Najdi forum

hujšam, a trebušček ostaja

Živjo. Stvar je taka. Že skoraj tri mesece se pazim pri hrani in vsaj petkrat na teden telovadim (focus T25). Na oblačilih se mi že kar lepo pozna in sem do zdaj zadovoljna z rezultati. Edino s čimer nisem zadovoljna, je trebuh. Se mi zdi, da tiste obloge, ki so tam se kar nočejo nikamor premakniti. Trebuh je že zjutraj ko se zbudim, izbočen. Zanima me, če je katera imela enako težavo in kako jo je rešila.
Hvala

Pozdravljena,
naše telo ima tendenco, da preobilico maščobe odlaga na določeno mesto. Nekaj teh mest je določeno s spolom, nekaj z genetiko, nekaj pa čisto individualno. V generalnem je trebuh eden od mest, kamor se odvečna maščoba najprej nalaga. Torej, če imaš karkoli viška, se bo nalagalo najprej na trebuh, ko bo še več dodatka na rit, potem roke, potem zgornji del hrbta. No, ne tako specifično, samo nekam, ampak lepo splošno razporejeno, z neko tendenco na ta mesta. Sploh moški imajo prvo mesto kamor se nalaga trebuh, šele zelo kasneje pridejo ostale stvari. Pri ženskah je trebuh tudi visoko, je pa pri nekaterih center zadnjica… Kakorkoli.
Ko boš izgubila dovolj teže/maščobe se bo zmanjšal tudi trebuh, ampak verjetno pri tebi čisto na koncu. Izgubljanje maščobe ne gre lokalno, s specifično vadbo za tisti del, ki ga želimo rešiti maščobe, ampak je splošno in gre “po vrsti”.
Pri meni naprimer je drugače. Moj center je zadnjica. Tudi trebuh, ampak bolj zadnjica. Jaz bom prej izgubila obloge na trebuhu, kot tam okoli bokov. Tako pač je. Res je tudi, da se tudi z leti stvari spreminjajo in je trebuh bolj “ziher” plac za odlaganje maščobe.

No, morda pa ni problem v zunanji maščobi, ampak v napihnjenosti?

V vsakem primeru, samo vztrajaj, super ti gre. Tudi trebuh bo popustil. Če pa ne bo čisto pefektno, boš pa vsaj v top formi, kar je na koncu najbolj pomembno!

stvar je taka, da bi ti rada z podpovprečnim vložkom dobila nadpovprečni rezultat. maščobnih celic nem oreš pokurit. lahko jih samo zmanjšaš. tebe moti trebušček tvoj. še vedno imaš preveč maščobe in PREMALO MIŠIC. če boš želela da ti povem več, mi povej. če ne samo nasvet. delaj počep, benč pres, in dedlift. vse drugo je brez veze. delaj pohode z rukzakom in 10kg not. 3h hodit. jest moraš use. dovolj. ni fora v hujšanju. fora je da moras imetčimveč mišične mase. ti pa se kot vsaka zenska ustavis ne na pol poti na 1/10 poti. še jest ne znaš. ne trenirat. tako žal ne bo šlo.

New Report

Close