Ivf februar 2016
kok sm pa vesela zate, a vidiš..jej moje tiškanje pesti se je obrestovalo!! zdej pa vrn kartico možu 🙂 🙂 hihih
uff, men je reško reku d naj nrdim test (lulam na palčko) 29.2. sam bom šla samoplačniško na krvnega v petk..pa lulala kasneje.. stah me je k pr norcih 🙁
bruham od živcev
@mima.. nimam pojma kko je, javi prosim kako bo s teboj
Ooojj JasnaJ pa sem te našla! “oranžna” tu, na odvzemu sve bili danes skupaj, na izvidih pa sve se falili! Malo sve se pogovarjali, vidiš da Ukrajinke odpadejo, sem takoj vedla da si noseča, ko sem JAZ dobila isti rezultat (ker sve imeli enake simptome) :)))) 3. postopek in končno uspešen. Za obe! Zdaj pa čakamo UZ..
Vsem ostalim srečno, v kateri koli fazi postopka ste. lp
Evo danes zjutraj sem bila na uz in je baje vse ok. Je rekla da bolj suhcene to bolj cutimo se posebej ce nas ze normalno ovulacije bolijo pol je to se malo bolj bolece, tak da hvalabogu ni nic narobe.
Je pa rekla da vidi da mam endometriozo in neke miome tak da je treba cimprej zanosit (ja,delam na tem hehe)..
Tak da mislim da me se bolj boli zarad endometrioze, ker vse ko jo imamo vemo kaksne bolecine lahko povzroca ane.. Tud znotraj ciklusa.
Tak da to je to, do petka upam da se vse lepo zraste in pol bomo videli dalje. �
Mima, no super da je vse ok!
Drugace imam pa tudi jaz endo, pa tudi adenomiozo (tako da me zdaj malo skrbi zaradi splavov) -in ravno zato nisem mogla zanosit. Sva imela ful lepe zarodke vedno, a se niso prijeli. Potem sem prosila, da mi naredijo scratching maternice pred ivf – ker to je priporocljivo pri endometriozi, da e zarodek lazje prime. V Mb to pogosto delajo, drugje ne. No pa je dr. Vogler iz Lj vseen mi to naredil v decembru. Pol sem sicer imela kup zapletov (pooperacijske nenevarne krvne strdke v roki, zaradi cesar sem mogla ivf za en mesec prestavit; pa potem sem dobila se pasovca, a sem se vseeno odlocila, da grem kar v ivf, da ne bi sel scratching v nic, ce bi se dolgo odlasala), a se je koncno PRIJELO!!! 🙂 V cetrtem poskusu. Tako da scratching ocitno res pomaga pri endometriozi za zanositev – priporocam 😉
Nisem prej nič pisala, po 5 letih matranja in enem splavu pač človek nima več ne upanja ne volje do pisarjenja. No za sabo imam letos trenutno en transfer zamrznjenčka po 4 IVF in danes je krvni test pokazal plusek wuiiiiiiiiiiii. Zdaj me samo strah spet prebada da se nebi končalo z splavom. Vsaj da pridem do konca, bi bila tako srečna…. Srečno tudi vam, včasih traja in traja, a upam da uspe vsem….
O, punce, živjo!
Joj, vsak dan sem gledala, če kaj pišete in ker nisem kliknila na stran 2, sem mislila, da ste vse poniknile, hehe…
Najprej tebi noseckatobe; kar se tiče Profertila naj bi pomagal predvsem pri vgnezdenju. Jaz sem se namreč bala, da se nikoli ne bo ugnezdilo. Klomifen in 2 x IUI vse brez uspeha. Sedaj pa prvi IVF in je uspelo. Ne morem reči, ampak jaz ga vseeno jemljem še naprej, da bi se obdržala pikica. Mogoče pa pomaga tudi za boljše celice… želim ti, da vama naslednjič prav zares zares uspe!!!!
Če se bo še katera (z endometriozo) spraševala; jaz sem imela 5 dni pred testom take močne ‘menstrualne’ bolečine, da joj… In še 3 dni kasneje, vse do včeraj… sedaj se je umirilo. Ko enkrat zagledaš plus, te res prevzame eno tako strahospoštovanje, ker veš, da je vse v Božjih rokah… mene je sicer cel čas malo strah, ampak zaupam, da bo vse uredu! 🙂 Se pa čas od plusa naprej in do prvega UZ-ja vleče enako dolgo kot do testa nosečnosti – le da je sedaj čakanje vseeno lepše. 🙂
Vsem borkam želim veliko veliko uspeha in lepe črtice! Vas spremljam punce! Srečno!
@Lonajo Čestitke tudi tebi, bravoooooo �������
Jasnaj, Lonajo….saj vem, da je lažje reči kakor narediti ma vendar ostanita čimbolj sproščene in pozitivne, zdravo jejta in čim manj se obremenjevat s kaj če…itak nimamo na to nobenega vpliva, stres pa 100% škodi!!! Uživajta in cartajta svoji pikici in čez 9 mesecev prejmita eno najlepših daril � si zaslužita po vsem skupaj!!
Aja zdaj vidim da je to za moške, ups. No jaz naj povem da sem imela v začetku zelo slabe celice, prvi postopek sploh ni nobena se uspela oplodit, potem sem jemala fertilup za ženske in so se stvari zelo popravile, drugih stvari nisem jemala in spreminjala, tako da mislim da je bilo to to. Sedaj sme imela zelo lep zarodek na 3 dan zamrznjen in je uspelo, eden na 5 dan zamrznjen me pa še čaka za vsak slučaj.
Kupim Klomifen ali Clomid…mi ga lahko katera nabavi v Italiji, Avstriji, Hrvaški…pri nas ga žal brez recepta ne dobim…kontakt: [email protected]….plačam vse stroške…upam, da mi katera pomaga �
Limeta, jaz sem sedaj kar nekako bolj pozitivno naravnana, ker imava full hitro prvi pregled v Leonišču, pričakovala sem namreč, da bom čakala več kot 5 mesecev, tako pa ga imava že na začetku aprila. Upam, da bom tokrat deležna bolj osebne obravnave in še kakšnega pregleda.
Naročila Profertil zanj, zame pa https://www.vitabiotics.com/pregnacare/conception , ki ga na tujih forumih full hvalijo in ga UK zdravniki tudi priporočajo tekom postopka. Je pa bistveno cenejši kot Profertil, ker za oba bi bilo kar malce preveč drago (preko 300 EUR). Upam, da bo kaj pomagalo.
Držim pesti za vse, ki ste v veselem pričakovanju (tako ali drugače). Sej tudi ko čakaš na plus, pa ga potem ni, je fino, kot če sploh ne čakaš:)
Klomifen pa res ni pametno na svojo pest kr jemat, tako vsaj pravijo, saj mora ginekolog spremljat kaj se dogaja, nekatere namreč na klomifen nič ne reagirajo itd.. Jaz klomifena sploh nisem jemala, saj so mi zaradi delo rakave ciste na jajčnikih ki so jo odstranili svetovali da naj čimprej zanosim in so me dali takoj na IVF. Sem se nekaj upirala pa so mi razložili, da klomifen povzroča lahko ciste na jajčnikih in potem če klomifen ne deluje ne moreš it na IVF ker imaš take jajčnike. Zakaj pa te ginekologinja ne da na klomifen oz zakaj si se odločila it kar na lastno roko.
Mima4190 samo, da je vse ok. So ti kaj pogledali kako rastejo folikli? Sicer pa imava jutri tako uz in bova videli.
stajerka2016 se strinjam z Lonajo . Klomifena ni pametno jemati na lastno pest brez zdravniškega nadzora. Potrebni so ultrazvoki, da se spremlja rast celic. Saj lahko pride do resnih zdravstvenih težav, v kolkior bi preveč reagirala na zdravilo. Premisli, če je vredno tvegati svoje zdravje.