IUI?

Tole bo zvenelo malo oz. fejst zmedeno. Ampak me vseeno zanima. In sicer slednje: Maja sva naročena v MB (ambul. za neplodne). Tam nama bodo povedali kako naprej. Sem pa prebrala, da v Trbovljah ni čakalne dobe za IUI postopek. Pa sem prišla na idejo, da bi se naročila v Trbovlje in poskusila z IUI 3x, če nebi uspelo, pa bi šla v MB. To torej pomeni, da bi morala majski termin v MB prestavit za tri ali štiri mesece, ne? Ni možno, da bi šla in v Trbovlje, vmes pa bi šla še v MB in bi med čakanjem na postopek poskušala z IUI?
Nevem, če ste me razumeli, ampak zelo bi bila vesela kakšnega nasveta, karkoli! Ker sem že skoraj na robu obupa, v MB pa takšne čakalne dobe, da se ti meša.
Aja, pa še to me zanima, kaj IUI postopki so tudi omejeni-mislim, tisti ki jih krije zavarovalnica, ali je to samo pri IVF in ICSI?

Na napotnico boš težko na dveh klinikah. Če si eno napotnico že uveljavila in se zdraviš na eni kliniki, ti ginekolog ne bo napisal še druge napotnice za drugo kliniko. Razen, če greš samoplačniško.

Aha. Hvala! To sem si tak mislila. Kaj pa če grem najprej v Trbovlje in če tam nebo uspešno, kaj potem mi bo G napisala drugo napotnico za MB? Glede nato, da v Trbovljah ne delajo nič druga kot IUI?

Mislim, da ja, ker sem jaz prvo tudi hodila v ljubljano, pol pa sem se prestavila v maribor.

Sem danes klicala v Trbovlje, pa so mi rekli, da delajo vse preiskave do samega postopka, postopka IUI pa pri njih ne delajo. Tak da se bova načakala kr v MB.

v mb je tako da se nacakas za prvi pregled pol gre pa zelo hitro-no vsaj pri meni je bilo tako-sem pa imela vse preglede narejene in izvide sabo(laparoskopijo,spermiogram,kri za hormone….) pa sem prisla na vrsto v tistem mesecu ko sem imela prvi pregled
srecno

Hvala ti! 😉 Kaj ti si imela IUI postopek, ne?

iui sem imela ja =)

Kaj mi lahko malo poveš, zakaj sta imela IUI? Mislim, kakšne si imela ti izvide in kakšne partner? Če ti je, drugače pa kr prezri. Me malo zanima, če bodo naju tudi na IUI dali, ali bo spet tak kot pred leti, ko sva šla direkt na čakalno za IVF.

pri nama je bilo tako da ni bilo z nobenim nc narobe
moj ima super izvide meni so pa skoraj pred enim letom odstranli manjso pregrado iz maternice samo vseeno ni slo
in so naju poslali na iui

verjetno je odvisno od tega kaksne “probleme” imas na kaksno “terapijo “te pol posljejo ker jih pri nama ocitno ni so nama dodelili to=)

Smem vprašati ali je IUI uspel in kako ga delajo? Lepo prosim, kajti prav pride vsaka info. Tudi midva sva naročena v maju v mb.

Radovednica, kdaj v maju? Midva sva naročena 6.5.! Drugače pa pri IUI postopku vbrizgajo spermo direkt v maternico v času ovulacije. Ni nekaj zakompliciranega, je najmanj stresen postopek. Pa boli tudi nič ne.

Saj jaz dvomim, da bova šla na IUI, ker je mož imel že slabe izvide pred dobrimi dvemi leti. Jaz pa imam PCO, eden jajčnik občasno deluje, drugi pa sploh ne. Bova že počakala še eno leto. Kaj pa je eno leto proti 4 in pol, toliko kot že čakava na najin čudež?! 🙂

ja res je da seme direktno vbrizgajo v maternico samo to si pozabla povedat da ga prej pregledajo im “naberejo” samo tiste najbolj kvalitetne ven( saj tako sem jaz razumela) prej pa zenska jemle klomifen da ima ovulacijo pa to ti redno kontrolirajo z uz

Klemy, tega glede semena pa nisem vedla. Zanimivo! 🙂

Naročena pa sva 20.5. Hvala za izčrpne info. Super ste!

New Report

Close