Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2021

IVF/ICSI/IUI 2021

Hana41,ja
ICSI so delal…na UZ sm mela okul 12 foliklou med 21-24mm,pol pa sm 2 celici…se Reš je reku,da sm dobr odreagirala….
Kdaj se gre ponavadi v naslednji postopek?ce zdj okul 10.2. dobim M,se gre lahku pol aprila pr tretji ze v postopk?da se pr tatretji ze zacnem spikat?

N150128
zakaj ne ves ce bi spet izbrala lokalno 🙄🤔☺️ zarad tega k te je vseeno bolelo ali ker bi lahko zdrzala tudi brez tega? Ne me strasit 😂😂😂. Superca da je vse ok. Sam se da bo v nedeljo tko k treba in da bo vse oplojeno 🤞🏽. Po mojem izracunu bi jst padla na punkciko nekje sred februarja. Odvisn kako bom tud na zdravila odregirala. Upam da bo vse tko k mora bit, glede na to da sm na Femaro zlo dobr pomoje nebi smel bit problem. Ti bos ze tkrt bla noseca 🤞🏽🙈 😂ko bom jst sele v vsem tem.

nikita21
skoda 😔 sam ne obupat 💪🏽 Bo v drugo boljse, mogoce ti zamenjajo zdravila in podporo. Moji kolegici so sele v 4to ugotovil kaj “ustreza” njenemu telesu da je lahko donosila in danes ma zdravega fantka 👶🏼.

Tiste, ki ste imele dolgi postopek, a ste imele takrat še menstruacijo? Tistih prvih 14 dni ko se morjo jajčniki na nulo spravt.

Upanje, pri dolgem postopku imas vmes med pikanjem M in takrat tudi UZ.

Aha se mi je zdelo. Mau mi zamuja…..

21Baby
😂😂😂 ne ne oprosti ni bil moj namen da te prestrašm 😅 iskreno mislm da lokalna prime šele takrat ko je vsega konec 😂 ne sikiraj se, ja res boli ampak tok hitro mine, da zdržiš 😁 oooh iz tvojih ust v vesolje al neki 🤞😅 kere injekcije pa maš? A Femaro si mela pri IUI? Men so isto takrat rekl da dobro reagiram na Femaro ko sem mela nevem 2 folikla se mi zdi.. Jst sm se odločila, da bomo letos vse na forumu zanosile 😂🍀🤞

N150218
Bi izbrala kakšno drugo obliko, ali nič? Srečno v nedeljo!

Hana41
je pri tebi kaj novega? Si že imela punkcijo?

Danes sem imela prvi UZ po 7ih dneh špikanja. Na enem jajčniku so bili vidni folikli velikosti 13, 15, 18. Po eden vsake veilkosti. Se niti ne spomnim, če je omenila še kakšne manjše. Na drugem pa je videla samo nekaj mini mini foliklov. Pa še to ni bila čisto prepričana. Naslednji UZ imam v soboto. Prvič grem skozi to in niti ne vem kaj naj si mislim …

lucy123
vrjetno bi izbrala isto lokalno ali pa mogoče sedacijo, odvisno od števila foliklov 😅 drugače pa velikost je za prvi uz super, vsaj meni se zdi, jst sm imela na prvem največje 14..

N150128
upam da bomo res vse 🤰🏽🤱🏽🤞🏽 😍. Drugace pa sm Femaro mela pri IUI ja in sm takoj v 1 zanosila, samo nazalost koncal se je s splavom v 8 tednu 😒…ampak nc gremo naprej nimamo kj. Zato me je takoj dala na IVF da ne bi blo spet kj tazga…. Mam pa Bemfola 225 in pa eno podporo z GnRH antagonisti (to bojo vrjetn se dolocel drugi teden kaj tocno). Kaj mas ti oz. si mela? Drugace pa ja ta lokalna🤦🏽‍♀️ nevem zakaj ne dajo prej to ne pa sekundo preden naredijo punkcijo…mislim da se bom jst kr za sedacijo odlocila ☺️🙈 za zihr…😂

lucky123
srecnooo, UZ je obetaven. Najboljs nc kj prevec mislit, sam it naprej pa bo vse ok…drgac znas kr mal znoret od vsega 🙄😂

Hana41
ja kako gre tebi? Vse ok?

N150218
dobro si se odločila 😁🤞

21Baby
skoda 😥 vem kako je, jst sm tut imela 2x ss še preden sm sploh vedela, da bodo težave z zanositvijo, ampak zdaj pravim, da je bilo to z razlogom, ker je bilo s prejšnjim partnerjem.. Sm pa imela potem lani 3x iui s Femaro dobro reagirala ampak zanosila pa nisem 😊 zdej sm imela pa Rekovele 9 enot na dan in pa potem Cetrotide zraven.. Pa Ovitrelle stopko.. Edino pravilno, kar mislš d abo bolš zate 😉😁 itak da bomo vse ena za drugo 🤞🍀🥰

Živjo, če bo kateri koristila informacija, danes sem imela punkcijo pri uršuli Reš, res je hitro minilo, ni bilo boleče, sicer sem doma vzela en lekadol, ampak moram reči da je zelo lepo delala, lepše kot Reš. Imela sem 11 celic, pa je bilo ze konec punkcije, ko sem mislila da sva končali šele en jajčnik. Vesela😊 transfer bom imela 5.dan.
Zanima me katere hormone imate za spikanje? Jaz sem imela tokrat bemfolo, prej pa 2xpuregon,1x bemfolo. Upam da tokrat uspe. Sem pa tudi jedla malo vec vitaminov, antioksidante, oba sva jedla profertil. Srečno vsem 🍀

N150128…ah
te splavi…sej neves kaj je slabs al ss al pa zadrzani (v mojem primeru) k sm morala pol s tableti to spravljat vn…. Ampak ja je za nami in upajmo da bo letos boljs 💪🏽☺️. Koga si pa imela ti na punkciji, kdo ti je delu?

Toskanska
ooo super da je tudi zate mimo punkcija in spodbudno da ni bilo bolece☺️, tudi jaz bom ksn lekadol spila da cim manj cutim. Tega “prebadanja” me je kr mal strah….Upam pa da bojo lepe in oplojene celice 🤞🏽☺️

Pozdravljene še z moje strani, tudi jaz sem novinka tukaj in tudi novinka v celi situaciji 🤷‍♀️

Midva se trudiva zanosit ze leto in pol.. ker ni se uspelo, sva dala cez osnovne preiskave – torej jaz hormonske preiskave in UZ, mož pa spermiogram (2 krat). Težava je spermiogram, jaz sem (kot zaenkrat kaže) ok. Kakorkoli, v začetku februarja bi morala imet pregled na GK Lj, verjetno bolj kot posvet po vseh do sedaj zbranih izvidih.. nazadnje mi je ginek. sicer rekla, da bomo šli v boj z epruvetko. Če prav razumem je to IVF kajne?
Uglavnem, zdaj so mi zaradi korone odpovedali termin in čakam klic da mi dodelijo novega. Ali katera ve za koliko časa se prestavijo termini?
Ter še, kako je potem v grobem naprej postopek? Če predpostavljam da se na pregledu odloči ginek. za IVF… kaj še vse sledi in koliko približno traja vse do začetka postopka?

Hvala že vnaprej 🙂
Najbolj iskreno in močno držim pesti, da bo leto 2021 polno magičnih pluskov za vse, ki si tega najbolj želimo! 🍀🍀

Welcome

Miracle2021
☺️…za koliko casa prestavljajo postopek nimam pojma, meni ga niso ampak jaz sem ze od lanskega leta v postopku….mogoce da prestavljajo samo novim parom ki grejo letos prvic v postopek🤷🏽‍♀️. Mogoce je dobro da malo poklices in vprasas kako kaze. Naceloma sledi potem kratki posvet pri ginekologinji pred samim postopkom (saj tako je bilo pri meni) da doreceta se vse kaj in kako. Zdaj lahko imas IVF postopek ali pa ICSI, glede na to da ima partner “slabso” kvaliteto spermijev. To ti vrjetno povejo ravno na tem posvetu kaj in kako naprej i za kaksen postopek se bojo odlocili na podlagi izvidov. Lahko ti opravijo se prehod jajcevodov pred samim postopkom. Potem ko dobis “zeleno” luc od ginekologinje pa cakas na naslednjo menstruacijo, kjer bos glede na izvide, glede na izbrani postopek, zacela z zdravili. Sledijo UZ-ki, punkcija in prenos zarodka v primeru da je vse ok. Situacije so pol zelo razlicne od vsake posameznice. Reakcija na zdravila, ali so dobra jajceca, itd. Naceloma ko se doloci kaksen postopek bosta imela in ko imata vse izvide, gre vse skupaj potem dokaj hitr naprej. Pred postopkom bosta morala opraviti se test za Spolne Bolezni na Transfu. Kliniki. to je pogoj da lahko gresta v katerikoli postopek. Ce se nimata napotnice jo bosta dobila potem pri posvetu. Ne rabis se pa narocati za odvzem krvi, samo gres tja pokazes napotnico in to je to. Delajo od 8-15h. Izvide dobijo direktno na Leoniscu. To je to na kratko 😂 upam da je kj v pomoc 🤗. Pa srecno 🤞🏽🍀

nikita21
pomojem je to kdaj gres v naslednji postopek odvisno tudi od ginekologa, ene cakajo eno “naravno” menstruacijo in se potem pri zacetku 3je ze spikajo, ene dajo celo ze z drugo (se pravi ce stejemo to od postopka kot 1.)

Miracle2021
verjetno je malo odvisno tudi od starosti, jaz bi sicer mogla decembra v 2 ET (FET) pa so mi zaradi COVID situacije tudi prestavili na januar, ceprav vem, da so v dravljal delali dokaj normalno (sem pa po letih nekje v sredini i guess35)

Punce stiskam pesti za vse 🙂

Živjo,
jaz imam jutri zjutraj punkcijo pri Rešu. Sem hotela ketonale prej kupit, sploh nisem vedela, da so samo na recept. Tako da bom pomoje Nalgesin vzela.
Se javim, če preživim 🙂 Pa držte pesti, da je v enem mojem foliklu ena pogumna jajčna celica 🙂

Hana41
drzim pesti 🤞🏽🤞🏽🤞🏽 in pa srecno da bo vse ok ☺️. Meni je pa ginekologinja rekla da ce ze naj raj vzamem lekadol 500 ali pa analgin (ki so pa men se zdi tudi na recept), ker Nalgesin naj bi “razreceval” kri 🙄🤔 bog ve…ampak ja…

aja,, to pa res, hvala

New Report

Close