Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost IVF/ICSI/IUI 2020

IVF/ICSI/IUI 2020

Men je včeraj prvič transfer delala Uršula in je mela UZ zraven ja. Primoz pa ponavadi nc. Prvic se tudi meni poraja dvom, če vedo točno kam vstavi brez UZ. Prejcna to nisem niti pomislila.. Ceprav v drugem postopku ko mi je delal je bilo uspešno. Sej maternico pa ja menda ni težko zadet. Sej je takoj za vratom, moj je itak kratek.
Ne morem si nehat očitat da sem mela premal poln mehur.se ona mi je očitala zakaj me ni potem dala z mize pa rekla pejte pit?! Js se nisem spomnila ker sem bla v šoku mal.. A jim je tok vseeno? Zdej se z možem skos sprašujea..bi rajši tihi bila…pa tok lepo sva pridelala, zadnja sansa pa najboljsi pridelek do zdaj. Upam da bo vseeno no✊✊❤️➕🍀

Punce, evo pa je danes še CB potrdil 2-3 tedne 🥰

zadnjasansa,
srečno. Lepo grej pikici in probaj pozabiti na besede zdravnice. Verjetno res težko sfalijo maternico, sej jim ni prvič 😉 držim pesti 🍀🐞

Brb – jeeeej ☀️❤🤗🥰 Cestitke in vse lepo naprej. 🍀

brb197
JeeeeeeeeeJ 🥳🥳🥳vesela zate ❤️ zdaj pa pridno čuvaj do konca pa se še kaj tukaj oglasi da poročaš 🥰 greš v torek na krvnega ane?
zadnjasansa
lepo sta pridelala – bravo! 😍 meni tudi pri vstavljanju niso UZ delali, še posveta nisem imela zakaj samo 1 blastocista od 15 celic. Je sestra vprašala prodejo k vam na pogovor in je gladko rekel ne ne ne bom nič razlagal 😔 js ap prvič tam in bi me iskreno res zanimalo kako pa kaj.
Mislim pa da z njihovimi izkušnjami res ne morejo zgrešiti maternice. Pozabi na besede in samo pozitivnost!!! 🍀

Hvala 🥰

scorpionka,
ja v torek grem še na krvnega. Ti pa v ponedeljek, ne? Sicer pa kar se tiče razlage, zakaj samo 1 zarodek… NIMAJO POJMA 🤦‍♀️ Jaz sem po prvem postopku ful spraševala in mi je Drobnič rekel, da lahko, da imam slabo kvaliteto jajčec, ker to dobimo ženske že ob rojstvu (in itak nič ne moremo) ali pa je bil samo slab mesec (kar bo verjetno držalo) 😁 tako, da se ne sikiraj s tem, kakor sem ti že napisala enkrat tukaj… Pogumno v nov boj, če bo potrebno. Sem kar nekajkrat zasledila, da imajo nekateri pari prvič samo en zarodek in potem v naslednjem postopku več 🥰

Brb197
waauu super, čestitke !! Srečno do konca!!
scorpionka
ne obupat, mogoče ti pa test ni pokazal, dokler ne priteče je upanje. Držim pesti.

Pozdravljene soborke! Sama sem imela ETZ septembra in je bilo uspesno 🙏🏼😊🤰🏼 Ampak vedno vas berem in spremljam.

Orhid
cestitke!!🐞❤️ Imam eno vprasanje, mogoce mi odgovori katera z izkusnjo. Sem v 14.tednu, pred 3 dnevi sem zvecer imela krvavitev (ni dosti-temna kri je bila) in sem sla na urgenco, pregledali me takrat in se zjutraj. Zelo prijazen dr.Likar v Postojni. Pravi da je bil hematom in da se bo scistilo v dnevu al dva, niti slucajno v sluzbo in cimvec pocivat. (Od prenosa sem doma.) Pa se je umirilo. Ampak jaz imam se vecje bolecine kot takrat ko sem zakrvavela. Dobila sem Buscopan za en dan in dokler sem jih jemala je ok. Zdaj pa jih nimam vec in me boli vsakic ko vstanem. Bom klicala svojo gin.v pon, ampak me zanima, a se vam to zdi normalno da tako boli? Zelo nizko dol, kaksnih 6-7 prstov pod popkom😟

[hashtag=zadnja]#zadnja[/hashtag] sansa ne vem kaj bi rekla glede tega… Tudi sama sem bila par let nazaj v Dravljah pa nisem imela dobrega občutka in se nisem odločila. Niso opazili bistvenih stvari… V glavnem sredi oktobra sem bila na ginekološki v lj pa se 2 punci zdraven mene. Vse 3 smo se potem srečale na UZ. Zanimivo je, da dela en zdravnik tisti dan in rata pri vseh 3. Ko sem imela transfer so pogledali z uzjem in vstavili blastocista. Pokomentirali pa da je bilo vstavljeno na pravo mesto… Kako potem to nekateri počnejo naključno. Srečno!

Laia22
ja 😬 si predstavljaš, js sm že čist odmislila in sm itak mnenja da ni uspelo ker me zvija, da pridem na krvni pa me kličejo da je uspelo 😀 zjokam se od veselja ❤️ ampak ne gojim lih nekega upanja, da ne bom pol (spet) razočarana.
nicolletta
uf, nimam pametne ideje, mogoče z magnezijem probas da ti mišice sprosti? Definitivno vprašaj ginekologinjo.. Najbrž te bo zdaj malo bolj podrobno spremljala? Držim pesti da se vse umiri! Vse bo ok 🍀

scorpionka
sem bla na istem, čutla in mela filing, da se bo vsak čas vlilo, da nama ni uspel. Vendar do krvnega je ni bilo in sem šla na odvzem, kjer so mi seveda povedal, da ni uspelo. Tak da te čist čutim razočaranje je pa tak al pa tak veliko, tudi če že prej čutiš, ker upanje umre zadnje.

Jaz “samo” še čakam na pošto od konzilija. Sem bila prej v Dravljah in sem imela izvide že od tam.. Genetiko sva naredila že julija, psihologa sva imela oktobra, ta zadnji posvet al “pregeled” sem imela dva tedna nazaj pri dr. Bokal, ki je seveda ni bilo in sem čudežno lahko dobila napotnico tudi od “navadnega” ginekologa, kar so mi pred tem garantirali da ni možno… Tko da ja… Čakamo pošto. V januarju naj bi prišla v postopek, baje. Bi lahko že decembra ampak sej veš, decembra ne delajo lih najraj (to so mi rekli oni v Leonišču 🙂 )
Javi kdaj dobiš datum 🙂
Srečno!

Brb
Čestitke, bravo!
scorpionka,
nic ni Izgubljeno, dokler se ne ulije M! Držim pesti!
nicolletta,
takih izkusenj nimam, ampak ce te bolj boli mogoče poklici ginekologa in vprašaj… bos vsaj mirna…

Lep dober večer,

Ko sem iskala kako je s postopki IVF in pridem do tega foruma in vidim 103 strani sem si rekla kdaj bom to vse prebrala.. 🤦‍♀️Berem prve tri strani me zanimajo še Naslednje tri strani in sem padla not v branje kot da berem roman… 🙈Iskreno po dveh urah branja vidim da sem šele na 56strani ojjjj jooojjj si rečem jaz pa sem tako že firbčna kaj se je vsem zgodilo koliko plusov….😁😉 Še brskam po vrsti pol ure in potem nism mogla več začele so me pečt oči in neki me je zacel spikat v trebuhu namrec danes sm v Dravljah dobila prvo inekcijo.. Se primem za trebuh pa si rečem da sm ze od branja noseča ratala🤣🙈🤦‍♀️no vrjetn mam dobro domišljijo.🙃😉😁
Pa da se na kratko predstavim. Na forumu sem že stara vešča tukaj pa prvič saj se tudi sama prvič soočam z IVF postopkom. Doma imam 7let starega sina sedaj pa sama sm 39 tudi moj 39 in nama že tri leta nikakor ne gre. Odločila sva se za umetno. V dravlje hodim ze od 1.avgusta in vmes je korona mi prekinila postopek tako da sem sedaj v decembru v prvem postopku. Danes 1 inekcija.. 2.12. Bo prvi ultrazvok… Morem priznati ko sem brala in vidla razočaranja, da sem kr malo obupala jaz sem pa tako pozitivna bila da to kar v prvo rata.😔 Ampak vrjetn se morem pripravito na vse.💪 Me pa zanima ker nism dojela po vsem branju saj se mi je že od teh pingvinu pa inekcijah pa stop inekcijah kar bledlo in konzilij? Kak konzilij? Men tud omenjen ni bil.. Naj povem se to da sama sm si v startu izbrala Dr. Mili lomsek ker je bila vcasih moja G in mi je potem ušla v ta poklic. Mene so dal avgusta k Dr. Resu.. In prvi obisk ok vse ok res se posvetil dal mi za krvne hormonske presikave da morem nardit seveda samoplačniško, se narocit za spolno prenosljive bolezni pri njih samoplacnisko…spermiogram da moj se isti dan… Ok vse to dava to skos izvidi vsi super le spermiogram slabši pa seveda v letih sm moji jajčniki ne ovulirajo dolgo in je zato slabša ovulacija. Na drugem obisku je bilo tako kot da sm na prvem.. Se je ponavljal, spet pregleda spermo, mi rece za krvne teste recem že mam narejno on aha aham ok ja neki crta s flomastrom.. Ja ščitnica ni nevem Kaj briljantna to bo treba popravt. Do naslendjic ce se le da.. Pejet se krvne teste delat za t3 in T4 kr tam je bil sam hormon ščitnice je pa res zal boste tud to plačali .(tuhtam a on dela za un laboratorij k mi je svetoval istega skos) Povem mu da s ščitnico nimam tezav povem mu kdaj sm dala in katero uro sm dala da zal 2.dan menstruacije nism mogla ulovit laboratorija ker sm jo mela cez vikend. Ker je priporočljivo bilo dat 2.dan…vglavnem da skrajšam ker je ze esej vidim.. Zaključek se vidimo naslednji mesec. Pokličite ko uredite ščitnico.. Tudi dopovedati nism mogla da zame ni zdj to problem ker vrjamem da je ščitnica ok pa tud odstopala ni veliko. No in ja doma mi mi ni dalo mira, mene je to res zmotilo, da se je ponavlajl in da se je v pičil v ščitnico ki sploh ni tok odstopala… cel teden razmišljala o tem pišem Pušenjaku da mi pove ce je izvid res tak grozen da nebi mogla zacet ze postopka ce je ščitnica glavni faktor… No po nasvetu Pušenjaka je reku da to ni ovira in da na moja leta nemorem čakat zaradi ščitnice.. Itd. Itd… Nato sm sla po treh dneh samoplacnisko dat se enkrat pregledat ščitnico vse mozne hormone zanjo, sla na ultrazvok za ščitnico. In ščitnica je bila v najlepšem redu kot ultrazvok in kot krvne preiskave. Se vedno nism mela miru. Pokličem dravlje in zahtevam da me dajo k Mili lomsek saj je to bila moja prva lastna izbira in da takrat nism hotla komplicirat. Vse sm lepo razložila razlog in nic nisem bila neesramna al pa karkoli drug ton glasu mela prijazno sem jih prosila. No v glavnem sm prisla do mili z vsemi izvidi in tudi razložim situacijo.seveda je blo vse ok nic kompliciranja in me da takoj v IVf postopek. Izvidi si bli svi super razn spermiogram je slabši je rekla da je vsaj moj ta alhajmerjev test super… 😊🙃No in ja zdj danes je prva inekcija. Mene sam zanima nekaj ker nevem ce sem dojela zdj od tega branja prav. Ce jih dovolj doziri in jih lepo oplodijo jih nekaj dajo zmrznat. Torej 🐧🐧🐧 bodo? In a mene zdj se ta mesec oplodijo vseeno z enim al al to naredijo potem Januarja pri naslednji ovulaciji.
Punce se opravičujem napakam in eseju. Vsem ki ste ze videle pluske želim uspešno nosečnost 🙏🙏💞💞🤰🤰ostalim bom v oporo da jih tudi me zagledamo in super za tale forum da si lahko pomagamo s spodbudnimi besedami in tudi nasveti. 🍀🐞🍀🐞❤️❤️💞💞🙏💪💪💪

Sabrina
oplodijo vsa jajčeca, ki so zrela. Potem čakajo 3 oz 5 dni (odvisno kako se bodo pr teb odločil), da se razvijejo (ful po domače ti pišek, glede na to, da si nova v tem, te nam morila s temi našimi izrazi 🙂 ), najboljšega enega ali dva (boš sama povedala, kok jih želiš) ti ustavijo na ET (transferju), ostale, ki preživijo do 5.dne, zamrznejo… torej transfer imaš približno 3-5dni po punkciji… v tem, tvojem primeru…
Srečno!

neni7
hvala za domač odgovor to mam najrajši.. 😁Ja preveč enih izrazov je bilo ki jih nism še tok slišala saj se s tem nism ukvarjala niti nobene nimam takšne da bi o tem govorila ker niso potrebovale tega. Kar je potem razumljivo. Me pa neki zanima še je katero bolela glava po teh inekcijah…? Mene danes kar dobro boli v sencih tko prtiska, vleče, cuka.. Če lezim je bolj vzdržno ce hodim me pa se bolj boli… 😔Vrjamem da hormoni delajo svoje in je to posledica glavobola. Ampak bo treba mal potrpet nimam druge😔💪
Lep vikend vam želim 🍀🐞

Sabrina
srečno v postopku!🍀🤞 Čimveč lepih celic in da se lepo oplodijo!
Glede glavobola pa – mene je tudi kdaj pa kdaj bolelo, tudi v sencah. Sem pa imela zaradi injekcij napihnjen trebuh skos. Najbrž se pri vsaki malo drugače kaže, so le hormoni, ki jih mora telo predelat. 😊

Evo punce sem delala test danes in je plusek… Zdej čakam še samo krvnega da se za zih potrdi😃😃.. Srecno vsem nič kej preveč razmišljat če pa že pa samo pozitivno❤️❤️

Cestitke Katy ❤🤗 Same lepe novice.

Scorpionka, si se naredila kaksen test doma, ali cakas jutri na krvnega?

Glede spremljanja prenosa z Uz, je bilo v mojem primeru v Mb pri prvem prenosu vstavljanje brez Uz ja, po vstavitvi pa je preveril z uz, kje se nahaja. Pri vstavitvi zamrznjencka pa mi je doktorica ze vstavljala pikico s pomocjo uz-ja in je bil tako poseben trenutek, da sem dobila kar solzne oci. Zal pa v obeh primerih ni bilo plusa. Zgleda, da se prakse od enega do drugega malo razlikujejo.

Sabrina
jaz, za enkrat, nikoli nisem imela nobenih “stranskih učinkov” inekcij… iskreno, nisem niti vedla, da si jih dajem.. ampak ja, pri vsaki drugače.. jaz sem tekla in trenerala vsak dan, do punkcije.. si predstavljam, da to vsaka drugače prenaša. Srečno!

Čestitaaaam

katy229
🥰 kdaj imaš krvnega?

New Report

Close