Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza hvala soborkam

hvala soborkam

Drage m*, Tanča, TRVL, Špelin@, Anja, Tisa!

Hvala za vzpodbudne besede.Vsako vašo misel sem v torek 50-krat prebrala in zraven jokala….Vmes se nisem nič oglasila, ker sem bila na preiskavah, zdaj pa je to za mano in čakam izvide ter uradno potrditev bolezni.

V bistvu sem zdaj že boljšega razpoloženja, v bolnici sem spoznala eno gospo, ki ima MS že dolgo. Je sicer upokojena, ima 4 vnuke, ki jih pazi v dopoldanskem času, le pri hoji si pomaga z eno “berglo”.Potem sem si pa mislila:če bom jaz čez 20 let v takem stanju, bo pa kar v redu.

Odločila sem se tudi, da dokler ne bom dobila izvidov, ne bom spreminjala prehrane-zaenkrat živim še tako, kot prej, potem bom pa spreminjala navade.

Zanima me, če bo tole mravljinčenje v nogi izzvenelo? Kakšne so vaše izkušnje?Ali se temu reče zagon? Ali je možno, da mravljinci čisto izginejo in čutim nogo kot prej ali pa malo čudnega občutka ostane za vedno?

Skratka, danes nisem potočila še niti ene solzice, pa še eno dobro stran sem našla v tem, ko so pri meni posumili na tako hujšo diagnozo-kot je MS-
že dva dni se nisem čisto nič jezila na moja sončka; kljub svoji živahnosti, navihanosti in na trenutke neubogljivosti in trmi me enostavno ne moreta razjeziti.Se mi zdi življenje zdaj preveč dragoceno, da bi se obremenjevala
po nepotrebnem.Vsi štirje zdaj živimo v enem krasnem sožitju… upam, da bo vedno tako.

Pozdravček in se beremo…

No si vidla motovilk@, da je res tako kot smo ti pisale! Sm prav vesela da si boljš!
Jaz sem se pa takoj držala navodil ko so mi rekli naj ne jem mesa-rdečega(no včasih na piknikih še kdaj na skrivaj pojem kako fetinco pršuta ha ha). Je pa res da sem bila na začetku tako prestrašena da sem kar požirala vse nasvete. Glede mravljincev, ne vem jaz jih tudi kdaj čutim na kakšnem koščku kože-, pa mi kmalu izginejo in se včasih spet malo pojavijo. Sem pa imela omrtvinčene prste na desni roki( že pred petimi leti)-premikala sem jih normalno- to pa mi je trajalo kar dolgo časa, še zdaj se mi zdi da so kdaj malo drugačni, ampak drugač so se pa fajn zboljšali.

Lep pozdrav motovilk@veliko veselja s sončkoma.

oj!
glede mravljincev: jaz mam mravlince ob večerih,ko sem utrujena in to vedno v koncih prstov desne roke, potem pa se zjutraj zbudim in je vse vredu.
razen včasih se ponoči zbujam zaradi “plastične” (tako sem to poimenoval,ker je drugačen občutek,kot pa če ti roka zaspi) roke. vedno se zelo ustrašim,vendar tudi to hitro mine.

tudi meni so dali odgovori na tvoje sporočilo pogum in voljo…

ne pozabi, da nas je veliko, nisi sama!!!

lep deževni pozdravček vsem

Mravljinčenje po različnih delih telesa pride in izgine.Včasih prej,drugič to traja dalj časa.Kar se pa tiče prehranjevanja bi ti pa svetovala tako,da opazuj samo sebe in boš videla kaj ti odgovarja.Več sadja in zelenjave,meso,kava,alhkohol…………….predvsem uživaj tisto,kar tvojemu organizmu odgovarja.Nikakor se ne poizkušaj držat nekega “recepta”.
Glej poznam veliko bolnikov z MS ki jim kava,mleko,siri,čokolada……. povzročajo velike težave-meni ne.Meni povzročajo največ težav siri in žgane pijače 😉 Seveda pa poizkusi tako kot vsak-tudi zdrav-človek zaužiti kar največ sadja in zelenjave.Ker vsaka druga “dieta” je šok za organizem.
Svetovala bi ti,da predvsem opazuješ samo sebe in boš tako najlažje ugotovila svoj recept za zdravo življenje.
Veš pa še nekaj je v življenju bit pameten za nekoga drugega je najlažje-bit pameten sam zase pa najtežje.

pozdravček Tanča

New Report

Close