hudo rdeča ritka!

Pozdravljene!

Naša 8-mesečnica ima že cca. 1 teden hude rdeče izpuščaje po ritki (bolj podobne kakemu dermatitisu). Poskusila sem že z drugimi plenicami (iz Huggiesa na Fixies), drugo kremo iz lekarne (Praško mazilo), ukinila robčke in umivanje ritke z vato … pa nič!!!
Imate še kak recept proti takim izpuščajem.
Naj povem, da ni jedla nič novega, tako da mislim, da razlog ni hrana. Bi morala zaradi tega obiskat pediatra?

Hvala za pomoč in lp!
t

Živjo,
mi smo se ravno rešili izpuščajev s tem, da smo poskusili skoraj vse kreme bepanthen – ni pomagal, bebival- še slabše. Po nasvetu pediatra sem poskusila še Lasepton, ki ni pomagal. Ritka je bila tako vneta, da je popokala koža in pediatrinja nama je na to predpisala Lotriderem (samo 2x na dan), ki je res močan in je pozdravil kožo, kombinirala pa sem s praško pasto, ki jo uporabljamo še zdaj in je res super. Poskusi jo umivati z vodo v kateri skuhaš hrastovo lubje. Tudi kopel.
Pomembno je, da ji ne umivaš ritke z robčki ker dražijo kožo, tudi ne z milom, ki prav tako draži. Samo voda in res dobro posušiti.
V primeru, da ima glivice boste pa morali do pediatra, da ti naredi bris in napiše recept.
Pri prehrani pa se izogibaj sadja kot so npr. pomaranče, kivi, včasih tudi jabolko, ker imajo veliko kisline in spet dražijo kožo.

Upam, da sem ti pomagala, srečno in čimprej pozdravite ritko.
lp, eva

Kaj pa če so glivice? Pri teh pomaga samo Canesten, ki ga alhko kupiš brez recepta. Glivice so rdeče pikice, ki se hitro širijo in popokajo do krvi. Moj sinček jih je imel in po dveh dneh uporabe Canestena je bilo OK. Pri previjanju ji ritko pusti malo na zraku, da se osuši in prezrači. Čimprej se pozdravite.

lp:)

Če si iz Ljubljane pojdi v lekarno Dravlje (Poslovno trgovski center Dravlje) zraven Spara, in kupi Mariborsko hladilno mazilo. Garantirano pomaga. mi smo se ubadali s podobnim primerom 1 mesec (vsemogoče maže, praška pasta,….) potem pa po dveh mazanjih s tem mazilom dobilo dobro, staro, nepekočo ritko nazaj.

Pojdi k zdravniku. Le on bo znal ugotoviti, kaj je. Če niso glivice, pa boš otročka mazala s Canestenom, bodo glivice, ko in če jih bo kdaj imela, resistentne na to zdravilo v prihodnje. Z otrokom se ne eksperimetira z zdravili. Poskusila si z ‘zdravili’, ki niso agresivna in ni pomagalo. Torej je čas za zdravnika.

Sama praška pasta je zelo agresivna in lahko še dodatno razdraži kožo, ker jo zelo izsuši. V bistvu praška pasta pomaga tako, da jemlje vlago nase in pride v poštev pri driskah ali nerednemu previjanju, sicer jo je treba obvezno mešat s hladilnim mazilom v razmerju 50:50 ali po domače pol na pol – pol praške pol hladilnega (ali bepanthena ali kar pač iporabljaš za pod plenice). Jaz sem jo uporabla samo 1 x pri res hudi driski.

Bi pa tudi jaz po enem tednu in hudem vnetju res raje šla k zdravniku, sploh ker so pred vrati prazniki, da vzame bris z oboleleg mesta in vama predpiše res ustrezno zdravilo. Pa sama osebno bi šla z vseh plastičnih plenic na bombažne ter čimveč puščala ritko sploh brez plenic, seveda ob ustrezno toplem prostoru.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Pri nas je pomagalo umivanje rotke pod tekočo vodo, nato pa sem jo nežno posušila s fenom. Trajalo pa je slab mesec, da se je pozdravila…

hvala vsem za pomoč!
Kupila sem še eno “mažo”. Če ne bo bolje, greva v torek k zdravniku.

Pa srečno vsem!

Meni je patronažna (prijateljica) zmešala daktarin gel ,hladilno mazilo in praško pasto. Delovalo po nekaj mazanjih.

Če ne pomaga Bepanthen, potem so glivice. Sigurno.

Ritke pa ne umivaj z vodo temveč odstani blato oz. urin z olivnim oljem. Dobili smo neko mazilo proti glivicam (Daktarin za oralno uporabo in lekarniško pripravljeno mazilo). Nam je tako svetovala pediatrinja in je bilo takoj bolje.

New Report

Close