Najdi forum

Iščem dobrega psihoterapevta

Spoštovani!

Sem dekle fanta, ki ima že vrsto let težave z odvisnostjo in s tem tudi z odvajanjem od njih. Pravzaprav je čudovit človek, izredno inteligenten, z občutkom za vse dobro okrog sebe. Vse bi bilo lahko čudovito, pa najih odnos vsedno znova zbombardirajo pretresi. Vedno znova, vedno isti problem, novi poskusi, novo upanje, nato žalost in še vecji poraz za zanj samega, kajti “spet mu ni uspelo”.
Obiskal je že kar nekaj komun in se kar se da hitro vrnil domov. Meditiral in se sproščal na raznoraznih meditativnih srečanjih. Zaužil že 3x zloglasni Ibogain, pa je bila kriza po tem prehuda. Že dobro leto je v t.i. vzdrževalnem programu, kjer prejema Metadon. Seveda sva si želela (in si še želim), da bi končno prenehal tudi s tem, zato je uspel priti na oddelek za detoksikacijo lani poleti, pa je spet na sredi tretmana odpovedal ter odšel. Nekako sem se sprijaznila, da bo pač ostal v tem vzdrževalnem programu, saj navsezadnje mnogo ljudi vse življenje prejema raznorazna zdravila, tako, da 30mg (s tem je začel) se mi ni zdela katastrofa. Katastrofa je to, da, ko se čez nekaj časa stabilizira, mu je dotedanji odmerek premalo in potem smo spet na začetku. Zakaj Vam sploh pišem?
On je pravzaprav neobičajen odvisnik, saj si zelo želi, da bi ozdravel, pa pravi, da ne more, ker naj bi to bilo tako silno težko. Po mojem se pač premalo potrudi! Vendar verjamem, da je resnično težko.
Neobičajen je v tolikor, saj je zelo delaven in včasih skoraj gara. Potam pa naenkrat pride do kratkega stika in že smo na začetku. Ustanovila sva si celo svoje podjetje, živiva skupaj, nameravava se poročiti itd.
Nekaj časa je neverjetno stabilen (ob metadonu), potem pa ga zmore zelo zanesti.
Kljub moji detektivski naravi in osremu čutu me je krepko napetnajstil in mesec in pol žejno vodil čez vodo. Kako je to hudo, res zelo boli…
Vendar, močan človek sem in nekako verjamem, verjamem, da obstaja nekje upanje tudi zanj. Verjamem zato, ker si tudi on neizmerno želi, da bi se rešil tega pekla. In če mu očitam, da za to stori premalo, se vname prepir, in ali mi očita, da ne cenim njegovega truda ali pa pravi, da se tako vrti v krogu in da bi se bilo najbolje ubiti. Je pa namreč izredno nestabilna osebnost.
Nazadnje sva obiskovala nekega psihoterapevta v Ljubljani, ki ga je zdravil s hipnozo.
Da ne pozabim omeniti mariborskih za to pristojnih specialistov in osebja, katerim si, žal, le številka. Ja, žalostno je, da se nimaš na nikogar obrniti. Vsaj jaz ne vem za nikogar več. Iščem in potrebujem psihoterapevta, psihologa, ki bi znal resnično prisluhniti težavam, človeka, kateremu nisi le fraza v leksikonu, poskusni zajček, temveč človek, ki resnično potrebuje njegovo pomoč.
Tako se obračam na Vas. Morda ste to prav Vi, morda veste za nekoga, ki zna prisluhniti in pomagati! Saj veste, v katero smer merim.

Najlepša hvala, da ste si vzeli čas in prebrali tudi mojo prošnjo za pomoč.
Če želite lahko pismo objavite, ni pa to moj namen in tudi ne želja.
Zelo bi me razveselili, če bi mi odpisali na moj E-mail naslov.

S spoštovanjem,

Mihela Žele

tvoj partner ni drugačne vrste narkoman, ampak je še mnogo takih in VSI znajo prekleto dobro lagat in se pretvarjat. ne išči mu terapevtov – dokler se njemu ne bo zaželelo ven iz tega, ne bo nič. za trenutek se ustavi in se vprašaj če si srečna z njim, ker on očitno NI človek ki te osrečuje, ker če bi bil, ti ne bi povzročal skrbi in napetosti v zvezi z njegovo razvado(ki mu je mimogrede bolj všeč kot ti). vprašaj se raje: kaj pa jaz? sem srečna? kdo pa zame skrbi? odgovor je samo eden: zase lahko skrbiš le in samo TI! in isto velja za tvojega partnerja!

lp

Najprej lep pozdrav !
tudi sam iščem podobno pomoč zato me zanima naslov hipnoterapevta ki sta ga obiskala ter rezultati po obisku…
Prosim Vas za odgovor…..

No, nisem razumela, ali ga iščeš zase ali za partnerja, ki ga menda ne išče?
Kakorkoli.. polgej na strani društva “Sloventa”.
(matkurja… ključ “sloventa”)

Posredno poznam hipnoterapevta. Če vas zanima, vam lahko posredujem telefonsko številko osebe, ki ga pozna. Je pa tujec, ki občasno dela v Sloveniji. Trenutno živi v VB. Več pa ne vem.

Pozdravljena

individualna psihoterapija se pri problemih zasvojenosti bojda kaj prida ne obnese – svetujem projekt Človek v Ljubljani

(no pa to je že bilo, pred enim letom – zanima me kako se je izteklo)

New Report

Close