Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Huda vrtoglavica

Huda vrtoglavica

Pozdravljeni!

Že kar nekaj časa se mi dogaja, da imam občasne (hude) vrtoglavice. Čudno je predvsem to, da se vrtoglavica pojavi ko, npr. nekaj časa stojim na mestu – popolnoma izgubim nadzor nad sabo! Z avtom se ne morem več voziti, enostavno se ne morem več normalno skoncentrirati na vožnjo (me zanaša). Občasno tudi ne pridem do zraku, kar je posledica slabenja in seveda glavobola. V tem času sem bila že povsod. Osebni zdravnik nima več “idej”, kaj se dogaja z menoj. Bila sem na slikanju glave(tumo), ki pa ni pokazala nobenih nepravilnosti, poizkušala sem tudi s testom ravnotežja v srednjem ušesu – ponovno nič. Slikanje vratnih vretenc – iz slike ni mogoče razvideti ali gre za kakšno pritiskanje na hrbtenico itd. Je mogoče vsega tega tudi posledica sprememba prehrane?
Vse to se mi prej nikoli ni dogajalo (letnik 58), zato že skoraj v obupu naprošam za utemeljen odgovor. Hvala.

P.S. V kolikor tudi tu ne dobim še kakšne “ideje”, kaj se dogaja z menoj, bi prosila za nadaljne naslove, kam se še lahko obrnem v takih primerih – ko mi uradna medicina ne pomaga več.

Hvala, Vesna

Spoštovani!

Vaša težava je zelo preprosta za diagnozo – somatoformne motnje, ki spremljajo tesnobo, seveda pa je rešitev problema dosti bolj zapletena, še zlasti, ker k temu verjetno prispevajo določeni zunanji dejavniki iz družine, ali delovnega mesta, ali kje drugje, kar skupaj z vašo verjetno precej do sebe in drugih zahtevno osebnostjo povzroča opisane težave.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdavljeni!
Pred nekaj dnevi me je močno začel boleti vrat prav v zatilje, peče pa me tudi na obeh straneh lopatic in navzdol do polovice hrbtenice. Pred parimi meseci sem imela tudi blago depresijo, vendar je to zdaj kolikor toliko vredu. Kaj je vzrok tem bolečinam, kaj mi svetujete, na koga naj se še obrnem. Je mogoče vzrok tega tudi delovno mesto, saj namreč 8 ur sedim. Antidepresive še jemljem. Je mogoče s tem še povezana depresija. Ker me močno skrbi zaradi tega, bi vas prosila za čimprejšen odgovor. Najlepša hvala. Neli.

Spoštovani!

Vzrok je v zasedenosti in depresija verjetno prispeva v toliko, kolikor ste opustili razne telesne dejavnosti. Vrat je potrebno razgibati čim večkrat na dan, pri čemer morate narediti gibe do vseh skrajnih leg in jih ponavljati vsaj pet minut na pol ure. Seveda je to pogosto nemogoče izvesti, a nekako se je potrebno približati temu. Vsekakor se morate v teh osmih urah na nek način pretegniti in sprostiti mišice.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close