Hujšanje s Hruško, Kajo in ….
Živjo punce,
danes sem zaspala,pa sem spet pozna.Tako da sem se tudi tehtati pozabila.Bom jutri poročala.
Maša,
žal mi je , da sem te zgrešila čez vikend. Grem bolj malo na net doma. Prvič, pozdravljena med nami.Vedi, da nisi edina s takimi problemi in vedno ti bomo tukaj na voljo. Sandra ti je postregla z mnogo dobrimi predlogi in nasveti. Če se jih boš držala, bo uspeh sigurno prišel. Kar pa se tiče volje in samozavesti je pa najbrž pri vseh problem. Res ti predlagam, da prebereš vse poste na našo temo. Je veliko , ampak mnogo nasvetov, ki si jih je treba sprintati in nabiti na zid, da te vsakodnevno spremljajo. Mi nismo na dieti in to moraš vedeti. Mi se pravilno prehranjujemo in pri veliko migamo. Kako je s tvojo rekreacijo ? Pokuriti moraš vse tisto kar si preveč pojedla. Mogoče bi šla s katero s foruma skupaj na kakšno aerobiko ali kaj podobnega. Še piši, pomaga.
Kje je pa Špela ?
LP,Kaja
No, jaz sem prebrala vasa prejsna sporocila. skoraj vsa. ker jih je zelo veliko:)
nasveti so res odlicni, nisem pa nasla kajin jedilnik za 1200kcal…a mi ga lahko najdes in skopiras v ta forum. ne vem kako sem lahko spregledala. upam da ti ni tezko.
moja rekreacija. ja hodim na taibo k tinci lukac…lani sem hodila na dif. aerobika ni zame, ker mi je skrajno dolgocasna. drugace pa veliko tecem in igram tenis. sej ves, celulita nimam nic, zato ker vem, da sem sportno dovolj aktivna in vse. se posebi s tekom ga izgubim. samo pojem pa ogromno, pa tudi misice na rokah in nogah so grozne…zgleda debelo v glavnem.
moj problem je da pretiravam s hrano…da se basem kadar sem zalostna, vesela,zoprna,nervozna…skos.
neverjetno, ampak resnicno.
rada bi samo en jedilnik, po katerem bi se zgledovala in da bi videla ce sploh zdrzim…
Lep pozdrav
Maša
Sem ti skopirala:
1200 kcal
1.zajtrk : jogurt (1,3% maščobe)
kosmiči(40g) – 2 žlici ovsenih,2 žlici koruznih
2.zajtrk : hruška(80g)
koruzni kruh (80g)
polmastni sir(25 g) (25%maščobe)
1.Dopoldanska malica : mleko(2 dl) 1,6% maščobe
1/2 banane
2.Dopoldanska malica : jogurt (1,3% maščobe)
manjše jabolko
1.kosilo : Dušen riž z mesom in zelenjavo
– nepoliran riž (100g)
– meso (70g) piščanec brez kože
– čebula (50g)
– sveži paradižnik (50g)
– sveža paprika(50g)
– olje (koruzni kalčki ali olivno) (5g)
Zeljnata solata
– sveže zelje za solato(100g)
– olivno olje(5g)
2.kosilo : Porova juha s testeninami
– por (80g)
– testenine (30g)
Dušen telečji zrezek
– teletina (70g)
– maslo (3g)
Krompirjev pire
– krompir (120g)
– maslo (3g)
Solata iz radiča
– radič (neomejna količina)
– olivno olje (5g)
1.Popoldanska malica : jabolko (100g)
2.Popoldanska malica : mandarina (130g)
ržen kruh (30g)
1.večerja : Cvetačna juha
– cvetača (100g)
– peteršilj, muškatni orešček
Naravni konjski zrezek
– konjsko meso (35g)
– sojino olje (5g)
Krompir v kosih
– krompir (160g)
Rdeča pesa v solati
– pesa (160g)
– olivno olje (5g)
2.večerja : Zelenjavno mesna enolončnica
– zelenjava (300g)
– puran (35g)
– riž(100g)
– olivno olje (10g)
Drugače pa sem recimo danes jedla takole :
Za zajtrk sojino štručko in belo kavo, za malico jabolko, za kosilo piščančji file, bučke v omaki in solato, po kosilu en mali kapučin, za malico spet jabolko in za večerjo LCA napitek in borovnice.
Popoldne sem naredila okoli 10 km s kolesom.
Sončnica,
hvala , ker si poiskala , si mi olajšala delo. Bom jutri ali pa še danes zvečer dala gor še kakšen primer.
Maša,
očitno je tvoj vnos kalorij res mnogo večji kot pa jih pokuriš. To bo treba rešit. Kaj praviš na skupinsko terapijo ? A bi bila pripravljena skupini deklet z istimi težavami povedat svoje težave? Pa ne takole, preko neta, ampak osebno ? Pa da bi res povrtala po sebi, kaj je črviči ? Ko boš našla tega črva, bo šlo lažje in ti bomo lažje pomagale.
LP,Kaja
Soncnica, hvala…
Kaja, mislis skupinsko hujsanje? pri zravnici? ja bilo bi sicer fajn,sam vse je odvisno od casovne razporeditve. Zdaj ko bo faks, bo bolj malo casa. ker sem se odlocila, da bom zraven se delala. tale faks moram redno narest,drugace lahko recem stipendiji papa…
Bom pa probala z jedilnikom od soncnice.
Kaja, ti mi pa prosim sporoci kdaj ta srecanja potekajo.
danes sem za zajtrk pojedla banano, prav tako za malico, za kosilo bom sojin zrezek. Aja moram povedat, da banan veliko pojem…
Lep pozdrav
Črtaj banane, so strup.Glikemični indeks sicer ni visok, so pa kalorije.
Skupinsko hujšanje je 2x tedensko,torek večer telovadba,četrtek zvečer pa srečanje s predavanjem.Mi začnemo drug teden, komaj čakam, da se spet vidimo s puncami. Ti povem, ta srečanja ti dajo take volje in elana, da mi je prav manjkalo čez poletje. V torek ob pol osmih pa spet. YES !
Veš, če hočeš, se vse da. Samo skombinirat je treba. Res pomagajo tisti pogovori.
LP,Kaja
Šolo hujšanja……vsaj tako sem razumela, da ti to obiskuješ?
Kje pa to poteka?
Sem prebrala da dvakrat na teden….enkrat telovadba enkrat se dobite…., jaz bi hodila samo na sestanke…ker telovadbe imam jaz full…4-krat tedensko dve uri fitnessa pa 2-krat tedensko dve uri plavanja….., pa še kakšno rolanje….al pa samo sprehod….tudi po dežju:)))),
bi pa zelo rada prišla v kakšno skupino za samopomoč, al kaj podobnega….sej trenutno volja je…samo se tako dobro poznam, da že v naprej vem, da jo bo enkrat zmanjkal.
sandra
Poteka v Zdravstvenem domu – jaz sem za Bežigradom v Lj. Prvič se dobimo v četrtek ob 19.00. Lahko pa vprašam, če bi lahko hodila samo na srečanja. Naš prispevek je bil spomladi 4000 sit na mesec. Na teh srečanjih je tako, da se najprej vse stehtamo, potem je predavanje – enkrat o prehrani , enkrat o gibanju, potem pa prost pogovor po želji. Ponavadi končamo tam okoli pol desetih.
LP,Kaja
Punce pozdravljene. Zaradi črva Nimda so nam prekinili dostop na internet. Res je, da sem vas pogrešala, sem pa od čistega dolgočasja začela pisat mojo magistrsko nalogo in to sploh ni tako slabo, saj se je obseg v teh zadnjih dneh kar lepo povečal.
Do petka sem bila zelo pridna v soboto in nedeljo pa sem vse porušila, kakšno je stanje bom poročala jutri zjutraj, danes se nisem stehtala, ker bi me verjetno kap (čevapčiči, odojek, hrenovke, kruh, štrudel, pohane marele, pa cvrte postrvi…sama zelooo zdrava hrana).
Torej, vesela sem, da sem spet z vami.
hm….a imajo te programe po vseh zdravstvenih domovih v sloveniji?
Bom vprašala kle pr nam….če ga imajo tud…se mi ne bi blo potrebno vozit v LJ…., a lahko vprašaš tud, če lahko iz druge občine tud se pridružimo….recimo iz gorenjske regije?
Pa kolk stane če bi samo na predavanja hodila?
Kaja…hvala hvala hvala hvala:)))
Sandra S.
Hvala za jedilnike!
Ali lahko napisete kako se drzite prehrane z 1200 Cal/dan ko ste v sluzbi? Saj je tezko pojesti ravno toliko koliko je predpisano. Pa tudi doma ko delas hrano za druge clane druzine je tezko drzati red ker pojes prevec med tem ko pripravljas in potem med samim obrokom. Kako se lahko disciplinirate?
Lep pozdrav,
Like2eat
Živjo,
tudi jaz rada jem.Na začetku je tako, da se je treba kar potrudit, da osvojiš tabelo kalorij oz. mi smo osvajali tabelo enot, ker je dosti lažje. Potem pa ti pride v kri in po občutku delaš.Jasno, da se ne da pri obrokih, ki jih ne kuhaš sam(malica ali kosilo med službo), je pa treba potem bolj pazit pri ostalih obrokih. Tudi ko doma kuhaš, lahko sebi narediš malo drugače – npr. meso v omaki daš za sebe stran predno dodaš kislo smetano. Krompir ješ v oblicah,ostalim ga popečeš ipd.Ali pa
ješ samo meso in zelenjavo brez krompirja ali riža.Juho sebi odliješ prej predno jo zabeliš.Isto je s solato. Vse se da, samo če je volja.
LP,Kaja
Uravnotežena prehrambena piramida s 1200 Kcal naj bi vsebovala sledeče:
Škrobna živila (kruh,žita,žitni izdelki, krompir) 8 enot
Eno enoto predstavlja :
– 2 žlici kosmičev (pšeničnih , koruznih,ovsenih .
– 2 žlici musli mešanic
– pol koščka kruha
– 1 košček prepečenca ali toasta
– 1 mala žemlja ali pol velike
– 2 krekerja ali albert keksa
– 10 malih slanih palčk
– 2 zvrhani žlici kuhanega riža,kaše ali ješprenja
– 3 žlice kuhane polente
– 2 zvrhani žlici kuhanih testenin ali mlincev
– 2 za jajce velika kuhana krompirja
Sadje in zelenjava 5 enot
Eno enoto predstavlja :
– 1 srednje velika skledica solate
– 1 lonček kuhane zelenjave
– 1 srednje velik sadež
– 1 lonček jagodičevja (jagode,borovnice,maline,ribez)
– 6 žlic sadja iz konzerve
– 1 dl sadnega soka
Mleko in mlečni izdelki z malo skrite maščobe 2 enoti
Eno enoto predstavlja :
– košček sira v velikosti škatlice vžigalic
– 2 dl mleka
– 2 dl jogurta
– 3 žlice skute
Meso,ribe in zamenjave s skrito maščobo 2 enoti
Eno enoto predstavlja :
– pol manjšega zrezka mlade govedine,piščanca, purana ali rib
– rezina šunke ali 2 rezini salame
– 1 jajce
– pol hrenovke
– 1 majhna rezina tofu-ja ali seitana
– 3 žlice kuhanega fižola, leče ali čičerike
Maščobe za namaze in kuhanje 2 enoti
Eno enoto predstavlja :
– 1 žlička masla ali olja
– 3 lešniki
– 6 oliv
– 1 žlica mandljev
– 2 žlički lahkega namaza
Tole vam bo pomagalo pri sestavljanju jedilnikov .
LP,Kaja