INTIMNOST V ZAKONU

Spoštovana!

Ko sem se poročila sem imela 26 let. Mož jih ima 9 več.

Po dveh letih zakona se nama je rodil otrok. Do rojstva otroka sva imela spolne odnose približno enkrat na teden.

Po rojstvu otroka pred 5 in pol leti samo še v prve pol leta štiri spolne odnose, potem pa nič več. Tudi, ko sem se potrudila spolno vzburit partnerja si on fizično ni želel spolnega odnosa. Zaradi otroka in seveda tudi takrat še ljubezni do partnerja sem potrepela in živela brez spolnih odnosov naslednja 4 leta. Večkrat sem se s partnerjem o tem poskušala pogovorit, pa me ni hotel slišati.

Pred enim letom sem ga prosila, da bi šla po zunanjo pomoč, sicer se bom ločila, pa me je preslišal. Potem sem si poiskala spolnost izven zakona, kar pa me ne zadovoljuje, želim si ljubezen dajat in sprejemat v polnem pomenu besede, ne zgolj spolnosti, kot akta.

Vem, da lahko dajem ljubezen, vem da sem je vredna dobiti. Zato se želim sedaj ločit, pa vseeno …

Zanima me, ali je mož sploh normalen, ko si spolnosti nikoli ni zaželel, vsaj z mano očitno ne?
Ali je je lahko sploh sposoben?

Nekdo mi je nekoč dejal, da jaz postavljam čustva previsoko, pa me vseeno zanima: Koliko spolnosti je normalno? Vem, da toliko kot si je oba skupaj želita, ampak, koliko je spolnosti v zakonu pri običajnih, povprečnih zakonih.

Hvala za odgovor!
ONA

Spoštovana Ona,

spolnost je le eden od izrazov ljubezni in navezanosti in kmalu usahne, če emocionalne zveze ni. Želja po spolnosti ali libido je pri moškem največja pred dvasetim letom, medtem ko se pri ženskah resneje okrepi šele okrog tridesetega, intenzivnost pa variira glede na osebnostne značilnosti, telesno kondicijo in morebitne bolezni, številk o pogostnosti spolnih odnosov pa je toliko kot avtorjev, vsekakor je vajina frekvenca, glede na svetovno povprečje, že od samega začetka odločno prenizka. Svetujem vam obisk pri strokovnjaku s tega področja npr. doc.dr. Slavko Ziherl, dr.med., ki dela na Psihiatrični kliniki, sicer boste, glede na svoja pričakovanja, težko ohranili vajin zakon.

New Report

Close