Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija IPL stranski učinki na koži

IPL stranski učinki na koži

Pozdravljeni!

Pred mesecom in pol, skoraj 2 sem bil na IPL tretmaju za suhe oči v samoplačniškem okulističnem centru v Ljubljani, ki ga nebom izpostavljal. Ta stvar se je očitno izkazala za nateg saj ni bilo pravega učinka, poleg tega pa sem na delih kjer so bili te flashi IPL opazil, da je koža drugačne barve in ima tudi drugačno teksturo, deluje tudi, da so bolj izrazite pore in poudarjene brazgotine od aken. Sem bil prejšni teden še pri dermatologu. Njegovo mnenje je bilo, da te težave niso posledice tega IPL oziroma so prehodne. Poleg tega pa so mi diagnosticirali Atopijski/Seboroicni dermatitis.V ta namen sem dobil kombinacijo kreme Afloderm/belobaza/žveplo(zmešano skupaj). Rečeno je bilo da se uporablja 15 dni nato 2 do trikrat tedensko. Gre se za kožo na obrazu. So lahko kakšni resni stranski učinki po 15dneh in kakšen je vaš pogled na to situacijo.

S spoštovanjem,

Mds88

Pozdrav!
IPL za suhe oči? verjetno je bil tretma za kožo ob očeh.
Vse kar lahko rečem je le, da krema, ki so vam jo predpisali več kot 1 teden ne bo dobra, bo premočna za predel ob očeh.
Za ostala dejstva pa lahko le ugibam kaj je, za kaj gre in zato ne morem pomagati.
Torej, en teden uporabljajte, če ne bo učinka pa se odpravite do istega dermatologa.
Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close