Hujšanje s Hruško, Kajo in ….
pozdravček vsem skupaj
Jaz sem danes naredila en full težak trening v fitnesu…., samo na aerobnih napravh…steper kolo in tekač sem pokurla 731 kalorij….v eni uri in potem še ena ura dela na ostalih napravah…., po moje je šlo bliz 1000 kalorij ….., počutim se fenomenalno, utrujena pa sploh nisem, čutim tisto toplo bolečino v mišicah, k me greje, ampak drgač je pa počutje full v redu.
Jutri grem spet, v četrtek imam prosti dan…( edini dan v tednu, ko mi ni treba migat), v petek se pa dobim z mojim trenerjem….., takrat pa sploh nagagam:))))
v soboto in nedeljo imam plavanje, potem pa znova…pon. torek sreda fitnes , čet frei…itd itd itd…..zaenkrat mi ta tempo ustreza, mi ni težko. Je pa res, da se je vsem drugim težje prialgajat mojemu novemu načinu življenja kot pa meni. Kot da bi hoteli, da je tako kot je bilo. Le zakaj mi ne pomagajo pr vsem tem, ne pa da se moram še z njimi borit….ah druga zgodba……
Jaz lahko rečem, da vsaka sama mora vedet, kakšna vadba ji ustreza, jaz sem poizkusila vse, pd tae-boja, aerobike, …., pa razne kombinacije…., pa meni nč ne ustreza, k recimo pr aerobiki…( pa je bla za močnejše) sem mislila da bom umrla…resnično…., fitness mi je pa pisan na kožo. Imam pa prijateljico, ki ima pr 162 cm 120 kg, pa ji full ustreza tao-bo, tako da, vsaka sama si mora najti kaj ji ustreza, in potem ne bo težko vadit. Če hodiš nekam na vadbo z odporom, potem prej al slej nehaš hoditi, če pa hodiš z veseljem , potem se pa vse da.
Pozdravček vsem skupaj
Sandra S.
Pozdravček !
Meni pa je kar nerodno se prikazat, ko sem pa čez vikend veselo papcala vse tisto, kar naj ne bi… saj veste, francoska solata, pizza, kitajska hrana… ufff…. to je tako zoprno, da moraš skoz neki “ignorirat”. No po kg sem pa najbrž malo šla dol, po hlačah sodeč… kake 0,5-1 kg. Včeraj sem se pozabila stehtat.
Drugače pa od ponedeljka spet nekako pazim na hrano, samo ti vikendi so mi smrt.
Med tednom se pač zgubljam po mestu, po trgovincah, na kafetkih, drinkih (beri voda!)… in se ful dobro počutim, samo kaj ko me vikend uniči. Sej ne količinsko, pač pa kvalitativno…
Občudujem vas, ki vam to uspeva. Upam, da bom počasi le tudi uspela znižati svoj obseg.
Kaja,
to piramido pa moram preštudirat in se lotiti bolj zavestno tega – količinsko. Res si karakter – tako vztrajna in optimistična. Krasen vzor, hvala ti. Samo meni se pač zdi, da bo moja pot malo bolj trnova. Moj zanos kaj hitro potone in pol sem spet tam… Zaenkrat pa se še ne dam. Sej smo rekle, da bomo za novo leto zablestele v manjših oblekcah… :))
uff… moram šibat, ful me neki zasipajo z delom danes…
LP,
Astrid
A ni baje kitajska hrana zdrava in vse? mogoce se motim, ampak men se zdi da sem nekje prebrala.
Sandra, ti si res kul:) Toliko telovadbe, pa se stvari ki jih pocnes zraven:) ampak to je pa res zavidanja vredno…
Aja, ali katera hodi na jogo? Baje pomaga, da se skoncentiras, pretegnes in na koncu tudi shujsas…meni jo je prijateljica predlagala…mogoce se bova vplisali. Mogoce je to res dobro zame…glede na moje probleme?
Bomo videli…
Drugace se bom pa danes filala s brokolijem ki mi je ostal…medtem, ko je mami spekla cudovit sadni kolac, po njenem receptu. Ce mi bo uspelo in se ga ne bom dotaknila, bo zame to veliiiiiiik uspeh:)
LP
Maša
na kilaži se ne pozna tolko, samo 6 kg v 4 tednih….., vendar pa me raje vprašajte..kako se počutim..enkratno….full imam energije…recimo…včeraj sem šla v 5 nadstropje peš…pa sem na vrh prišla brez sape….prej sem se mogla po ene dvakrat vmes ustavit, da sem prišla do sape:)))) in to je tisto kar mi daje voljo….dobro počutje-nisem več tako utrujena kot sem bila prej…prej sem bla skoz utrujena….sam spala bi, skoz me je zeblo…., brez energije….zdej je že čisto drugače.
Sandra S.
Povej mi maša,
kako lahko cel dan ješ samo brokoli?
Jaz osebno ga sploh ne maram….in sploh tud ne morem bit cel dan smao bo eni hrani…., jaz moram met pester jedilnik…od jogurtov..bele kave……pa do…krispijev namazanih z zmešanim sadjem( namesto marmelade…)……zmešaš sadje daš notri natren…in namažeš na krispija…dva:))), pa meso mora bir vsak dan….puranček….ma…skoz nekaj…pa skoz kej druzga…
sandra S
7.00….1 dcl mleka…toplega
9.00….1 jabolko + en krispy
12…….1 jogurt navaden lca + 1 polnozrnata žemljica
15……..1 jabolko
16,30…..1,5 hrenovke + 2 paradižnika + ena paprika v solati + 1 paprika pečena s česnom + 50 g kuhanih graham testenin + l košček kruha…majčken namazan z nutello–( pregreha…ampak danes sem garala v fitnessu )
zvečer imam v načrtu samo čak + dva krispija
eto…to je moj jedilnik bil danes
Sandra S.
Like2eat , jaz kot sem napisala ze cel dan zvecim brokoli. Za vecerjo si bom naredila sake, z banane in jabolka pa mick natrena notri.
Sandra, brokoli in cvetaca. To je zame najboljsa zalenjava:) Sej nimam veliko takih dni, ko se prehranjujem samo s tem.
Moram vam povedati, da sem bolj neumna kar se tice kalorij. Okej, osnove ze poznam, kaj zelo redi, kaj pa ne…drugace pa niti ne. Od tega brokolija se pa ja ne bom zredila? ali?
Knjiga je precej draga, ampak ce pravite da je res super,jo bom nabavila.
ti povem kolk ima brokoli kalorij
200 g kuhanega brokolija ima samo 42 kalorij…..na dan moraš pojesti vsaj 900 kalorij….če ne več…ker..veš kaj se bo jutri zgodilo: lahko boš pojedla samo 800 kalorij…pa bo telo vse skranlo v maščobo….ker bo mislilo, da mora shranit v zaloge za dan ko boš pojedla samo brokolije….:)))))) čisto logično a ne….in tako tudi je…..jaz sem tud te napake delala…da sem cel dan jedla samo zelje recimo….al pa samo jabolka..pa nisem nikdar shujšala…res ne…., samo skoz sem bolj debela postala…., vs eje šlo kasneje v špeh..pa da ne rečem, kolk sem bla tiste dni živčna pa zoprna…samo zaradi lakote…in pogrešanje druge hrane…zdej pa nisem lačna…skulirana…pa hujšam…in sem vesela.-…..
sandra S.
Pa ne…jaz delam to bl zaradi ljubezni do tega:) To nardim ene petkrat na let.
To mi je v bistvu zelo cudno, ceprav je logicno izpadl. Ampak zakaj dajejo take diete. Recimo: imej vitaminski dan, proteinski, OH, sadje in zelenjava. ce to pomeni da se zredis? cudno da se lahko zredim od 800kcal, ce jih skurim recimo 1000? res se mi cudno zdi…drugace pa hvala za nasvet,ne bom tega tok pogosto pocela:)
mislim da sem zadnji teden tok na racunalniku kot nikol:) to pa je teden pocitnic pred faksom:) prav z veseljem grem pogledat, kaj ste napisale.
Maša
sej ni fora, da se zrediš….fora je v tem, da telo vseh 800 kalorij k jih poješ shrani kot maščobo..zalogo..za tiste hude dni…., treba je telo prelisičit..in mus skoz dajat za jest, da lahko normalno deluje…, za shujšat je pa treba kalorije izgubljat z vadbo…, če vadiš trikrat tedensko….pa pr tem izgubiš ene 400 kalorij v enem dnevu je to potem 1200 kalorij minusa…..in v enem mesecu je to 6000 kalori…to je pa že nekaj a ne…., telo pa mora hrano dobit…. , ravno tolk kolikor jo potrebuje…., če ga stradamo, pa potem tud brokolije spremeni v zalogo-upam, da sem ti vsaj malo razjasnila v čem je fora…., sej men tud dolg ni blo jasno….ampak….jeje petkrat do šestkrat na dan….tud zvečer ob 7 uri lahko ješ..pa še telo ti bo hvaležno,,sam ne da se pice napapaš…ampak..recimo..kozarček toplega mleka…pa en krispy…al pa toplo mleko pa dve žlici otrobov…vse to te dobro nahrani, želodček ima delo, kalorij pa ni veliko…..mleka se ne brani pri hujšanju…je zdravo…samo z malo maščobami ga izberi..nč drugega…drgač pa mlečni izdelki morajo bit.
Ah ne bom več pametna:))), je pa res, da zvečer lažje kaj napišem, k imam mir in čas, čez dan sem polno zasedena.
Jutri recimo moram že ob 6 tih vstat….peljat malega v vrtec…pridem nazaj..bo tamala vstala…zajtrk…., jo peljem v varstvo…potem pa urejat papirje za malega za v vrtec…, pa za na razgovor za službo na razgovor moram bit že ob 9-tih…ob 9,30 uri sem zmenjena pr krojačici..sem si dala delat usnjene hlače:))), ob 10 tih imam pa fitnes…se vrnem ob 12,00, grem po malega v vrtec, in po tamalo , pridem domov…., jima dam za jsti…tamalo spat…., potem skuham kosilo…in mal na forum:))) , ob 15 uri peljem malega k uri harmonike…se uči harmoniko špilat….in že kar obvlada:), pa še in še—–sedaj boste rekle, zakaj za vraga to piše….
tiste , k veste…Še posebej KAJA:vé, potem vam bo jasno…da obupana P se spreminja..in išče nov način življenja….upam da mi bo uspelo….
Kaja….javi se mi…
Pozdravček vsem k boste tole jutri brale:))))
Vas pogrešam!
Sandra S.
Sandra živ,
saj veš tisto : svaki dan u svakom pogledu sve više napredujem. Če primerjam tisto tvoje pismo od P. in tole sedaj, bi človek rekel, da to ni ista oseba. Res, takrat si bila očitno v grozni krizi. In prav je, da si se nam zaupala. Saj tukaj smo zato, da si pomagamo, da se poveselimo, skratka, da si dajemo vzpodbudo in tolažbo.
Kar se hujšanja tiče, stvar obvladaš že bolje kot jaz oz. bom rekla takole – če se tudi držiš vsega tega, kar napišeš, potem si od sile. Jaz namreč priznam, da tudi grešim.Predvsem imam probleme s telovadbo, ker se mi doma ne da sami tega počet, zato komaj čakam, da drug teden začnemo s sotrpinkami. Saj grem na orbitrek, samo tam se tudi približno tako ne zgonim v kratkem času kot na aerobiki s fizioterapevtko.Zdej mi je še bicikl crknil, sem strgala verigo in čaka na servis.Ob petkih bo pa Sara hodila skupaj z mano na telovadbo.
Tudi medve vsak dan nekam letiva.Ob pon.in čet. gre plesat v Urško, v torek telovadba, sedaj bo še 2x na teden plavanje, potem pa še moja šola hujšanja ob torkih in četrtkih.
Usnjene hlače – si pa faca, samozavestna , da jih kljub kilam daš na sebe. To pomeni, da se ceniš in ta ne briga kaj drugi mislijo o tebi.In tako je prav. Še Maša mora bit taka.
Kar tako naprej, Kaja
Sandra, živ,
sej veš tisto – svaki dan u svakom pogledu sve više napredujem. Če bi primerjala tisto pismo P. in tole tvoje, bi rekla , da tudi pod razno to ne more biti ista oseba.Ampak očitno je. Odločila si se , da prerežeš gordijski vozel in moram priznat, da ti kar zavidam. Če se tudi držiš vsega tega, kar pišeš, potem si enkratna. Jaz moram priznat, da imam probleme s telovadbo, ker se mi doma ne da, zato komaj čakam šolo hujšanja, da spet vidim tite punce.Smo res super družba. Saj imam doma orbitrek, ampak ni isto. Zato bom tudi jaz hodila še dodatno na rekreacijo. Bom pač Saro vzela sabo, saj tako pravi, da bi rada šla z mano.
Tudi jaz cele dneve nekam šibam, 2x tedensko ima Urško, enkrat telovadbo, zdaj bo še plavala, skratka dejavnosti še pa še. Pa če moraš biti sam za vse , tako kot ti ali pa jaz, res ni lahko.Ti imaš pa še malo , je pa še hujše.Ni čudno, da si uteho iskala v hrani. Ko boš v službi, boš pa najbrž še teže uskladila. Ampak bomo skupaj držale in se trudile, ni vrag.
Usnjene hlače – si pa faca, samozavestna kljub kilam .Bravo, še aša se mora nalesti tega optimizma in samozavesti.
LP,Kaja