Najdi forum

Internet v Kliničnem centru

Spoštovani,

Mi smo pogosti obiskovalci Kliničnega centra, tudi za več dni. V kratkem se pa nam obeta večtedenski obisk. In kot veste, tisti ki ste tudi pogosto sprejeti, da je v bolnišnici dolgčas, še posebej če sprejmljaš otroka. Ni ne radia, ne televizije ne računalnikov. Ko otrok spi, nimamo kaj delati poleg tega smo “odrezani od sveta”, še sreča, da so vsaj mobiteli, da nas kdo pokliče, da kakšno vzpodbudo in reče kako lepo besedo. Ali ko smo anksizni, da koga pokličemo.

Nismo samo starši, ki spremljamo otroke, so tudi drugi ljudje, ki so v bolnišnici in nimajo kaj. Mislim na te ljudi, ki čakajo šele na poseg, ali tisti, ki so prestali poseg in čakajo na odhod domov, ali pa so na travmatološkem in imajo zgolj težave z nogo a drugače se dobro počutijo in podobni.

Seveda, bolnišnica oz. Klinični center je za bolne ljudi, ki rabijo počitek, nekateri so odvisni od aparatov. Z vsem tem se strinjam in seveda spočtujem mir in počutje ljudi.

Je pa res, da če so lahko v nekatere bolniške sobe postavili TV (kar jih v Kliničnem centru ni malo), bi lahko omogočili dostop do interneta, ker je seveda neslišen oz. pri uporabi računalnika tišji od TV.

V Kliničnem centru v Ljubljani imajo brezžični internet. Do njega sem že večkrat poskušala priti tako, da sem klicala na njihov računalniški center, a so mi rekli, da je zgolj za službene stvari.

Bilo bi dobro, da bi somišljeniki stopili skupaj in poslali pobudo na Klinični center, da omogočijo dostop do interneta (brezžičnega) vsem, ki to želijo.

Prosim javite se tisti, ki bi radi to spremenili.

Hvala in lep pozdrav

Naši SRČKI so pravi "borci" dajejo nam zgled, kako se boriti za življenje! Lep pozdrav, Mateja

Mateja,

internetni dostop bi bil tudi dobrodošel za otroke. Ideja ni slaba.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Nove informacije so vzpodbudne. To je odgovor pristojnega za informatiko na KC LJ

“V UKC pospešeno vlagamo v razvoj brezžičnega omrežja in računamo, da bomo konec februarja začeli odpirati določeno pasovno širino kot brezplačno storitev za paciente in obiskovalce. Vsekakor je priklop zunanjih naprav na interno omrežje nemogoč zaradi varnosti in varstva osebnih podatkov.

V kolikor ne bo zapletov, bo v aprilu že omogočen brezžični spletni dostop za obiskovalce.”

Odlično bom rekla 🙂

Naši SRČKI so pravi "borci" dajejo nam zgled, kako se boriti za življenje! Lep pozdrav, Mateja

Najnovejše vzpodbudne informacije. To je sporočilo odgovornega za informatiko v KC LJ

“V UKC pospešeno vlagamo v razvoj brezžičnega omrežja in računamo, da bomo konec februarja začeli odpirati določeno pasovno širino kot brezplačno storitev za paciente in obiskovalce. Vsekakor je priklop zunanjih naprav na interno omrežje nemogoč zaradi varnosti in varstva osebnih podatkov.

V kolikor ne bo zapletov, bo v aprilu že omogočen brezžični spletni dostop za obiskovalce.”

Odlično bi rekla 🙂

Mateja,
super :))

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Tukaj pa še odgovor, ki velja za Klinični center v Mariboru…

“Spoštovani,Postopek pridobitve gesla poteka takole:
glavna sestra oddelka, na katerem ste hospitalizirani, naj pošlje p…odatke pacienta (ime, priimek in podatek, kako dolgo bo v UKC) na el. pošto [email protected] (računalniški center), od koder gl. sestra prejme uporabniško ime in geslo dobi po el. pošti in ga sporoči pacientu.”

Mateja, ali pod KC LJ spada tudi Pediatrična klinika?
Tud mi smo veliko tam, in do sedaj sem vedno kurla svoj mobilni internet prek telefona, ker ko otrok spi tudi delam svoje službene zadeve.
LP

Ja, spada Pediatrija pod KC 🙂

Mateju super in iskrena hvala da se boriš za vse nas.No na tem mestu pa bi tudi jaz potrebovala pomoč nekaterih mamic ki imajo otroke z pp glede določenih sprememb v zvezi z delnim plačilom za izgubljeni dohodek.In ker nekako spremljam tebe se mi zdi da bi skupaj zmogli doseči nekaj več,seveda tudi z pomočjo ostalih staršev,zato če ti je v interesu da poklepetama in dorečeva kakšne stvari,če se mi javiš na mail [email protected]

Zelo bom vesela če se boš odzvala,če ne pa tudi prau in vso srečo tebi in vsem ostalim,še posebej pa našim malim sončkom.

LP Mamica

Seveda se bom 🙂

Mamica 38,

sem ti pisala na tvoj mail…

Na nekaterih oddelkih PK je na voljo računalnik z dostopom do interneta v skupnem prostoru – pred igralnico in učilnico, ki ga lahko uporabljajo starši ali otroci, tisti otroci, ki pa so dolgo časa hospitalizirani in v izolaciji, lahko dobijo v uporabo prenosnik z dostopom do neta.

Mateja, imaš mogoče kontakt rač. centra oz. kam se lahko obrnem z vprašanjem o brezžičnem omrežju?

Smo že nekaj časa na PK in še kar kurim svoj mobilni net…

LP in vse dobro

01 5222990

Tehnično je postavljen, vendar še nimamo dodatnega internetnega dostopa in tudi pravilnik je še v pripravi. Po moji oceni še mesec do dva.

Lep pozdrav,

Današnji odgovor…..hmmmmm

Hvala Mateja2006, da nas updejtaš o novostih 🙂

Upamo, da bo res enkrat, ter seveda, da ga bomo čim manjkrat rabli…

se ze kaj vec ve o brezzicnem internetu? 1.7.11 imam operacijo in sem hospitaliziran 4dni, tako da bi bil zelo dobrodosel omogocen dostop preko iphonea do googla/facebooka…pac sej veste – mladi moramo biti na voljo in povezani 24/7 (:

No, slavnostno vam sporočam (iz prve roke) … smo namreč v KC, da ima celotni UKC Ljubljana brezžični internet, ki se imenuje “UKC – Public”. Dostop ni omejen in brez vsakršnih gesel….

Čestitke za to pridobitev, gre UKC-ju!!!!!! Bravooo!!!!

Hvala

Mateja, hvala zan imgormacije. A deluje tudi na PK?

Naj bi delalo za cel UKC. MI smo na ORL in tle deluje brezhibno. Kako je na PK mi pa trenutno ni znano….. kot sem rekla…naj bi.

New Report

Close