Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Iugr v prejšnji nosečnosti

Iugr v prejšnji nosečnosti

Pozdravljeni, zanima me kakšna je verjetnost za iugr v drugi nosečnosti, če je bil iugr v prvi nosečnosti?

Bi me zaradi tega ginekologinja morala bolj spremljati in predpisati Aspirin?

 

Spoštovani,

zelo na splošno je verjetnost ponovitve IUGR v drugo cca 50%, ampak bi pomagalo, če bi razen imena diagnoze podali še kaj objektivnejšega, recimo trajanje nosečnosti ob zaključku, porodno težo in mnenje pediatra o stanju otroka po rojstvu(tudi o diagnozi IUGR). To so namreč objektivni povedniki o tem ali ste res imeli IUGR ali ne.


New Report

Close