Najdi forum

Spoštovana gospa Tina! Bolj, ko berem tale forum, manj mi je jasno, kako in kaj. Zato vas lepo lepo prosim za dodatno pojasnilo. Kadar koli sem prosila na centru za ISDP, mi je gospa takoj pojasnila, da ta ni namenjena za plačilo položnic. To piše tudi na obvestilu na vratih, da se položnice plačujejo iz redne pomoči-res je, da dobim za nakup kurilnega olja 1000 litrov – 540evrov -za 4 člane družine. Nikakor pa ne morem plačati položnice za elektriko,vodo… zakaj ni na vsakem centru enako? Res je tudi, da nekateri, ki jih poznam dobijo ISDP za plačilo položnic. Meni pa naša svetovalka stalno govori, da se to ne da.Tudi, ko sem rekla,da bi imela za plačilo plačila kosila v šoli za otroka,ni variante,ISDP temu ni namenjena pa konec.Prosim za pojasnilo, kako je s tem Gre se za območje Celja- hvala

ZSV:
Ne glede na druga določila tega zakona se lahko samski osebi oziroma družini kot posebna oblika denarne socialne pomoči dodeli izredna denarna socialna pomoč, če se ugotovi, da se je samska oseba oziroma družina iz razlogov, na katere ni mogla oziroma ne more vplivati, znašla v položaju materialne ogroženosti.

V vlogi za enkratno izredno pomoč oziroma izredno pomoč mora vlagatelj natančno navesti, za kakšen namen potrebuje pomoč in natančno opredeliti višino sredstev, ki jih potrebuje.

Upravičenec do enkratne izredne pomoči oziroma izredne pomoči je dolžan prejeto pomoč porabiti za namen, za katerega mu je bila le-ta dodeljena. ………

PO DOMAČE:

Kdor je kljub prejemanju DSP še vedno materialno ogrožen, se mu lahko dodeli IDSP. Se pravi, DSP je tudi za poplačilo neplačanih položnic, ne pa vedno, kot tudi IDSP ne.

(kdor pa ni prejemnik DSP in bi želel prejemati je potrebno natančno ugotoviti dejansko stanje)

V upanju, da sem vam obrazložila zadevo, vas lepo pozdravljam!

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

najlepša hvala za hitri odgovor

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close