Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2020

IVF/ICSI/IUI 2020

Scorpionka
Brb197
lepo grejta pikico, srečno 🥰❤️

Punce, sporočam veselo novičko! Po 5-ih letih in 8 transferjih (vedno le zamrznjenčkov) pozitiven beta test!!!
Ker sem bila v tujini, me zanima, kako gre naprej – grem čez 14 dni na samoplačniški UZ ali kakšna je praksa?

Laia22
hvala 😊
Lizaza
če imaš tukaj svojega izbranega ginekologa, ga pokliči in se naroči za UZ 😊 če ga pa nimaš in če živiš tukaj, ga pa čimprej dobodi.. Da ne boš plačevala skos. Drugače pa samoplačniško ja..

Pozdravljene…kera kaj ve kaj zdaj dogaja v Dravljah? Še vedno začenjajo z novimi postopki? Al so samo te k ste že začele prej spelal do konca?

Pozdravljene vse. Najprej čestitke vsem ki ste že zagledale +.
Sama sem v 1. postopku. 5.11. Sem imela ET (3.dan), v nedeljo (10. dan po ET) sem začela krvaveti, danes se je stanje sicer umirilo le malo roza izcedka. M bi morala dobit šele v petek, torej je krvavitev 5 dni prezgodaj. Danes zjutraj sem delala še test in je bil negativen. V petek imam še krvni test. Kaksne so kaj vaše izkušnje, mislite da je še možnost, da se je pikica obdržala?

Lizaza,
iskrene cestitkee!! Ocitno se ti je vztrajnost poplacala!!
Nam lahko prosim zaupas tvojo zgodbo v zvezi z neplodnostjo? npr. vajina starost, na katerih klinikah si bila, koliko ivf, kaj ste iz postopka v postopek spreminjali in kaj ste naredili tokrat drugace, da je uspelo?

take zgodbr nam vedno vlivajo nova upanja.

ce sem prav seznanjena se dela potrditvene UZ pri svojem G, ce pa je G zaseden ali ni naklonjen cimprejsnjim UZ-jem, gredo pa punce na samoplacniske teste.

cvetka,
tezko je ugibati. glede na to, da se je krvavitev ustavila, obstaja realna moznost, da je bila to vgnezditvena. Stiskamo pesti!!

scorpionka,
kako si? Mene vsake tok kej špikne, ampak mislim da je to še od punkcije 🙈 jaz planiram prej delat test 🐞🍀

Vijolica2020, najina zgodba je pcos (imam avtoimuno hipotirozo in zelo neredne menstruacije, ponavadi sem si sprožala M z jemanjem progesterona), partner pa zelo slabe rezultate spermiograma… Jaz sem 34, partner 42. V bistvu se je vseh prejšnjih 7 postopkov (trije postopki) končalo z negativnim testom, vmes sem imela enkrat tudi scratching. Doslej vedno prenos blastocist, tokrat morula na poti v blastocisto, zamrznjena 5. dan. V tujino – Češka sva šla probat srečo, mislila sem, da bo kaj bistveno drugače. Morda je bilo drugače le to, da niso bili tako selektivni, torej niso zamrznili samo blastocist…
Jemljem pa medrol, to je tam stalna praksa pri prenosu zamrznjenčkov, ter v bistvu na lastno pest aspirin 100 (po nasvetih punc tukaj na forumu). Se mi zdi, da je bil tale medrol kar odločilen, dan po transferju sem zbolela z vročino (in ja, bila pozitivna na covid19, ampak prebolela z dokaj nizko vročino po petih dneh). Seveda pozitiven rezultat še ni dosežen cilj, mi je pa odleglo, ker sem se spraševala, če je sploh možno zanositi (po petih letih psiha naredi svoje)… Bila sem pa tudi precej sproščena (prej vedno zelo na trnih, prejokala kakšen cel dan po transferju), razen en dan, ko sem razmišljala o tem, če se moram spet pripravit na razočaranje… Tako da je bil pozitiven test clearblue na 12. dan kar veliko presenečenje. Res – kar šokiralo me je in vedno sem mislila, da bodo ob pozitivnem testu pritekle solze steče, ampak je bilo samo veselje, ki ga še malo zadržujem, dokler se res ne prepričam, da plod lepo napreduje… Tako da bodo še malce negotovi ti trije meseci… Sem pa hvaležna za vsak dan sproti…

Opravila sem pa dva postopka na kliniki v Ljubljani, enega pa na kliniki Pronatal Repro v Čeških Budejovicah.

scorpionka
uhh vrjamem da mi nisi, ma pocas ze komej cakam petek, da je cimprej mimo🤦‍♀️
Lepo grej svojo pikico❤️❤️
lizaza
cestitke za +👏👏😁

cvetka9
jaz bi šla na krvnega, ker se je umirilo, pa sploh zato ker je tok zgodaj bila krvavitev.
brb197
huh js sm uredu, sm se kr držala bolj ko ne počitka.. Danes sem spet mal bolj aktivna. Tudi mene špika, večinoma na levi strani, sumim da je res od punkcije še.
Ti jemlješ aspirin100? Men po aspirinu je vedno mal slabo, tko da so rekli da mam najbrž neko reakcijo. Ampak sm ga že hotla vzet, sam da se prime 😁
Joske mi bojo pa odpadle prisežem. Tok mam napete da so mi modrci premejhni 🙈 nosim sam tope.. Haha kaj pa ti? Si uredu?

lizaza,
hvala za porocilo :))) Tudi midva sva na ceski kliniki v brnu, sva sla direkt v prvi postopek kar tja.

prvi ET neuspesen, sedaj cakam, da se razmere vsaj malo unesejo in greva na FET. Za medrol so ti na kliniki rekli? kaj naj bi bila njegova funkcija?

tudi jaz nameravam na lastno pest jesti aspirin 100, sem ga ze dobila pri ozebnem zdr 🙂

Jaz ne jemljem Aspirina, ne vem, nisem niti razmišljala o tem 🤷‍♀️😁 Sicer se pa tudi trudim počivat čeprav ne morem mirovat 😁 joške so pa pri meni popustile malo, po punkciji so ble pa tudi ful napete 😁

Jaz imam v torek pregled in tudi mene zanima, če že delajo postopke. 14 dni nazaj je sestra rekla, da ja, zdaj pa so spet novi ukrepi. Zaenkrat mi pregleda niso odpovedali, bi pa lahko konec meseca začela z novim postopkom ICSI. A ve katera kako je zdaj stanje z novimi postopki, so ali niso?

mala
zaspanka kolikor je meni znano postopki so! So sicer omejili število in odpovedali so pingvinčke, sveži postopki pa baje da potekajo normalno (v skrcenem stevilu). Aja govorim za Lj. Tako da najbolje da pokličeš takrat ko moraš, oz gres na ‘sestanek’ ki ga imaš in to je to. Pa srečno ☺️🍀

Lizaaaa……

Jaa toooooo uspeloooooo vama jeeee😘🎉🎊💝cestitkeeeee in uzivajjjj v vsakemm trenutkuu…bravooo si mi polepsalaaa dannn😘😘😘

Mala_zaspanka ..js sm učer kr klicala pravi da se vedno opravljajo sveže postopke… sem pa glih okol 12 dobila m. Poslala sms kot mi je bilo naročeno…sem pred prvim ivf postopkom…zdej pa ze mal zivčna ker ni odgovora sploh….a to te pokličejo al kako… če sem prav razumela bi mogla pol že jutri začet z pikanjem…ubija to čakanje

Ja dobila boš sms z uro. Enkrat zjutraj boš pomoje dobila. Jaz sem povratni SMS dobila popoldne, tako da brez skrbi. Vso srečo, pa čim bolj sproščena 💪

Pikica6789
srečno jutriin čim hitrejše okrevanje 😊 potem pa novim zmagam naproti heh

Čestitke za vse pluske in srečno vsem, ki grejete male pikice 🍀

Jst sm dobila M, in sem naročena 7.12… Glede na to, da me je naročila na 22.dan ciklusa predvidevam, da bo to kakšen dolgi protokol.. Sm misnla, da bom začela že zdej, pa je še vse nekak v zraku 😅 ker je zame to prvi IVF postopek ne vem kaj pričakovat..

Banana, hvala!!! ❤️❤️Si še vedno tukaj? Sem mislila, da nosečke pol odpikajo tele forume… Sem hepi hepi, ampak sej veš, iz dneva v dan gre… Zdej čakam na potrditveni ultrazvok in grizem nohte… Ne mormo nič prehitevat… V katerem tednu si ti že zdaj?

New Report

Close