Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika imam očala, dioptrija se je poslabšala, mogoče leče???

imam očala, dioptrija se je poslabšala, mogoče leče???

uglavnem imam očala že 4 let, najprej sem imela dioprtrijo -0.75 po enem letu se mi je poslabšalo na -1.50 in -1.75 tako je bilo tri leta, no včeraj pa sem bila spet pri okulistu ekr sem ugotovila da ne vidim več tako dorbo kot sem in mi je izmerila -2.25 na obhe očesih…mene je kar groza nikdar nisem želela imeti dioptrije večje od 2 ampak ok to se mi je zgodilo.
ne vem tak občutek imam da se mi bo dioptrija stalno večala in da bo enkrat imela tako dioptrijo da bodo moja očala oz. stekla zgledala kot od coca cole poden-dno.

No tudi leče sem šla probat dve leti nazaj (mehke) ampak meni je tako grozno se prijemat za oko …ne vem zakaj ampak grozno mi je zato se takrat nisem odločila za leče…sedaj mi je okulistka predlagala da pri taki nizki dioptriji naj si omislim leče…vem da je treba vztrajnost da s e navadiš ampak zanima me še nekaj recimo da imaš make up na sebi in ti leča izgine v kotiček očesa kaj narediti da ne zbrišeš make upa in da leča pride spet nazaj na svoje mesto???

joj sem bila dolga no mogoče se kaj vprašam malo kasneje
lp

Pri lečah se vam ni potrebno bati glede makeup-a, ženske se navadijo in so pri tem pač bolj oprezne, da se ne razmažejo oz. da ne spravijo makeup v oko.

Torej, čim prej na leče, vmes pa lahko malce prebereto o njih na:

Lp.

New Report

Close