Najdi forum

Hujšanje s Hruško, Kajo in ….

Zivio Kaja,
Hvala za piramido. Zelo prirocno. Le navadit se jo moram in jo upostevati pri prehrambenih navadah.
Drage forumovke, kaj naredite takrat kadar vas popade zelja po sladkem in ste ze pojedle obrok? Jaz imam krizo po sladkem po vsakem obroku. Pa ne pojem prevec sladkarij vendar jih rabim vedno po malem.
Hvala,
Petra

A ti si tista Petra, ki je zadnjic imela toliko proti? Sorry, ce nisi… ampak, nick name je enak! 🙂

Dobro jutro!

Hruska, zakaj se nic ne javis?
Se mi zdi, da nes je ze bolj malo. 🙂

LP

Dobro jutro!

Jaz se zadnje čase bolj trudim, da se ne bi zredila. Drugače pa mi kg stojijo že nekaj časa.

Soncnica, zgodil se bo premik, normalno je, da nekaj casa teza stoji.

Kaja- glede krompirja v tvojem jedilniku, ima ful velik GI. Jaz se ga raje izogibam.

Tea!

Kaja je najbrž mislila na kuhan krompir, ki pa nima tako zelo velik GI – srednje velik. Je pa to edini način priprave krompirja, ki nima visok GI.

Soncnica, ja, imas prav. Ampak, jaz se ga vseeno raje izogibam..
Se mi zdi, da je bolje, da sploh stvari ne probam, da se mi pol ne lusta.
Sodelavka ima roj. dan, in cel cajt me vabi na pecivo…. kaj si naj zmislim, da ga nebi jedla??

Med tem, sem sla stran, in res pojedla en mali kos peciva…. ker mi je gluupo ko te vsi sprasujejo zakaj pa ne jes.. uffffff

To, da te popade želja po sladkem je po eni strani razvada , po drugi strani pa najbrž ješ tako hrano, ki ima visok glikemični indeks in potem je želja po sladkem.Preberi si knjigo Jem, torej hujšam od Montignaca. Tam je o tem veliko napisanega.a še o kombiniranju hrane. Tvoje telo je navajeno sladkobe in počasi ga boš morala odvajati. Ne bo lahko, če bo res kriza, lahko vzameš en košček čokolade, da se pomiriš.

Drži si, Kaja

Točno, krompir je priporočljiv samo kuhan. Vsekakor pa je boljši neoluščen riž,
graham ali sojine testenine .

Dobro jutro!!
Vceraj sem jedla za moje pojme zelo malo, nic sladkega, samo z natrenom caj. Ze dolgo cajta delam na tem, da bom dobila voljo in zdaj sem se odlocila da bom spet poskusila. Bomo videli…
Rekla sempa tudi, da se bom tehtala bolj redko. Ker ko se vsak dan, zgubim voljo, ko vidim da se trudim in se ne pokaze na tehtnici…se vec kaze.
Kaja, hvala za tvojo piramido. Super je. Morda se bom pa res prikazala v Soli hujsanja, samo ta cetrtek ne morem. Ali se lahko potem “ustulim”?
Sicer pa, a bo kera letos z oktobrom zacela z aerobiko ali s cim drugim?
Teo totalno razumem!
Jaz sem se odlocila da do koncaoktobra shujsam 4-5kg. Zdaj mi pa povejte,ali je to sploh realno? Ce si pomagam s Kajino piramido?
Hvala
Maša

Živjo Maša,

lepo, da si se oglasila. Tehtaj se enkrat tedensko, kar je čisto dovolj.Dnevna nihanja te bodo preveč vrgla s tira.Recimo vsak ponedeljek zjutraj.
Šola se začne drug teden, ne moreš kar tako priti, moraš se prijaviti na tel. 3003320 g. Stražarjevi.

Priporočljivo je cca. 4kg na mesec, tako da imaš čisto realne in dosegljive cilje.

Z aerobiko je pa takole.Jaz nisem našla nobene take, da bi ji lahko sledila. Vsak tempo mi je bil prehud. Puskusi iti na Fatty program v Fit & Fun. Meni ni šlo. Tako sem našla v Panterju program za žene, ki je sestavljen takole : 20 min aerobike,20 min. uteži in 20 min. trenažerjev. Poznam vaditeljico, tako da upam, da bo šlo.Začela pa bom drug teden.

LP,Kaja

Dobro jutro. Kot sem rekla – zjutraj sem se stehtala in kakšnega posebnega rezultata ni bilo-je sicer na tehtnici enih 30 dkg manj kot prejšnji ponedeljek, kar pa je :-)) glih za eno “dobro sranje” (ups). No pa vseeno. Sedaj je nov teden. Nekako sem močno grešila čez vikend, včeraj in danes pa po starem – počasi a ziher.
Hruška – kje si? Ob temle vremenu, ki se vleče zadnje dni je prav težko biti priden. Na sprehod me ne vleče preveč, k hladilniku pa kar močno, samo včeraj in danes sem kar karakter.
Sicer pa sem si zastavila cilj, da izgubim 5 kg do srede decembra in mislim, da bi to šlo. Pol bo pa kriza – celo nemogoč čas za hujšanje in bo bolj problem obdržat kg na istem mestu.

Kaja – se že veseliš, da greš spet v “šolo”?. Jaz sem sedaj, po ponovnih ponedeljkovih mitingih s prijateljicami spet v “psihični formi”. Redna srečanja definitivno koristijo.

Punce – ko sem imela največ kg in najmanj kondicije sem začela s PACE vadbo, ki je kombinirana vadba fitnesa in aerobike in pri kateri lahko vsaka drži in celo mora držati svoj tempo. Meni je takrat zelo koristilo, saj je aerobika za začetek kar malo huda.

Če katera ne ve:
Pace je vadba, kjer so trenažerji, ki niso z utežmi ampak na hidravliko, postavljeni v krogu. Vsak drugi trenažer je za mišice, vsak prvi za aerobni del (steper, ….). Na trenažerjih se kroži – to pomeni, da na enem delaš po glasbi, ob znaku pa zamenjaš postajo in greš naprej (približno vsako minuto). Vmes seveda vaditelj vodi še kakšen sklop vaj za ženske (trebuh, zadnjica, noge). Vsake 10 minut se meri pulz. Za hujšanje mora biti nekako tam okoli 22-23 na 10 sekund (ne višje). E to je to.

Ja,ampak je aerobika za starejse kamor lahko pridemo tudi me, jaz bom sla najbrz v Squashland pogledat hodi ena moja prijateljica ob pon in cet ob 17.20,dvorana je zaprta,baje je tempo sprejemljiv, pa se ne skaces med samimi 17 letnimi preklami;imenuje se pa aerobika 40,ampak je nizje intenzivna, to je to, kaj pa vi menite o tem???

Poročaj, kako je bilo.Pa termine in cene napiši, prosim.

Ja termin je pon in cetrtek ob 19-20,cena je za 8 obiskov 6.500 SIT,1.500 placas ob vpisu za clanarino in kartico ter info mapo ter majcko,kako pa je tam se ne vem, grem najbrz naslednji ponedeljek!
Telefonska stevilka za ostale info pa je 015851422
Upam,da se bom opogumila, gre se katera, da nas bo vec???

Od kod pa si doma ? Pri meni je namreč prevoz problem, ker nimam avta.Jaz bi šla vsaj pogledat.

Pogrešam Hruško, Astrid, Poly, Sandro,Matejo in ostale. Kje ste punce ? Kaj novega pri vas? Malo se pohvalite.

LP,Kaja

Kaja, se odvajam sladkobe, knjigo od Montignaca pa imam doma. Pa je super. Vedno znova jo prebiram, da mi motivacija ostane.
Vem, kaj mi povzroci sladkor v telesu, saj vsi vemo a ne? Ampak, ce se ze morem, se tu in tam raje pregresim.. Kaj cmo. 🙂

Tudi jaz pogresam ostale! Kje ste???? 🙂

Koliko ta knjiga stane? V mojih dveh knjiznjicah ju ni?
Jaz sem lani hodila k Tinci Lukac na tae-aerobiko in bom tudi letos. Moram rect, da sem bila v taki skupini, kjer so bile zenske vseh starosti. Od zacetka gre malo tezje, ampak ko gres parkrat, se navadis in totalno sprostis. Res je super. Hodila bom tudi letos. Mislim da je na mesec 6000sit.
Drugace sem pa hodila tudi na aerobiko v Narodni dom, kjer je bilo 20 000 za enkrat na teden za celo “solsko leto”. Pa smo delali navadno in step aerobiko…samo jaz vseeno prisegam na tae bo.
Drugace sem pa ravno pojedla kosilo. Kot velik “fan” brokolija, sem si v navadni vodi skuhala brokoli, malo soljen in ga kar tako pojedla. In semzelo sita….:) Vem da ni lih najbolje tako jest, samo zelo mi je pasalo. Za zajtrk sem imela jogurt z mussliji. Vem da je to dalec od zdrave prehrane…da bi morala za kosilo jesti se kaj…eh…sem skoraj obupana…
oglasite se se kej.
Maša

Masa.
Knjiga stane 6400 SIT, splaca se ti jo nabavit.
Men ful pomaga, res.

Kosilo pa si imela kul a? 🙂 Se mi je kar zlustalo. :))

Mi smo pa meli malico, ker ma sodelavka roj. dan. Pa sem sam malo kurjega mesa pojedla, brez kruha, zraven pa kisle kumarce, pa kislo papriko.
Drugace ponavadi pojem sadje za malico.

Masa, izogibaj se jedem iz bele moke, ter sladkorju in sladkarijam, pa ti bo uspelo.

New Report

Close