INVALIDNINA NUJNO preberi
Pozdravljene!
Leta 2007 sem bila operirana, opravljena mastektomija+odstranjene vse bezgavke(leva stran), sledile so KT, od 1. 11. 2007 , sem na hormonskem zdravljenju. Dve leti in pol Zoladex + Nolvadex, sedaj samo Nolvadex, kar mi povzroča meno in vse težave , ki spadajo zraven. Stara sem 38 let , torej v rodnem obdobju.ZPIZ mi je ocenila 40procentno invalidnost, za kar ne dobiš invalidnine. Mi je pa ena gospa povedala , da bi morala dobivati invalidnino, zato ker moji jajčniki ne delujejo. Sem se pozanimala in res je tako, le da ti tega nihče ne pove!! Naslednjič na inv. komisiji sem to vprašala in so mi odgovorili ,da ja, vendar ti mora onkolog napisati stanje ovarijev. Torej za vse ki niste vedele: INVALIDNINA NAM PRIPADA , ČE SMO MLAJŠE OD 45 LET , TUDI ČE OVARIJI NISO KIRURŠKO ODSTRANJENI!
Na mojo prošnjo mi je onkologinja napisala stanje ovarijev, kar sem priložila pritožbi zoper odločbo o invalidnini.
Na odgovor sem čakala od 30.10.2009 in ga danes končno dobila. Pritožba je bila utemeljena , 45e dodatka na mesec za 60 proc. invalidnost.
Nisem nek materialist, kar je moje pa hočem imet ,saj bolezni si nismo same zbrale. Prikrajšane smo pri zdravju, dohodkih,nategujejo nas s potnimi stroški itd…
Bodite zdrave un ukrepajte LP Moza
Pozdravljena gospa moza,
lepo, da ste prebredli nekako skozi hude čase in se po treh letih počutite zdravo (?). Mene zanima, če ste res tudi zdravi? Kako bi Vi odgovorili na to vprašanje?
Kljub temu niste ravno predisponirani, da bi lahko svetovali drugim. Bo vsekakor bolje, da se omejite na pripovedovanje, kako je bilo pri vas. S tem lahko pravtako do neke mere pomagate.
V prilagojevanju k Evropi pa se bo namreč marsikaj spremenilo in to kar je veljajo za Vas, ne velja za druge. Malo je takih, ki bi res hoteli postati invalid (samo invalidi pa lahko koristijo invalidnino).
In če ste jo dobili, potem ste morda dobili invalidnino tudi samo začasno ali/in še zaradi dodatnih zadev. Ne „samo“zaradi raka. V Nemčiji se pod določenimi pogoji dobi zaradi raka invalidnost omejena na 5 let. Te pogoje je treba izpolnjevati. Pa se menda nič ne dobi za to. To ne vem zasigurno, ker imam s.p. Za nekatere stvari, kjer nismo strokovnjali, lahko rečemo le: pri meni je bilo tako; na pa se dreti (z veliko tiskanimi črkami), da nam to pripada. V glavnem, z mnogimi posledicami raka se je treba tudi naučiti živeti in delati.
To ne pomeni za vsakega, delati 5 let na sebi, potem pa na drugih 🙂
k tej temi pa nadaljujem pod „izvidi po odstanitvi dojke“
…
Ja gospa Driva, dobro da vas imamo tu na forumu da nam malo razjasnite zadeve!
Moj namen je bil samo informiranje tistih , ki ne vedo , kot jaz nisem vedela dokler mi nekdo ni povedal. Če vas stvar ne zanima oz.ne velja za vas je to vaš problem.
PS. Moj onkolog je rekel ; Ni znanstveno dokazano da prehrana preprečuje raka-ga zdravi ali onemogoča!
Hotela sem samo pomagati LP m.
Moza,
takšna sporočila kot je tvoje, so zelo dobrodošla, saj je ravno dostopnost do invalidnine zaradi okvare jajčnikov pri nas zelo omejena. Vse je, na žalost, odvisno od lastne iznajdljivosti in osveščenosti osebnega (splošnega) zdravnika. Veliko mladih in mlajših poznam, ki so za invalidnino izvedele od soborke in ne od zdravnika – kot bi morale.
Super, da si izvedela in da ti je uspelo.
Vse dobro ti želim, Kristina
Zakaj pa to sprašujete?
Boste lahko bolje ocenili napisano, če boste vključili Vaše predsodke? Zakaj bi Vam naj jaz povedala moje ime, Vi pa ne poveste svojega? Vi Vašega spremenite že samo za tole vprašanje:) Jaz bi spremenila mojega samo, ce nimam passworda.
Sicer pa se jaz ne skrivam v anonimnosti. Vse moje podatke sem dala s tem, ko sem naredila link na knjigo. Tam je moje ime, moja izobrazba in moj življenjepis. Sedaj pa dajte še Vi svoje.
Izkušnje več kot 30letnega dela z bolniki pa so pokazale, da so prej ozdravili tisti, ki niso hoteli od bolezni profitirati. Se gre vedno za zdravje celega človeka, ne samo njegovega telesa. Pa ne morem pomagati, če Vam to ni všeč?
lp
Draga moza,
hvala za tvoje sporočilo. Gotovo bo marsikateri zelo pomagalo! Zelo lepo je, da si svojo izkušnjo delila z nami.
Nič pa se ne sekiraj zaradi negativcev – nekateri so pač taki. Jaz njihova izvajanja kar preskočim …
Kar sporoči še kaj, če kaj potrebuješ ali pa kaj daješ 🙂
Pozdrav vsem, Ajda
gospa AjdaK,
dajte pokažite malo več spoštovanja do vlikanih ljudi. Ste pa res negativna, da vidite toliko negativnega. Kako lahko trdite, da greste mimo, če ne morete opustiti dreganja. Jaz ne vem zakaj ste nektere tako nesramne in kar nagajate. Ko boste pa gospo rable, boste pa hitr ime spremenile. Pa kaj si naj misljo drugi o nas, da smo vsi taki, ker zagovarjamo tako žehtnobo in da napadamo izobražene ljudi.
Ne morem mimo, nisem nikoli nič napisal, ampak tega pa res ne razumem, da moderatorka nič ne stori, če se gre za take podlosti. Od ljudi, ki bi radi ozdravili, pričakujem, da se bodo temu primerno tudi obnašali.
Gospa driva, jaz Vas zelo rad berem. Hvala, da ste tukaj.
Mirko
Spoštovani gospod MirKo,
Mislim, da je moza napisala zelo koristno pisemce, za katerega bi ji morali biti vsi hvaležni. Jaz sem ji bila, čeprav meni žal ne koristi. Za to sem se ji zahvalila. Pokazala do nje spoštovanje. Je to negativnost, nesramnost in nagajanje?
Morda pa ste me zamenjali s kom drugim?
Lp, AjdaK
Ga. AjdaK,
dajte nehajte no, z Vasim sprenevedanjem.
kaj pomeni tole:
Nič pa se ne sekiraj zaradi negativcev – nekateri so pač taki.
——
Hvala gospod Mirko 🙂
saj vem, da niste vsi taki, samo nekateri dobijo potuho, pa radi izzivajo:)
Morda ima to kaj veze z nezadovoljstvom, ki ga prinese ta bolezen.
Upajmo, da bo mnogim prinesla drugacno zdravje.
lep pozdrav!
Pozdravljene,
tudi sama sem bila operirana leta 2007 pri 42 letih,bila dve leti na zoladexu,sedaj
pa še nolvadex.Menstruacije nisem imela tri leta sedaj se mi je spet pojavila sicer
manj.Zanima me ali lahko zaprosim za invalidnino za čas pred 45 letom ko nisem imela menstruacije.
Ali ima katera podobne težave.
Tani
Pozanimajte se še na forumu Pravna pomoč bolnikom z rakom.