tam kar analgosedacija 😀. Potem od punkcije do prenosa smo na bolniški?

Upam, da nam vsem uspe 🤞🤞🤞

N150128
ja dr. Jancar je res dobra gineko. je tudi moja dr. na Leoniscu ki mi vodi postopek, tako da upam da jo bom jaz tudi imela ☺️🤞🏽

Polix
ce ti je kaj v pomoc: pri moji sestricni so odkrili da ima genetsko trombofolijk (ki je tudi razlog za ss). Hvala bogu so ji odgrili v zgodnji nosecnosti, tako da si zdaj vsak vecer daja inekcije da se ji ne zgosti kri. Uporabljati jih mora do konca nosecnosti in men se zdi da se cca 3 mesce po porodu. Zdaj je v 5 mesecu in z njo in z bebico je vse ok. Glede na to da sem tudi sama imela splav (sicer zadrzani) in ko se omenila to ginekologinji me je poslala na testiranje. Pri meni hvala bogu niso odkrili da bi to imela. Mozno da je pri tebi kaj na tem glede na to da si imela toliko ss. Povprasaj malo svojo ginekologinjo ☺️ Pa srecno🍀

najprej pozdravljam vse borke, še vedno vas spremljam (postopki so očitno pustili “pečat” na meni), kljub temu, da sem zaenkrat prišla do 20T (jutri bo 20T). Držim pesti za vse vas, pa seveda tudi zase, da se bo nadaljevalo v tej maniri.
Na hitro povzamem: Imela sem 2 stimulacijska postopka na dveh različnih klinikah, oba ICSI. Problem: slab spermiogram. Na prvi kliniki sem imela samo en embrio, ki je bil sveže vstavljen 3.dan, a ni bil uspešen. 2 postopek naju je “obdaril” z dvema (zdravima) embrijema, ki sta bila oba zamrznjenčka, in drugi izmed teh je danes v meni in veselo poplesava. Svežega transferja druga klinika ni izvajala.

Pokomentiram glede zamrznjenčkov: Tudi sama sem slišala mnogo različnih informacij glede zamrznjenčkov, med drugim, da jih veliko ne preživi zamrzovanja in odmrzovanja (slišala sem tudi že za odstotek 50/50). S to mislijo sem sprva navijala bolj za sveže transferje, a ko sem na drugi kliniki izvedela, da jih preživi 99,99%, sem se pomirila. “Preživetje” zamrznjenčkov je odvisno tudi od metod in tehnik zamrzovanja/odmrzovanja.

21Baby
Tudi jaz imam eno izmed genskih mutacij za trombofilijo. Te lahko vprašam, katero/katere je imela (ima) tvoja sestrična (lahko odgovoriš tudi na ZS)? Meni so tu rekli, da mi inekcij ne bi dali, ker so nove smernice, da se jih ne daje več (za moj primer). Jih naj bi pa dobila za 6 tednov po porodu. Jaz sem sicer imela injekcije med drugo stimulacijo in do 12 T, zdaj pa ne več.

Ojla punce,
Lepo, da ste drzale pesti, a meni danes to zal ni pomagalo. Punktiral mi je dva folikla (niti ni bilo tako zelo hudo), ampak zal niso nasli zrele jajcne celice.
Pravi, da ce zelim, naj probam ze v naslednjem ciklu z blago timulacijo-klomid in pridem 9. dan na uz. Nisem vprašala, če misli soet punktirat, al bi pač midva imela nirmalne spolne odnose. Kolikor sem brala, tako ne punktirajo vsak cikel, ampak je vmes vsaj 2 cikla pavze.
Zdaj je rekel, naj pa progesteron si dajem 14 dni, da se sluznica fajn ojača in maternica potem scisti.

Sicer pa še vedno kar precej krvavim, a to je normalno in ce ja, koliko dni?

Pa upam, da moj negativen izzid pomeni, da bo za kaksno vec od vas ta mesec pozitiven 🙂 Ne vem, če sem se prav izrazila, upam, da razumete 🙂

maja2020,
me zanima, katero trombofilijo imas in kdo ti je svetoval terapijo? če prav razumem, si dobivala prvih 12 tedniv neko terapijo? Kaj je to bilo? Jaz imam tudi trombofilijo leiden V, pa sem poslala napotnico na polikliniko on dobila nazaj mnenje, da ne potrebujem posebne terapije, ko načrtujem nosecnost

Hana41
Žal mi je, da danes punkcija ni šla po načrtih, vendar…pogumno dalje!

Glede mutacije: tudi sama imam mutacijo Faktor V leiden, heterozigotni. Drugih mutacij na trombofilijo nimam.
Terapijo sem prejela na kliniki v tujini. V Sloveniji sem bila v ambulanti za krvožilje in mi je prof.Kozak povedal, da v Sloveniji tega ne bi prejela, ker so smernice v svetu zdaj 10 let že drugačne, vendar naj kar zaključim s terapijo do 12 T in da ni popolnoma nič narobe, če jo imam saj ni negativnih vplivov (na pregledu sem bila okoli 9T). Imela sem Fraxiparine 0,3.

Povedal pa je, da v Sloveniji še vedno dajemo terapijo s heparinom za takšne primere pa po porodu (6T po porodu). Da svetovne smernice sicer to opuščajo oz. so že opustili, pri nas pa še vedno “vztrajamo” pri tej terapiji za poporodno obdobje in zato mi bo on tudi predlagal injiciranje heparina za 6T po porodu.

Poliox,
sem prebrala, ampak nimam nasveta, ker prvic slisim za biokemicno nosecnost. morda probas v iskalniku kako staro temo poiskat, če se je ze pisalo kaj,
Maja2020
hvala za tako hiter odgovor. Potem sem dobila enak odgovor kot si ga ti dobila. Smem vprašat, zakaj sta sla v tujino? pa lepo nosečnost se naprej, si ravno na polovici 🙂

Hana41
V tujino sem šla predvsem zaradi časovne komponente, saj sem bila že 40. V Slo bi se namreč načakala (še zdaj bi čakala na drugi stimulacijski postopek, ki sem ga opravila v tujini že junija 2020 – bi ga že marca 2020, pa mi je lockdown prekrižal načrte). V Slo bi lahko hitreje nadaljevala v kliniki v Dravljah, ampak tega nisem več želela.

maja2020
hvala za spodbudo o FET, upam na najboljše 🙂

Hana41
ne obupat, vzemi sedaj klomid, če ti ga je ponudil, jaz sem ga večkrat jedla v različnih odmerkih, pri meni žal ni prišlo do zanositve, najverjetneje, ker prek desne strani ne morem, je pa skoraj vedno desna stran bolje odreagirala:P

Polix
t.i biokemične nosečnosti so mnogo bolj pogoste kot se zavedamo, samo ta nosečnost se tako zgodaj konča, da če nisi pozoren jih 90% zensk sploh ne zazana (razen nas ki smo pozorne). Sama sem jo imela 2x; januarja in decembra 2020; moj ginekolog pravi, da se s tem (če se ne ponavja to non stop) tudi telo pripravlja in postaja bolj receptivno za zarodek. Pri biokemični nosečnosti je ponavadi problem z vgnezditvijo, pa se ne ve zakaj; pri IVF boš itak dobila hormone, ki pomagajo pri pripravi sluznice na vgnezditev.

Srečno vsem nam tukaj in hvala vsem, ki z nami delite svoje izkušnje in nasvete

Lucy123 jaz sem bila na ivf oktobra in so mi dal analgezijo. Ne spiš ampak nič ne veš, da se okrog tebe sploh kaj dogaja. Po postopku me ni skoraj nič bolelo, šla sem domov čez 1 uro in v prvo zanosila. Vso srečo ti želim in vsem ostalim puncam.

Polix

Sama sem imela eno kemično nosečnost in en ss. Za tem sem si samoplačniško šla testirat v MB:
– test za določanje mutacij v genu MTHFR;
– test za Določanje mutacije Leiden in polimorfizma v genu za protrombin
Pri obojem gre za to, da se ti kri napačno strjuje. Cena za oboje je cca 120 EUR. Vse info na: Lab za Med.Genetiko . Mane je negativen rezultat pomiril.
Srečno!

Najprej hvala vsem, da ste me tako lepo sprejele in hvala za odgovore na moja vprašanja.

Evy si me malo pomirila z odgovorom tvojega G. Si ti spontano zanosila ali v postopku?
Moji sta bili pa aprila in decembra. Mi pa vliva upanje to, da takrat, ko sem imela IMN mi je na izvidu lpsc pisalo, da je bila nosečnost ohranjena, predvidevam, da pomeni, da je bil zarodek živ samo napačno vgnezden.

Ella tereza tudi tebi hvala za sporočilo, sem že iskala če bi se dalo kakšne preiskave samoplačniško opraviti pa nisem nič našla. Bom pa res pisala na tale mail. Zanima me samo kako dolgo se čaka na izvide? So znani po enem odvzemu krvi ali se jih potrebuje več? Predvidevam, da samoplačniško si hitro na vrsti ali?

Hvala

Polix
obakrat spontano, prvič čisto, drugič pa po prvem IVFU; mi je takrat rekel ginekolog, da je to pogosto, ker spodbudijo organizem z gondatropini; zal se ni obdralo nobenkrat. Moj prvi IVF oz.ET ni bil uspešen, kaj bo sedaj pa bomo se videli.
Če boš poguglala chemical pregnacy boš u bistvu šele videla kako zelo pogoste so zares, samo nezazanene, saj menstruacija zamuja max en teden, včasih še manj, in tista ki nima točnega ciklusa ali ne planira, sploh ne dela takoj testa.

maja2020
a ves da ne vem tocno katera vrsta trombofolije je. Bila je testirana na 16 teh genov in zal so na parih odkrili mutacijo. Nevem pa glih tocno zdej na katerih. Vem pa da si vsak dan daja 1x inekcijo Clexane v nogo. V 7mesecu sledi pa na 12h 2x doziranje, pol po porodu pa zmasuje spet na 1x inekcijo na dan. Tako je za enkrat. Ampak je vse ok z obema kar je super.

Hana41
skoda k ni bilo uspesno 😒 ampak bo naslednjic bolje sigurno 💪🏽. Ti je kaj boljse, se krvavis, mas kaj bolecin? Drugace jaz ko sem imela prehod jajcevodm sem tudi kar krvavela in sm klicala ce je to normalno pa so rekli da ja ker ocitno sem mal bolj obcutljiva dol, bla sm pa tid kr dost napeta in to je posledica vsega. Ampak sm sam ta dan krvavela in je blo pol vse ok.

New Report

Close