IVF/ICSI/IUI 2020
Jaz sem bila na dveh postopkih pri Rešu. Ful zadovolna z vsem. Sploh z odnosom in čakalnimi vrstami. Če boš šla v Leonišče ti povem, da rabiš jeklene živce za vse zadeve.. Traja sto let, neodzivni vsi razen sestra Bernarda, ki je top šit. Ostalo poden živ. Jaz nažalost nimam več opcije opravljat postopkov v Dravljah, če ne se nebi nikoli prestavila v LJ. Raj bi šla v tujino…Srečno!
[/quote]
No, jaz bi se s tem o GK Lj težko strinjala. V Ljubljani sem opravila 4 postopke in edina slaba stvar je, da dlje traja. Strokovnost je, kar pa je najvažnejše. Ker poznam tudi nekaj Reševk je strokovnost enaka. Odnos zaposlenih, vseh sester in vseh zdravnikov je profesionalen. Sestre so prijazne, čuteče, ko se po nekaj časa že bolje poznaš pa so sploh zlata vredne v vsej podpori, ki jo nudijo. Imam izkušnje z več ginekologi na GK Lj in vsi so bili ok, nekaj jih je pa izstopalo s svojo odličnostjo. Naju so jemali resno, vedno sva dobila razumljive odgovore in vso pozornost. Z neodzivlnostjo v 4 letih letih nimam izkušenj, vedno sem napisala mail in dobila hitro odgovor. Tudi v času prvega korona vala, ko sem čakala kdaj se bom lahko vkličila v postopek je bilo vse korektno, tudi če niso dobro vedeli kako in kaj bo. Ampak res pa vse skupaj dlje traja kot v Dravljah. Sicer se ravno zdaj moja prijateljica vključuje v postopek v Dravljah pa tudi kar traja, se prestavlja in je kar malo nejevoljna (verjetno tudi tam korona malo upočasnjuje). Od prvega posveta do prvega postopka bo preteklo 4 mesece. Tudi v Dravljah je zdaj očitno konzilij. Še vedno pa bo v Dravljah prej kot bi bilo v GK Lj. Mislim da je debat ‘Dravlje vs. GK Lj’ vse preveč in so verjetno vse malo pretirane. Vse ima svoj plus in svoj minus, izkušenj posameznic pa je tudi ogromno. Ne mi zamerit, če sem napisala svojo :).
Sicer sem noseča po IVF, ampak po toliko letih težav z zanositvijo se je težko odlepit od tega foruma, nekako sem ga vajena. Še vedno vas 1x na teden preberem, močno navijam za vse in se veselim za tiste, ki poročate o pluskih in lepih beta vrednostih 🥰.
Sej sm nekako pričakovala ker me je tko zvijal kot pred M..
Me pa zanima, ali lahko “zahtevam” oz ptedlagam da nama naredijo ICSI namesto IVF? Ker sva imela od 15 celic 6 triploidne.. Pa mi je škoda ker bi mogoče imela vsaj kakšnega pingvinčka, tako je bila pa od 15ih samo 1 celica uredu. Pa še to kaj pomeni da je 1B? To jih nekako ocenjujejo?
Zjutri sm sam objela mojo punčko, ki je prava princeska, kot se za 5 letnico spodobi 🥰 sam upam da tudi ce ni uspelo, hitro dobim napotnico in datum za naprej.. Pa upam da bo malo več oplojenih celic ❤️🍀
Ja, v petek planiram še digitalni CB narediti. No, vsaj svojo 5 letno princesko imaš, to pomeni ogromno 🥰 sicer pa tudi, če boš morala v 2.postopek, se ne sikiraj glede zarodkov, lahko da je bil zdaj samo slab mesec in se je samo 1 razvil, tako kot pri meni v 1.postopku. Danes sem dobila pošto, da imava še 4 zamrznjenčke 😍
Živjo!
Tudi jaz sem nova v teh vodah in mi vaše izkušnje pomagajo – predvsem sem pomirjena, ko vidim, da smo vse naveličane čakanja (in nisem samo jaz obsedena datumi).
Je pa pri meni vseeno drugače – zaradi možnosti prenosa genetske bolezni sem v postopku pgd, kjer je možnost uspeha še manjša, vsak postopek (od punkcije do vstavljanja traja približno 3 mesece) pa je še dolgotrajnejši. Zdaj čakam na termin za konzilij in upam, da korona situacija ne bo še dodatno podaljšala postopka.
Tako da –
Scorpionka in Brb, drzim pesti za obe. Scorpionka, upam, da je bilo samo se prehitro. 🤞
Na spletni strani Ukc Mb je novo obvestilo, da ne bodo izvajali postopkov v decembru za tiste, ki dobijo M med 1.12. in 3.1. Ze tako pa delajo v manjsem obsegu, kolikor je za razumeti. Upam, da se moja M pojavi do 30.11., da poskusim sreco z vkljucitvijo.
Lepo bodite.
Pozdravljene punce. Sem bila v torek na pregledu pri Reševi in začnem konec vikenda drugi boj 😄 Imava štiri letnega sina, ki je nastal po naravni poti. Po dveh letih truda so nama postavili diagnozo neplodnosti pri obeh…. V prvo sva pridelala 2 oplojeni pikici, vstavila obe, pa žal ni bilo uspešno. Upam, da bo v drugo uspešno 💪
Poročam:😃 od 6 celic so 4 oplojene, 2 so mi vstavili. CB 10.12.
Mi je pa malo zamorilo vse namreč komaj je našla maternico, ker sem mela premal poln mehur in se brazgotina od konizacije in carskega reza. In je rekla, da je mal skeptična, da je res dala v maternico..da se je res potrudila..da drugič naj z bolj polnim mehurjem pridem. Cak zakaj mi ni rekla pejte vn za 15min se napijte in prite nazaj? To bi lahko jaz potem rekla, da je strokovna napaka.. Ko bi vsaj tiho bila a ne?
Vsekakor upam, da bo uspešno no. 🍀🍀➕
Na ginekologiji so mi že dali pozitivno mnenje (spermiogram ok, moj UZ tudi) in menda čakam na pošto konzilija. Na genetiki me pa čaka še psihologinja začetek decembra. Potem mislim, da je to to. Ne vem pa, ali je samo en konzilij na genetiki, ali je vsak posebej …
Ti si že kaj dlje v postopku? Veš kako gre in koliko približno se čaka?