iščem dobrega terapevta
Pozdravljeni. Pišem vam v bistvu zaradi tega, ker bi zelo rabila kakšen kontakt kakega dobrega terapevta iz okolice Jesenic – proti Kranju. Zakaj gre? Zgodba je dolga: partner prekomerno uživa alkohol (vsak dan, od 1 – 2 litra vina na dan). Zakaj pa to počne, tega pa ne vem. Imava družino – dva majhna otroka. Živimo samostojno v hiši. Skupaj sva 5 let. prekomerno popivanje pa se odraža seveda na najinem odnosu (na vseh področjih), pa seveda tudi na odnosu do otrok, za katere nima ali nobene energije ali pa nobenega interesa. Stvar se je poslabšala v zadnjem mesecu. Mojih prošenj, groženj in vseh ostalih aktivnosti, da bi ga od tega odvrnila se sprejema, ne jemlje resno ali ignorira. Sama nama/nam torej več ne znam pomagati. Žal.
On seveda vse zanika. Jaz pa sem vse drugo, razen dobra partnerka in mami.
Tisto najhujšo krizo sem prebolela. Sedaj sem v sorazmeroma trezni fazi in mrzlično iščem kakšnega dobrega terapevta, da bi nama/meni/njemu in moji družini lahko pomagal. Moj cilj je, da se za obstoj družine borim do zadnjega, vendar ne za ceno zdravja in otrok (nekje bo torej dovolj). Zato bi vas resnično prosila, če mi lahko pomagate.
Najlepša hvala.
Spoštovana gospa,
samo roko vam lahko podam, da ste se odločili za korenite spremembe, kajti brez spremenjenih odnosov, ki jih boste na terapiji lahko dosegli, se bo v vašem življenju težko kaj spremenilo. Ključno na tej poti pa se mi zdi, da boste našli čustveno oporo nekoga, ki vas bo spremljal, vztrajal v težkih trenutkih in vas razumel. Prevsem pa vam bo pomagal poiskati in ovrednotiti vzroke alkoholizma ter vseh drugih težav. Naj omenim, da na našem centru potekajo terapije na način, da medtem ko ena terapevtka dela z zakoncema ali partnerjema, druga dela z otroki, v dveh prostorih, ki so eno poleg drugega, tako da se hkrati tudi otroci počutijo varno, saj niso ločeni od staršev. Morate se zavedati, da tako kot vi občutite krizo alkoholizma vašega partnerja, tako jo občutita tudi vaša otroka oz. ves čas vpliva nanju, ki pa v tej grozi ostajata prestrašena in nemočna.
Pripisujem vam link centrov in inštitutov (http://zdt.si/terapevti/seznam_centrov/), ki delajo po relacijskem modelu ter med katerimi lahko izberete po občutku. Tudi v Kranju in na Jesenicah delujeta podobna centra. Seveda lahko poiščete tudi druge, ki delajo na drugačen način. Vsekakor se odločite po občutku.
Srečno vam želim na vaši poti in ne obupajte!