Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Infuzije-kortikosteroidi

Infuzije-kortikosteroidi

Pri 24. letih sem doživel prvi zagon MS. Pred kratkim (leto in pol po prvem zagonu) pa sem uradno dobil drugi zagon MS. Zdravniki so mi predlagali umiritev zagona z infuzijami (kortikosteroidi), toda jaz sem prebral, kako kortikosteroidi delujejo na imunski sistem. Vemo, da je MS bolezen, ki je posledica nepravilnega delovanja imunskega sistema, s temi infuzijami pa se delovenje imunskega sistema povsem zaustavi – imunski sistem tako nekaj časa sploh ne deluje. To pa me kar precej bega, ker ne vem, kakšne so posledice, če nam imunski sistem večkrat po nekaj časa sploh ne deluje.

Prosim, če mi lahko odgovorite, kakšne so vaše osebne (pozitivne in negativne) izkušnje “zdravljenja” MS s kortikosteroidnimi infuzijami. Zanimajo me predvsem posledice večkratnega umirjanja zagona MS z infuzijami. Mi na osnovi vaših izkušenj priporočate “zdravljenje” na ta način?

Hvala za vsak odziv na to temo.

Grega, jaz osebno zavračam infuzije in tudi injekcije. Homeopatinja mi je razložila delovanje kortikosteroidov. Sama sem pa že prej zavrnila infuzijo, ker sem vedela, da so to kort., in da ti niso dobri za organizem. Zdravniki mi niso prav nič razložili, kljub mojemu spraševanju. Kort. porušijo imunski sistem, ki ga organizem ima, in ustvarijo popolnoma svojega. Dokler bom nekako “furala” brez vsega tega, nočem ne infuzij ne injekcij.
Mogoče ti bo znal še kdo bolj natančno razložiti. Meni so v tem trenutku ta dejstva dovolj, da zavračam.

Zdravo!
Jaz sem bila 2x na infuzijah s Solu-medrolom.Šla sem brez kakega globljega razmišljanja o stranskih ućinkih,ker sem imela vnetje vidnega živca,tako,da sem videla na oko megleno in me je bolelo ob premikanju-kroženju z očesom.
Kakih težav po infuziji nisem imela,vid se je izboljšal.Prvi zagon je bil zdaj te dni točno dve leti nazaj,drugi točno lani v tem času,letos pa upam,da bo minilo brez ponovnega zagona,ker sem na Avonexu in res srčno upam,da se mu tokrat izognem!!
Ja,od vsakega posameznika je pač odvisno kako se odloči,če bi prišlo pri meni do ponovnega(večjega) zagona,bi šla zopet na infuzijo.
LP in bodite fajn!

jaz sem prav tako kot p.imela vnet vidni zivec in je zelo zelo bolelo…tudi meni niso nic o korti.razlozili…sama sem jih prosla naj mi povejo pa so mi le dali list o delovanju in stranskih ucinkih. ja stranski ucinki so kot:hitro bitja srca,povisana telesna teza,slabost,vsaj jaz sem mela probleme z zelodcem…. apmak je pa pomagalo.praviloma(tako mi je rekla nevrokoginja) da se lahko le 2x na leto dobi korti. vec kot toliko ne dovolijo! jaz ti povem…poslusaj sebe ne drugih ker drugi so “najbolj pamtni”…. fanj bi blo ce bi si kupu ali pa izposodu kako knjigo prav o MS! srecno!!

New Report

Close