Najdi forum

Invalidska upokojitev

Spoštovani,

Ker sem delovni invalid II. kategorije in imam čedalje večje težave, bi se rada invalidsko upokojila (polno). Prejemala bi (po mojih izračunih cca. 330 EUR). Ker imam tudi kredite me zanima, če sem upravičena do kakšne pomoči, glede na to, da za svoje zdravstveno stanje nisem sama kriva. Mož prejema cca. 480 EUR.

Cenzus za posameznika in 1 odraslo osebo = 486 E

vidva imata skupne dohodke = 810

presegata cenzus za 424 EUR

Niste upravičeni do DSP, žal!

Glede prihodkov iz narave zdravstvenih stanj je pristojen ZPIZ in ZZZS (zavarovanje ipd).

Lep pozdrav! Tina * * * mislimo pozitivno, delajmo pozitivno, rešujmo težave pozitivno in živimo pozitivno naravnani * * * **************************************************************************************************************************************************** Legenda: DSP=denarna socialna pomoč, IDSP=izredna den. soc. pom., EBO=evidenca brezposelnih oseb, ZRSZ=zavod rs za zaposlovanje, ZUP=zakon o splošnem upravnem postopku, ZSV=zakon o socialnem varstvu, OD=otroški dodatek, SD=starševski dodatek, SN=starševsko nadomestilo, CSD=center za socialno delo, MDDZS=ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, MO=materialna ogroženost *****************************************************************************************************************************************************

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close