IVF – ICSI 2016 V LJ
Zivjo punce,
Jaz sledim temi, ampak jo res malo zapostavljamo. V glavnem mene caka jutri punkcija, imam 8 vecjih foliklov (23,20,19), upam da bo to vseeno ok in ne bodo prezreli :/ za manjse sploh ne vem. Je imela katera tako izkusnjo?
Drugace me pa kar jezi ta prenova, ker res ni fer do vseh, ki zelijo biti cim prej na vrsti. Verjetno bo na jesen velika guzva, ce bodo vse ki cakajo ze sedaj in vse, ki jim v tem ciklusu ne bo uspelo, padle na september…
GoodMood kako kaj tvoji folikli rastejo? Jaz sem ze 10 dan dobila stopko, ker precej hitro reagiram. Imam pa Gonal 150iu.
Drzim pesti tudi za ostale!
To je moj prvi postopek, prej sem imela se 3x IUI, neuspesno. Drugace pri meni niso nasli nic problematicnega, fant ima slabsi spermiogram (morfologija), kar se je pokazalo sele tik pred IVF (na konziliju so nama spremenili v ICSI), prejsnji je bil kao ok. Kdo bi vedel.
Stara sem 31. Tudi jaz upam, da nam uspe 🙂 Ampak gledam precej realno na to, se clovek kar navadi po tolikem casu poizkusanja;)
Jaz sem imela 7. dan 7 foliklov 15,13,12, 10.dan pa kot sem napisala zgoraj.. 9-10 foliklov. Od 7-9 dneva sem tudi jaz dobila Orgalutran. Sem pa zadnje dva dneva ze kar neucakana, sploh zaradi teze jajcnikov…
Evo, punkcija za mano. Ni prijetna, sploh protibolecinske injekcije so smotane, sama punkcija je za zdrzat. 🙂 Pridobili smo 17 celic, upam, da bo kaj pametnega nastalo iz tega 😉
Sedaj doma strogo pocivam, malo me boli, tako da bo se kak nalgesin padu. Ti jih dajo za sabo. V ponedeljek imam transfer.
Drzim pesti zate, da bo jutri na UZ ze cas za stopko 🙂 javi kaj!
Kaj pa ostale punce? janarm, Olimpicus, ter roza23 (upam, da sem imena prav napisala) in druge? Kako vam gre?
Ojla punce,
Tara14 ful sem vesela zate. 17 pridobljenih celic je odličen rezultat. GoodMood jaz tudi držim pesti zate, da bo čimprej konec in boš grela pikico.
Meni je g. spremenila iz kratkega v dolgi protokol. Namesto Purogona pa bom dobivala drugo zdravilo (nekaj na s, ne vem čisto točno).
In ja od 15.5 pa do konec avgusta ne bodo delali!!! Tako, da moram poklicat avgusta 🙁
In kako ste kej ostale? Kakšna na novo?
Roza23, zaradi spremembe protokola to pomeni, da ne prides na vrsto v tem ciklu, temvec sele avgusta? Skoda….
Janarm, to je dober znak, ce si ze 31.dan, kdaj naj bi imela krvnega?
Drugace sem bila pa tudi jaz presenecena nad stevilom celic, upam da ni samo kvantiteta…;)
Ali morda ve katera povedat, kako je s prevzemom Estime v lekarni. Tam so omenjali, da jo narocijo, vendar ne dobis nobenega recepta. Ali to pomeni, da gres v lekarno das zd kartico in imajo to kje zavedeno ali kako? Toliko je bilo info in sem pozabila vprasat… Ni mi jasno 🙂
No, pa sem tudi jaz dočakala stopko. Danes zvečer moram v porodnišnico, da mi zmešajo ta zvarek, v soboto pa punkcija 🙂 Kakor sem na hitro zasledila, nas bo v soboto kar nekaj na punkciji.
Ima katera izkušnje z Vrtačnik Bokal? Je nežna pri punkciji?
Dobila sem tudi lonček za mojega. Je to ustaljena praksa v LJ, da dobiš za domov? Ker pri Rešu je bilo rečeno, da mora biti kar se da sveže, zato partner opravi svoje v Postojni na kliniki. Koliko se pa približno čaka pri punkciji? Oz koliko časa poteka?
tara 14, super za punkcijo, sedaj pa vse držimo pesti, da bo izplen čim večji 🙂
Lonček običajno dobiš, če zaprosiš. Sicer pa, če prinašata spermo od doma, jo je treba čim prej oz. najkasneje v 1 uri prinesti na kliniko. Ko prideš, jo takoj oddaš v laboratorij, ne čakaš vrste za to.
Za punkcijo pa se lahko načakaš tudi urico ali dve, odvisno, kdaj so rekli, da prideta in koliko jih je vseh. Mislim pa, da nekako prideš na vrsto ob tistem času, ki naj bi potekel od stopke do punkcije (seveda, če se držiš točnih navodil za uro, ko si daš stopko). So pa punkcije najprej na vrsti in šele potem transferji, če se ne motim.
Naj vam povem da sem se danes opogumla in naredila test. in pokazal je ++++++ ker nisem mogla verjeti sem ga ponovila čez eno uro in še vedno je bil +++++++. Tolk sem sreča da ne znam opisat. Po vseh neuspelih IVF je ratalo naravno.
Good Mood, dr. Bokalovo sem imela prvič na punkciji. Bila je zelo prijazna in zelo nežna.
Janarm, uau, cestitkeee, to je pa res lepo presenecenje!! Zelo sem vesela, da je uspelo naravno! Noro! :))
GoodMood, super, sedaj pa v pravo akcijo, pa da bo cim vec lepih celic!! 😉 kar se tice loncka sem dobila obcutek, da je to kar praksa v LJ, mene niso nic sprasevali, kaj bi.
Estimo sem dobila v lekarni, je pa res da bo treba se po eno skatlo, ker je niso imeli dovolj!
GoodMood čestitke. Dr. Bokal je moja g. v lj. in je ful prijazna. Meni je 2x delala punkcijo in je ful nežna, vse ti razloži, se pogovarja s teboj in te vspodbuja. Želim ti čimveč dobrih celic. Ja v lj dobiš lonček domov. Napolni ga tik preden gresta in ga zavijeta v nekaj toplega.
Janarm ne veš kuk sem vesela zate. Sedaj se pa merkaj in uživaj v nosečnosti. Misli samo pozitivno!!!
Hvala punce vsem skupaj. Vem da je še zelo prehitro da se veselim vendar sem vesela že plusa ker ga nisem še nikoli zagledala.
Držim pesti tudi za vse ostale, saj vem kaj preživljate ker sem bila tudi sama na tem. In nikoli ne obupat. Tudi ko IVF ne uspe. Sigurno vas bom brala še naprej, mogoče tudi kaj pokomentirala umes. Glavo gor ker ženske smo močne.
Goodmood, v Lj. po mojih izkušnjah ne delajo vedno ET 5.dan, lahko tudi že prej. Po mojem je odvisno od števila zarodkov – če jih je viška, počakajo do 5.dne, da lahko izberejo najboljšega ali najboljša, če je manj zarodkov (npr 1 ali 2), pa vstavijo prej, ker naj bi bila maternica najboljše okolje za nadaljni razvoj. Tako je bilo pri meni, je pa to moje nestrokovno mnenje, raje še vprašaj ob punkciji. Dr Bokal je meni 1. delala punkcijo in sem bila zadovoljna. Mine kar hitro, odvisno od števila foliklov. Jaz sem že malo pozabila, kako stvari potekajo…Partner mora biti prisoten ob ET, če pa so možne izjeme, pa ne vem. Če boš kaj izvedela, prosim sporoči, ker bi tudi mene zanimalo. LP