Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza infuzije

infuzije

No pred enim tednom sem bila v bolnišnici na kortikosteroidih – infuzijah, ki so trajale 3 dni, nato en dan premora in še dva dneva. Na infuzije sem morala zaradi nemoči hoje oziroma splošne slabosti. Ali imate izkušnje s tem kako je nekaj dni pozneje. Sedaj sem nekoliko depresivna, celo telo mi drhti, hoja pa še ni nič kaj boljša. Upam da to šele pride za mano?
Lep sončen in čim manj sparen dan želim. EVA2

Moja zizkušnja na področju infuzij je taka,da kak dan ali dva po inf. imam malček reakcije in sem celo slabša kot pred inf. potem pa se začne stanje izboljševat in po tednu dni sem že prav super ;))))))))))

Tudi ti boš kmalu boljša,ker veš malček tudi tole vreme zavira takojšnje izboljšanje.Poglej se v ogledalo,široko se nasmehni in si na štiri oči sama sebi povej,da je izboljšanje že tu.

pozdravček Tanča

Eva2, jaz se strinjam s Tančo. Tudi jaz sem že dobil infuzije (kortikosteroide) in celo nekaj prej kot v enem tednu se mi simptomi MS precej izboljšali. Na nevrološki kliniki so mi dejali, da je to značilno praviloma za vse bolnike.
Zato, Eva2, pogumno naprej! Preden sonce vzide je vedno najbolj temno in tebi sonce že vzhaja!

Lep pozdrav

Tudi jaz sem imel enako terapijo s kortikosteroidi (3+2 dni). Prva dva dneva, ko sem prišel iz bolnice, sem bil tud jaz prava živčna razvalina.

Potem pa se je začelo stanje izboljševati: najprej čustveno, ki se je popravilo po parih dneh, posledice zagona pa bolj počasi in šele po več kot dveh mesecih se je stanje nekje stabiliziralo.

Tako da poskusi nekako prebrodit to začetno krizo, pa boš vidla, da ni tako hudo, kot se ti zdi zdaj. Garantirano!

LP, Damjan

Eva2 zdravo!

Mislim, da imamo kar vsi mlajši MS-ovci podobne izkušnje. Čas v katerem poteka okrevanje je različno dolg, odvisno tudi od intenzivnosti zagona. Mislim, da če se dovolj hitro odločiš za terapijo tudi prej opaziš izboljšanje. Vsaj pri meni je bilo tako. Če pa poslabšanje traja predolgo lahko pride tudi do večje škode, ki je ni mogoče takoj sanirati. Vendar malo vztrajnosti in dobre volje prinese čudovite rezultate.

Ampak, mislim da veš Eva2, mi smo borci in se ne damo, zato tudi tebi………….korajža velja.
Držim pesti tudi zate!!!!!!!!!

LP. P.

Da li ste za vrijeme uzimanja kortikosteroida imali problema sa spavanjem? Ja sam imala taj problem i 10-ak dana nakon infuzije. Noću bih spavala po 1-2-3 sata. Ili je uzrok nesanici možda bio stres zbog dijagnoze.

Pozdrav.

Tudi jaz sem bila na infuziji enkrat- pet dni in tistih pet dni nisem bila nč bolš- zelo zmatrana, vrtelo se mi je in kot da bi mela mehke kosti- vse to so stranski učinki, vsaj tako kot sem prebrala na tistmu listku pri zdravilih- Solu medrol-. Izboljšanje pa sigurno pride, boš vidla!
Čimprejšnje okrevanje ti želim& ravno prav sončne dni.

L. zdravo!

Jaz sem imela v času infuzij vedno težave s spanjem. Poleg tega, da sem spala zelo malo, sem imela tudi vedno zelo moreče sanje. Zaradi hude utrujenosti sem dobila tabletke za spanje, ki sem jih jemala redno nekaj dni. Nasploh pa imam vseskozi težave s spanjem zaradi bolečin in se kar naprej prebujam. Kadar sem zelo utrujena vzamem tabletko.

LP. P.

Tudi jaz sem med infuzijami in par dni po tem zelo malo spal.

Pa ni bilo zaradi diagnoze, ker takrat vsega skupaj še nisem dojel in sem bil še precej brezskrben… Kje so zdaj tisti dnevi!

LP, Damjan

Njprej vsem hvala, ki ste se javili. Danes je pet dni po infuziji in moram povedati, da me podplat noge zelo peče in noga je v mravljincih. Moč se še mi ni povrnila (upam da bo). S spanjem imam pa že dalj časa probleme in če ne vzamem tablete za spanje ne morem spati. Mislim, da sem se že toliko navadila na Sanval tablete, da sem že verjetno od njih odvisna.
Zelo zanimiva je pošta Vladimirja – preberite !!!!

L!

Kortikosteroidi te ‘naspidirajo’ zato so problemi z nespečnostjo povsem običajni! Zato je vsaj prvih nekaj dni Sanval še kako priporočljiv. Le naspan in spočit človek lahko okreva, kajne:)?!
Srečno!

Hvala CVRC, a što bi na hrv. (ili engl.) značili izrazi: ‘naspidirajo’ i okreva.

Pozdrav iz HR
L.

L.!

Okrevati = oporaviti!
A ‘naspidirat’ ti je slengovska spika. Kak te moze i bilo kaj drugo bacit u visu brzinu (speed) tak te i kortikosteroidi (sto se koristi i za doping, kad je vec Olimpiada u toku;) ). I kad sam ja na infuziji, imam totalni suficit energije;)! Ali ak ne bi dobro odspava te dane (barem 6h), onda je ‘pola’ infuzije bacene u zrak. Tak da Sanval pa jos Kalij i Rupurut za zeludac. 3 tjedna odmora pa onda na easy dalje.
Srecno:)!

CVRC,

hvala lijepa na objašnjenju. Očekivala sam detaljnije objašnjenje na slo. ili možda koju riječ na eng., ali hrv. me baš ugodno iznenadio ;-). Na žalost u Hrvatskoj ne postoji neki forum isključivo za oboljele od MS, tako da mi ne preostaje drugo nego da pratim vaš i da naučim tu i tamo po koju riječ slovenskog ;-).

Ugodne dane ti želim
L.

L.!

E,pa kad mi je cura iz Zg… Jednom sam pronasao hrvatsku web stranicu o MS. Ak se dobro sjecam, izradio je je jedan od nasih, jer je skuzio kak je i njemu smetalo bit totalno bez informacija o MS. Tak da su tam bas lijepo predstavljeni osnovni podaci o MS. Ali ipak nije to forum…
A bio sam prije nekoliko godina i na Savskoj u ZG u drustvu MS i sreo nekoliko simpaticnih entuziasta:)!
LP!

L., saj smo te zelo veseli na naši strani. Brez problema vprašaš karkoli, kadarkoli, v kateremkoli jeziku že. Itak si naša soborka.

I am back …

Još dok sam ležala u bolnici, s dijagnozom «starom» dan-dva, prelistavala sam print verziju tih web stranica o MS. Za sve one kojima hrvatski nije stran radi se o slijedećim stranicama:

http://free-zg.htnet.hr/ZoranLjubicic/
http://free-bj.htnet.hr/milankramaric/

Te stranice su izradili, kako je cvrc rekao, naši tj. osobe oboljele od MS. Radi se o izvrsnim stranicama koje su napravili na osnovi istraživanja i prikupljanja informacija iz raznih izvora, a da bi pomogli oboljelima u Hrvatskoj. A što se društva oboljelih od MS tiče, i u mom gradu postoji ta udruga, ali još nisam sakupila toliko snage i volje da postanem njihov član.

Pozdrav
L.

New Report

Close