Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza informacije

informacije

Hoj!

Sem “nova” (14 dni postavljena diagnoza, prej pa nikoli nobenih hujših težav) z MS, pa me zanimajo določene stvari, najbolj v zvezi s prehrano, vitamini, injekcijami,… Sama sem že veliko prebrala o tem, samo bi rada slišala iz konkretnih izkušenj.
Zato bi vas prosila, če mi lahko posredujete čimveč informacij, predvsem pa osebnih izkušenj, kar se tiče “dobre” hrane (mene namreč vrže kava – kar otrpnem, pa se mi zdi, da mi roka začne zatekati, mravljinci, vse me boli,…), vitaminov (sama namreč nikoli nisem prisegala na kakršnekoli vitaminske pripravke – tablete, napitki,…).

Hvala vam že v naprej za vse odgovore.

LP, junija

Čau
Tudi meni kava ni nikoli pašala, če sem kakšen dan premalo jedla in dosti kave spila sem se kar tresla po celem telesu. Tako da kavo zdaj ne pijem več(tudi zaradi homeopatskih zdravil). Meni so svetovali naj ne jem rdečega mesa, naj zmanjšam mlečne izdelke in naj ne uživam alkohola, ki ti itak še okrepi možne simptome bolezni, pa tudi če imaš injekcije ni dobro če mešaš z alko.. Od vitaminov jaz uživam Multibionto, zraven klasičnih zdravil-Rebifa- pa imam še homeopatska zdravila, pa malo joge delam. Drugač pa tudi sama še zbiram podatke glede prehrane in dodatkov, tako da se bom verjetno še za kaj odločla. Tuki na forumu se dosti govori tudi o prehrani, sej boš videla. Kakšne težave pa imaš pri MS?

Želim ti vse dobro, pozdravček.

Ja, v bistvu me malo “zateguje” po telesu, niso to taki mravljinci, kot jih poznam, kadar recimo noga zaspi ali kaj podobnega. Pa z levo roko si nekaj časa sploh nisem mogla nič pomagat, ker je kar sama hodila po svoje, tudi nisem nič čutila, kaj prijemljem. Sem mogla prav gledati, ali določeno stvar držim v roki, ker ni bilo nobenega pravega občutka. Itak pa zdej, ko je diagnoza postavljena, me mal panika daje in vsak tak “čuden” občutek, ki ga imam, pripisujem MS-u.
No, priznam, da te težave sploh niso tako hude, saj me zaenkrat še ne ovirajo preveč ali pa motijo, sam vedno je pa v podzavesti tisto, do česar na koncu lahko pride…

Lep dan, obilo sončka… 😉

LP, junija

Tudi sama, odkar vem da imam MS, vse kake čudne občutke pripisujem bolezni. Pa morda ni vedno tako. Pa imaš vedno tak občutek v roki al se kaj zboljša? Je pa fajn da si že na forumu in poizveduješ. Uredu je ker si tuki dajemo veliko nasvetov in podpore. Jaz sem se kar nekaj mesecev, ko sem zvedla za diagnozo izogibala vsega kjer govorijo o MS, zdaj pa vidim da bi blo pametno da bi takoj našla vas tukej, ker vidiš da nisi sam in ker je tukej veliko soborcev s pozitivno energijo.

pozdravček& veliko lepega in dobrega

New Report

Close