Pozdravljeni,

partner ze vec let igra spletne igre na sreco.
Pred dvema letoma je priigral veliko vsoto denarja. Od takrat naprej, na skrivaj igra spletne igre, ugotovila sem, da je v enem mesecu zapravil ogromno vsoto denarja (okoli 10.000 eur).
To sem mu tudi povedala, a je zanikal, ko sem mu pokazala dokaze, je priznal. Rekel je, da tega ne bo vec pocel.
Ceprav sem vedela, da temu ne bo tako, sem vseeno upala, da se zaveda svojega pocetja.
Po nekaj mesecih sem zopet brskala in ugotovila da se vedno igra in da je v 6 mesecih za igre na sreco porabil 7000 eur.
Zopet sem mu to povedala in ne priznava dejanj, ne zaveda se svojega pocetja in se zagovarja na nacin, da tudi priigra denar, a temu ni tako. Priigra bistveno manjse vsote, ki jih tako ali tako potem zopet zapravi za igranje. Preprican je, da bo zopet priigral veliko vsoto denarja. Verjetno je zapravil se vec, kot sem ugotovila in mu skusam dopovedati, da naj tega ne pocne vec in naj poisce pomoc.
Prikriva in laze da ne igra, skrbno brise vse sledi igranja.
Ker ima taksno sluzbo, da je vecino casa odsoten in ne morem spremljati kdaj in koliko casa to pocne, je to se vecji problem. Ko sva skupaj, tega ne pocne ker se boji, da bi videla.
Resnicno me skrbi, bojim se, da bo zabredel in ne vem kaj storiti. Ko mu recem naj si poisce pomoc, to odklanja in pravi, da sem “zmesana” in da ni odvisen.
Igra zgodaj zjutraj ali popoldan, vsak dan ali vec krat na dan vplaca neko vsoto denarja, ki na koncu znese na vsote ki sem vam jih napisala.
Ne vem vec kaj se storiti, potrebujem nasvet
Najlepsa hvala.
Lp

Pozdravljena,

zasvojenost z igrami na srečo je resna bolezen ki provzroči ogromno trpljenja in se pogosto tudi tragično konča. Nažalost, zasvojeni do skrajnih meja zanika svoje težave in odklanja zdravljenje, ko se za zdravljenje le odloči, so običajno se posledice izrazito hude, ne samo finančne izgube, ampak tudi izguba službe, družine, ugleda, prijateljev, zdravja…
Iz izkušenj vemo, da se zasvojeni prostovoljno ne bo odločil za zdravljenje, mora biti na to nekako “prisiljen”. Velikokrat ga prisili družina, včasih delodajalec, dolgovi, upniki, nenazadnje hude zdravstvene težave.
Predlagam vam, da najprej poiščete pomoč zase:
Kontakti za pomoč ob zasvojenosti:
– CPP Nova Gorica, ulica Vinka Vodopivca 21, Kromberk, Nova Gorica;
– Zdravstveni dom Nova Gorica (Dr. Viljem Ščuka), tel. 05 338 32 56;
– Psihiatrična klinika Ljubljana, Dr Jasmina Una Tumpej, tel. 01 587 21 00;
– Skupina LAS Nova Gorica, tel. 05 335 01 61;
– Nacionalni inštitut za psihoterapijo (nip), tel. 080 2789.
Vključite se v eno od skupin za svojce zasvojenih z igrami na srečo. Mož se vam bo pridružil, ko bo pripravljen.

Lep pozdrav,

[b]Daniela Fiket, dr.med. [/b] Specialistka psihiatrije Transakcijska analitičarka-svetovalka Inštitut Neocortex Kontakt: 070/607844 ali [email protected] http://psihoterapija-fiket.si

New Report

Close