implantacija

Spoštovani,
po pregledu foruma nisem zasledila teme o implantaciji. Na eni od spletnih strani sem sicer našla precej splošen opis poteka operacije in možne zaplete, več kot to pa ne.

Pred tremi leti sem levo spodaj ostala brez šestice. Stara plomba je počila, zobozdravnik jo je nadomestili z novo; po dobrem mesecu se je, ne da bi prišlo do kakršnegakoli vidnega vnetja (oteklina, granolom), pojavil glavobol. Po slikanju se je zobozdravnik odločil za puljenje, ki ni bilo ne boleče, niti po njem ni bilo potrebno dodatno zdravljenje. Rana se je normalno zacelila, nato smo razmišljali o nadomestilu z mostičkom. Za osmico nimam niti zasnove (razvidno iz rentgenskega posnetka), sedmica je plombirana, petica je cela. Glede na to, da bi bil mostiček vezan na precej ‘nezanesljivo’ sedmico (sploh po slabi izkušnji s plombirano šestico) in bi žrtvovala zdravo petico, se za mostiček nisem odločila. Razmišljam o implantaciji manjkajoče šestice.
Imam 35 let, z zobmi in dlesnimi nimam težav (vnetja, krvavitve ipd), vse kar je, je posledica slabe higiene v otroštvu – plombe, ki jih imam, izhajajo še iz osnovne šole.
Zanima me vaše mnenje.
Ali je poseg možen v Ljubljani na stomatološki kliniki, kakšen je postopek, čakalna doba? Kako je s plačilom oz. pokrivanjem stroškov (vsaj dela) iz naslova zdravstvenega zavarovanja?
Izkušnja iz predlagane rešitve z mostičkom je bila taka, da bi bila v celoti samoplačnik, ker mi zadaj manjka samo en zob (če manjkajo trije, krije zavarovanje). Ker pa je nujno narediti tri (petico, šestico in sedmico), bi morala samoplačniško plačati vse.

Hvala za vaš odgovor.

Spoštovana Alja,

z iskalcem sem našla 18 odgovorov, potrebno je le označiti, da vas zanimajo vsi datumi.
Implantate vgrajujejo tudi na Stomatološki kliniki, cena je 200.000 – 280.000 SIT s prevleko. Več o postopku vam bo povedal oralni kirurg, zato vam svetujem, da se naročite na pregled in posvet.
Nekaj informacij boste našli tudi na njihovi spletni strani.

Lepo pozdravljeni!

New Report

Close