Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje imunski sistem

imunski sistem

Pozdravljeni,

naš malček bo šel ob odprtju vrtcev prvič v vrtec in me zanima, kako mu lahko okrepim imunski sistem, da ne bi bil ves čas bolan. Po eni strani sem zdaj v času covida izvedela, da res pomaga redno dodajanje vitamina D in C, pa da se mu ob prehladu redno izpira nosek s fiziološko, kar itak delamo. Ampak ali obstaja še kaj takega?
Po drugi strani mi je prijateljica rekla, da njen pediater pravi, da ne preveč dodatkov. Da si mora otrok sam gradit imunski sistem in naj se pazi na res raznoliko in zdravo hrano … Menite torej, da bi bila d in c vitamin dovolj? Hvala in lep pozdrav

Spoštovani,

vsekakor menim, da je zaenkrat dovolj samo dodajanje vitamina D. Kot ste že sama napisala je pomembno predvsem, da ste nekoliko bolj pozorni na zdravo prehrano in gibanje na svežem zraku. V kolikor otrok iz kakršnega koli razloga ne bi užival raznovrstne prehrane je smiselno razmisliti še o kakšnem dodatku multivitaminskega sirupa, drugače pa se mora imunski sistem razvijati po čimbolj naravni poti.

Lepo vas pozdravljam,
Boštjan

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

Pozdravljeni.

Sin je star 3 leta. Avgusta sem mu zacela dajati beta cold jr.in c vitamin in probiotik. To sem dajala 3 mesece in nato 1 mesec Betaglukan junior sirup ter vitamine Nelly in prijatelji ter probiotik in d vitamin v spreju. Betaglukan namrec nima dovilj d vitamina. Sedaj dajem ene druge vitamine Marsovci in pa bombone Marsovci pro imun defend z betaglukani ter d vit.in probiotik. Ali se vam zdi da bi morala narediti pavzo z betaglukani? Koliko casa lahko neprekinjeno nadaljujem z jemanjem teh 4 dodatkov? V bistvu iscem nekaj kar bi imelo v sebi poleg betaglukana se d vitamin kot beta cold jr.vendar se mi zdi pomembno dodajati tudi probiotik in pa vitamine-kar pomeni da so to ze trije dodatki. Naj povem da je otrok pogosto bolan in zelo izbircen.

Lp

Spoštovani,

betaglukane, kot prehransko dopolnilo, se lahko varno jemlje redno, vsak dan, neomejeno dolgo.

Lepo vas pozdravljam,
Boštjan

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close