Zanima me kaj je to ibogain?? a je cena res 500 mark 1 doza slišal sem tudi da si potem CLEAN če zaužiješ ibogain od vseh drog vendar ne verjamem zanima me malo natančnejši opis tega in kakšni so efekti

pri ibogainu gre za popolnoma drugacen trip kot je to LSD ali psilocibin. Gre namrec za to, da ti ibogain vse vrze v obraz, tako da se soocis sam s sabo…zato lahko tudi premagas odvisnost od cesarkoli…

vec o nevrobioloskih ucinkih, trip reportih na:

http://www.gape.org/iboga/index.html

Pozdravljen!
Ibogain je koreninica… verjetno to že veš. Res je, ko ga zaužiješ, si popolnoma clean – “prepucan”.
Tri dni si tam nekje v oblakih – “zadet”, vendar ne dobesedno, od tebe gre vse, blato urin, bruhanje itd.
Nekateri zdravniki pravijo, da zna slabo vplivati na imunski sistem, ali je to res, ne morem potrditi, pravijo da še ni dokončno raziskano.
“priporočljiv” je za odvisnike trdih drog, nekako nadomešča metadon, bivši odvisniki pravijo, da po zaužitju in nato streznitvi, drogo zavrneš, ker ti preprosto ne paše več,…
Če te zanima kaj več, lahko vprašaš, vem tudi kje ga lahko uradno kupiš, tam pa ti lahko povejo za ceno in vse podrobnosti.

Če prav razumem lahko zrihtate, da nekdo uradno kupi ibogain. Lepo, morda bi se lahko pozanimali o njem preden trosite neumnosti.

Nikakor ne drži, da ibogain “nekako nadomešča metadon”. Razlika so svetlobna leta. Metadon je starinski opioidni substitut za vsakodnevno jemanje, po pravilu do smrti, z grozovitimi stranskimi učinki v smislu totalne letargije, amotivacije ipd., človeka spremeni v zombija in je veliko bolj škodljiv od heroina.

Ibogain na drugi strani se vzame samo dvakrat, nekaterim zadošča že ena sama terapije. Ni opiat, je halucinogen, vendar povsem drugačen od npr LSD-ja. Doživetja na ibogainu se ne da primerjati z nobeno drugo drogo in tudi ni droga, ki bi jo kdorkoli želel zlorabljati v rekreativne namene.

Poenostavljeno rečeno je ibogainski trip psihoterapija, globok vpogled v podzavest in v, pogojno rečeno, realnost subjekta in sveta okoli njega. Stranski učinek psihedelične izkušnje je, da ne čutiš telesa in tako tudi ne abstinenčne krize od opiatov, kriza mine praktično neopazno, ni res, da “gre vse od tebe, blato, urin, bruhanje.” Slednje je sicer pogosto, vendar že ena tableta dramamina ali drugega zdravila proti morski bolezni povsem umiri reakcijo želodca na masivno količino korenine.

Korenina je večini ogabnega okusa in zaradi tega in težav z doziranjem vsled različne potentnosti korenin se uporablja tudi ibogain klorid v kapsulah.

Ibogain zaradi svoje halucinogene narave ne bo nikoli konvencionalen način zdravljenja odvisnosti, dodatno škodo sta mu naredila dva smrtna primera, kjer sicer povzročitelj smrti ni bil direktno ibogain. Ne glede na to ima velik potencial kot terapevtsko sredstvo, sploh pri subjektih, ki želijo prenehati, a jim to na noben način ni uspelo.

Ni mi znano, da bi negativno vplival na imunski sistem, v kulturah, ki izvirno uporabljajo tabernathe iboga korenino jo uporabljajo za iniciacijo fantov v moške, brez znanih posledic, še več, v mikro dozah korenino uživajo tudi v primeru resne bolezni in nekateri trdijo, da ibogain deluje podobno kot biološka zdravila in popravi okvarjen DNK zapis. Fantje, ki ga zaužijejo za iniciacijo v Gabonu in Ekv. Gvineji trdijo, da se s potovanja vrnejo ne kot verniki v posmrtno življenje, marveč kot osebe, ki to vedo kot dejstvo, ker so tam bili.

A to že presega domet tega foruma, pri osebah, ki ga vzamejo kot zdravilo proti odvisnosti od opiatov, kokaina, cigaret, alkohola…večina subjektov poroča:
a) o neboleči detoksikaciji
b) o dvigu miselne “megle”, ki je prisotna pri skoraj vseh odvisnikih, torej o dejanski streznitvi in ponovnem stiku s tem kar imenujemo realnost, ta proces sicer ponavadi traja do 12 mesecev po fizičnem detoxu
c) o totalni osebnostni transformaciji, subjekt zavrže svojo identiteto odvisnika in se končno “najde” ter emocionalno odraste

Glede na uničena življenja odvisnikov, njihovih bližnjih in škodo iz naslova kaznivih dejanj povezanih z drogami ter na drugi strani potencial ibogaina, ki deluje z učinkom, ki daleć presega vse druge znane oblike zdravljenja, bi človek pričakoval večjo podporo mednarodnih organizacij in specialistov, vendar je ni. Ibogain je naravna substanca, ki se je ne da patentirati in kot taka nezanimiva za medikofarmacijo.

Slovenski zdravnik dr Paškulin je velik zagovornik ibogaina in verjetno tudi edini pravi naslov za kogarkoli, ki ga zanima poskusiti z ibogainom. Pri nas se je ibogain ali ga še vedno namreč prodajal pod pretvezo verske skupnosti t.i. cerkve prehoda, katere voditelji so v ibogainu videli predvsem možnost lahkega zaslužka, v praksi pa so potem terapije z zelo močno halucinogeno substanco izvajali vsakovrstni šarlatani brez osnovnega medicinskega znanja, ki so bili s subjektom tistih 24 ur kolikor “trip” traja, brez nadzora utripa, pritiska itd., po 24 urah pa so ga poslali domov, kao ozdravljenega.

Primer kvalitetnih klinik z ljudje, ki želijo tako zaslužiti kot pomagati, ter ki svoje delo opravljajo profesionalno so kanadske ibogainske “klinike”, npr. tista v Vancouvru. Ni ravno poceni, a bistveno bolj varna in zanesljiva pot iz začaranega kroga odvisnosti. Tudi nekatere klinike v Mehiki in Centralni Ameriki imajo dobro reputacijo in nižje cene od Kanade.

Vsak, ki ga ibogain zanima bo ravnal modro, če bo naredil domačo nalogo in se čim bolj podučil o ibogainu na mnogih temu namenjenih spletnih straneh, dober začetek je že dokumentarec na youtubu z naslovom Ibogaine- Rite of Passage.

Nič nebi dodajal zadnjenu odgovoru, ker v bistvu je to to. Glede na to, da se ukvarjamo z Ibogainom, me res čudi, da nekateri pišejo take in drugačne neumnosti – predvsem nepreverjene in neresnične traparije. Če koga res zanima postopek tretmaja z Ibogainom, naj nas pokliče na telefon:041/761-728, kjer boste dobili vse potrebne informacije.
LP vsem – Jure

Mateja, že dolgo časa nazaj si na forumu napisala, da imajo nekateri tvoji znanci izkušnje z ibogainom in tudi to, da ga ne priporočaš. Ali lahko napišeš zakaj?

Mi lahko prosim poveš kje lahko izvem vse podrobnosti

New Report

Close