HUDE BOLEČINE V PRSIH

Mojega fanta že nekaj let neznosno boli in tišči v prsih. Občutka niti ne zna dobro opisati. Spahuje se mu in vse skupaj se širi po celi površini (rame, pod roko, cel prsni koš…). Naj omenin, da ima zelo stresen posel in to definitivno vsaj 15 ur dnevno in še večino vikendov. Star je 35. Čez dan se stvar umiri, najtežje je ponoči. Zdravniki so pred let ugotovili, da je z želodcem in pljuči vse ok. Sama mislim, da je vse skupaj vpliv prehudega stresa. Njega pa vedno bolj daje panika.

Prosim, če mi lahko kdo pove kaj o tem. Če se je slučajno komu pojavljalo kaj podobnega.

Najlepša hvala.

Kaj pa srce in ožilje? Če ni nič od tega, je pa verjetno res stres.

Jaz tud sumim na srce in ožilje. Ne bi rad strašo ampak točno take simptom je mela moja oma dolgo časa pa je noben ni resno jemal, niti zdravnica. Pol je pa pred novim letom prišo infarkt in pol so rekli da je zamudila da bi se dalo kaj popravit. Naj gre na pregled in to čimprej!

Živjo!

Vse kar si opisala meji na napad tesnobe.
Ko je čustvenih in strenih obremenitev preveč, se lahko pojavi napad, ki je podoben srčnemu napadu, a z srcem nima nobene povezave. Izgleda podobno, kot si opisala; boli in stiska te v prsih.
Poglej v kakšni literaturi ali povprašaj za nasvet psihologa.

veliko sreče pri izboljšanju stanja

lp sheron

za vsak primer bi bilo dobro orpaviti temeljit pregled pri kardiologu. Če ne bodo ničesar odkrili toliko oblje, v nasprotnem primeru pa bodo ukrepali.

Vsekakor morata zadevo vzeti dokaj resno. Moj kolega je pred 2 letoma skoraj eno leto romal zgolj v obratno ambulanto v podjetju, kjer je bil zaposlen. Odkrili so mu zgolj povišan holesterol, terapije ni dobil. Napotili so za na obremenilni test srca na Golnik, kjer so dolge čakalne vrste. Bil je kadilec in ga je bilo strah, da ima morda raka na pljučih, začel je krepiti telo s hitro hojo, kar je počel dobre pol leta. Bolečine v prsih so bile vse hujše, hitreje je bil zadihan.

Medtem sem jaz opazil podobne znake kar med delom pred računalnikom.
Ko sem to opisal svoji zdravnici (v drugem podjetju) ob nekem slučajnem obisku, mi je TAKOJ opravila EKG, me pod nujno napotila na slikanje ter obremenilni test na Golniku, ki sem ga opravil pred mojim kolegom – on je še kar čakal, očitno po zaslugi osebnega zdravnika, ki ga ni pod nujno napotila k specialistom in mu predpisala diete ter zdravil proti holesterolu.

Na srečo se je pri meni izkazalo, da ni povezano z ožiljem ali srcem.

Kolega pa ni imel te sreče – po enem od daljih hitrih sprehodov – je doživel infarkt.

Minetta, pri tvojem opisu težav tvojega fanta me je zmotil le čas: že dve leti iste težave? Če so težave z ožiljem ali srcem, jih je treba odkriti in zdraviti! Naj zahteva pregled pri kardiologu! NUJNO! Če gre za posledice stresnega življenja, pa spremenita način življenja – saj tudi to lahko vodi v bolezenske težave.

Jaz se strinjam s Sheron. Pred leti sem imela podobne probleme. In vse skupaj je bila posledica vsakodnevnega stresnega življenja. Večkrat sem ponoči pristala na urgenci z močnimi bolečinami v želodcu ipd. Ko pa sem se odločila za bistvene spremembe v mojem življenju, ko sem psihično prišla k sebi, so vsi telesni znaki počasi izginili.

Tak so tud pri moji omi rekli in ji dali tablete za živce. Počasi je že sama začela verjet da je vse na živčni bazi, potem so rekli da niso živci in da vse izhaja iz hrbtenice…in kaj je blo na koncu? Infarkt. Take zdravnike bi blo treba pobit! EKG valda ni nič pokazal ker se na EKG ne vidijo zamašene srčne žile!

Jaz pa mislim, da je verjetno od pretiranega dela. Če dela po 15. ur in še sobote nedelje, saj ni čudno, da ga tako boli.
Naj gre na preiskave, da se bo potrdilo kaj je, saj mu nič ne bo škodilo, če bo malo letal okoli zdravnikov.

lp, Doroteja

P.S. jure. Na današnje čase ŽAL, zdravniki znajo samo povedati, da je stres, ni pa važno kako se počutiš v duši.
Ja za pobit jih je, ker so nekateri zdravniki leni, da bi napisali napotnico za preiskave kot, da bi šel denar iz njihovega žepa. Ehhh škoda besed.

Dobro se z dobrim vrača:-)))

Jure, bi se kar strinjal s teboj. Da bi ga od stresa kar dve letu hudo bolelo v prsih, dajte no 🙂 Saj ni predsednik uprave Krke 🙂

New Report

Close