ima mogoče sladkorno??
Malo se bom razpisla upam da ima kakšen nasvet kdo.
Gre za našega 21 mesečnika. Ze dalj časa ugotavljamo da mu sladkor v krvi zelo niha. Doma imamo aparatek ze merjenje ker ima tašča sladkorno. Prvič smo mu merili pred 1 letom ker je bil precej čuden , brezvolje in kar očke je obračal. 1 uro po jedi je imel 8.4 mmol/l Nismo delali panike. Potem smo mu vsake toliko časa malo pomerili sladkor in enkrat namerili cca tri ure po jedi 16 mmol/l. takrat sem stvar omenla pediatru in je bil kar malo hud češ da ga brez veze špikamo. Da če je otrok bolan je čisto normalno da je slpadkor visok. Res pa je da je kmalu po tem zbolel.
Sedaj je spet zblel. Na hitro je dehidriral in moral je na infuzijo. Na obeh rokah sta se mu zagnojila palčka. Doma pa smo na tešč zmerili sladkorja v krvi 11.6 mmol/l. Zvečer je bil sladkor 5.4 mmol/l. Se pravi v mejah normale. Ne vem ali se mi samo zdi da delam paniko ali je možno da ima sladkorno. Priznam nikoli pa hga nismo merili recimo 2 ali 3 dni zapored.
Ja, kaj pa pravijo pediatri?
Ste jih o tem povprašali?
Sem napisala da ja in da smo bili kregani češ kaj ga špikamo. Glede na to pa da imamo stvar v družini ni nedolžno za zanemarit.
Danes smo se zmenili na Pek da mu ob naslednji kontroli čez 3 mesece izmerijo tudi sladkor. Mi pa moramo biti tešč. Če ne bo nič ni panike če pa bo povišan pa …….
Me pa vseeno zanima kako je lako tako visok en dan potlej pa tudi po 2 meseca čisto normalen. Aja pa še to sladkarj se doma kar izogibamo tako da se z njimi ne”bašemo, vsaj otorci ne…”
Tip sladkorne, ki ga ima tašča je tip II (če jo je dobila v starosti) in je takorekoč druga bolezen kot tip I, ki ga dobijo otroci. Ugotavljanje bolezni je postopek s pravili in z naključnim pikanjem otroka ne boste ugotovili nič uporabnega (kar ste ugotovili ža sami). Glede na to, da na ta način ne boste mogli ugotoviti sladkorne bolezni in žal ne boste niti razblinili svojih strahov, je res brez pomena, da dojenčka pikate. Uživanje sladkarij nima vpliva na nastanek sladkorne bolezni. Lep pozdrav!
axxis sej ga ne pikamo vsak dan. Do sedaj smo ga 4x in od tega je imel 3x povišan slador (8.4, 16 in nazadnje 11.6). Pa še to smo ga zato ker je bil res zelo bolan pa noben ni vedel kaj mu je.
Saj te ne obsojam, najlaže pa se znebiš strahu, če enkrat ko bo zdrav, odideš do njegovega pediatra in se dogovorita za laboratorijsko kontrolo sladkorja v krvi na tešče! Pozdrav, A
Forum je zaprt za komentiranje.